Връщаме по двама мигранти на ден, най-вече престъпници и терористи

Едва 89 от 800 мигранти платили разноските по пътя си обратно
Обновена: 23 яну 2016 10:05 | 23 яну 2016 09:46,
63
Връщаме по двама мигранти на ден, най-вече престъпници и терористи
Снимка: архив, Булфото

Българските служби извеждат принудително по поне двама нелегални мигранти на ден, съобщава вестник Монитор.

Чужденците предимно са криминално проявени, членуват в терористични организации или просто нямат право да пребивават в страната ни. Повечето от тях са влезли нелегално в България и са заловени от органите на реда.

След постановлението на наш съд те биват екстрадирани към страната, от която идват или към друга, която ги издирва във връзка с някакво разследване срещу тях. Само за 2015 година от България са отпътували близо 800 нелегални чужденци. Едните от тях бяха изведени от нас със самолет съвместно с Frontex, които заедно с нашите служби са организирали полет към Исламабад. В акцията по извеждането на мигрантите тогава участваха Кралство Нидерландия, Испания, Австрия, Германия и Полша.

Към момента обаче извеждането на незаконно пребиваващи чужденци, които не се отпращат след решение на наш съд, се осъществява единствено от дирекция "Миграция" към МВР, тъй като в средата на миналата година приключи изпълнението на програми за доброволно връщане, които са финансирани по линия на Европейския фонд.

Според статистиката на МВР от всички принудително изведени от страната ни чужденци 89 са си платили сами разноските по връщането им в страната, от която идват. Статистиката на вътрешното министерство сочи още, че за миналата година са били заловени над 30 хил. мигранти. Над 10 700 са били спипани, докато са се опитвали да влязат нелегално в страната ни, 8400 пък са били сгащени на изхода към Западна Европа, а на 11 000 са изловени във вътрешността на страната.

В София днес се проведе министерска конференция в рамките на Приоритетна област "Сигурност" на Стратегията на ЕС за Дунавския регион. В нея участие взе и държавният министър на вътрешните работи, строителството и транспорта на Бавария Йоахим Херман. Той обясни, че никой в Германия не цели да направи България и Македония "чакалня за бежанци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
13
 
! Отговори
подробност преди 8 години
До ЗападноевропеецЗападнал европеец
6
0
 
14
 
! Отговори
ddd преди 8 години
Навлизане влизат със хиляди на излизане по двама браво бе
5
0
 
17
 
! Отговори
КОНЧИТА ВУРСТOВА преди 8 години
Бежанци, ***, арабели, ислямисти, терористи и др. ние различните се подкрепяме и обичаме. Нали ?!? :)
4
0
 
14
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
А, влизат по 200 !
3
0
 
9
 
! Отговори
konspiraciq преди 8 години
tova ne e deportaciq a vrashtane na boicite kam boynoto pole
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тия сладури ако ги пуснат на Меркел да и направят един евро-трип в задния двор веднага ще се оправят всички проблеми на ЕС.Ако тия не излезнат достатъчно ефективни и малко разгонени *** и вече всичко ще е ток.
1
24
 
0
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Сега очаквам русофилите по заповед на джуджи да излеят още помия по бежанците.