Мазилка от таван на салон се срути върху главата на ученик

Помещението е било пълно с деца, таванът е ремонтиран наскоро
25 яну 2016 21:12, Илиян Велков
15
 Мазилка от таван на салон се срути върху главата на ученик
Снимка: Dnes.bg

Ученик пострада, след като огромно парче мазилка се е срути от тавана на физкултурния салон по време на час по физическо възпитание в Руската гимназия в Пловдив. Помещението е било пълно с деца, когато близо 5 сантиметра дебела мазилка е паднала върху главата на осмокласника. Веднага е оказана медицинска помощ на детето, което е откарано в болница без опасност за живота.

"Играха в салона и изведнъж видяхме прах от падането на мазилката, тогава видяхме да лежи и учители и приятели да му помагат”, разказа съученик на момчето.

15-годишният ученик от Езикова гимназия „Иван Вазов” в Пловдив и съучениците му са играели във физкултурния салон.

Малко след началото на часа по физическо се чува силен пукот и от тавана се отцепила мазилка с дебелина 3-4 сантиметра. Тя ударила 15 - годишно момче. Съучениците на пострадалия осмокласник все още не могат да си обяснят случилото се.

"Учителите казаха, че голямата маса сняг на покрива – около тон и нещо и вибрациите в салона са спомогнали да падне мазилката”, разказа съученичка на момчето.

В момента момчето е без опасност за живота. То е изписано за домашно лечение. От Регионалния инспекторат по образованието са започнали незабавна проверка.

"Какви са причините ще установи проверката и ако има допуснати слабости, ще има предписания”, заяви пред Dnes.bg Димитър Ставрев от РИО-Пловдив.

Таванът на салона е ремонтиран наскоро. По тази причина прокуратурата също извършва проверка за престъпление.

"Имаме данни, че е извършван ремонт, така че работа на разследването е да се установи кой какъв ремонт е правил, какво е било качеството му и на какво се дължи този нелеп инцидент”, съобщи говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.

От учебното заведение отказаха коментар, а физкултурният салон остана затворен.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.