Над 90 000 туристи посетили Белоградчик за година

Чужденците са над 25 000, похвалиха се от общината
25 яну 2016 11:27, Красимир Ангелов
7
Над 90 000 туристи посетили Белоградчик за година
Снимка: Булфото

Туристическите обекти на община Белоградчик са посетени през миналата година от 91 250 туристи, информират от общината.

От тях чужденците са 25 636. Сметките показват, че повече от 17 000 души са посетителите в Белоградчик в сравнение с 2014 година, когато забележителностите в общината са посетени от 75 159, от които чужденци - 17 112 души.

Програма за развитието на туризма през 2016 г. е предложена за одобрение на Консултативния съвет, която предвижда повишаване капацитета на кадрите в туризма и разнообразяване на туристическото предлагане. В нея е включено обучение на водачите в обектите на територията на община Белоградчик, информационно пътуване в близка дестинация с цел запознаване с различни ситуации при водене на група/екскурзия и адекватна реакция - при закъснения, намалено време за посещение, лоши метеорологични условия и закупуване на оборудване, отчитат от общината.

Целта на дейностите в програмата предвиждат община Белоградчик да се утвърди като атрактивна туристическа дестинация в Северозападна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Белоградчик може да предостави много обекти, не само крепостта. Там може да се организира конен туризъм, "кулинарен" - местната кухня е много добра и оригинална, винен туризъм, посещение на пещери, парапланеризъм, риболов. Ако щете, за любителите може да се организират посещения на местната обсерватория, да видят вселената, водени от истински астрономи. Не чакайте това да го свърши сегашният кмет - човек, чиято сила е само в сеч на гори и правене на дървени въглища. Човек, който само обещава.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз влизам в бройката на посетителите за 2015 г. Там съм ходил десетки пъти, но лани се отвратих: искат ти пари за вход, до тук им стига акъла на тези от Резервата! Една редичка мижави будчици за сувенири, а то едни сувенири! Най-хубавата гледка към градчето запушена от незаконната постройка на туземна съдийка (кандидат-кмет!) и няма сила, която да я премахне! Няма никаква идея за туристически маршрути - маркирани, със схеми и упътвания. Да, в крепоста са се постарали, но извън нея - ниенте!
5
0
 
3
 
! Отговори
me преди 8 години
И ако се чудите как се прави качествен туризъм - вижте Италия и Гърция. Общините инвестират пари, за да се поддържа всичко в оригиналния му вид, недокоснато от човешка ръка. Градчетата изглеждат както винаги са изглеждали. Подобрява се инфраструктурата, но без да се вреди на старините, строят се нови неща, но по ненатрапващ се начин, с уважение към миналото. Всичко е деликатно, внимателно обмислено и правено от експерти. А не като в БГ - тракийско светилище с детски кът с висящи мостове. WTF?
4
1
 
0
 
! Отговори
me преди 8 години
Белоградчик е прекрасно, магическо място. Всъщност малкия поток туристи му прави услуга, защото го съхранява за поколенията. Не ми е съвсем ясно какво искате да има там - дисниленд? Или може би да ви иззидат стълби като на Ларгото,така че чужденец да не стъпи повече там? Набийте си го в тиквите, места като Слънчев бряг, като зидариите на Ларгото за повръщня, уважаващ себе си турист не би отишъл да ги види, освен пияни англ. тинейджъри може би. Качественият туризим не се прави със зид и атракции.
3
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Само се чудят как да лапат в Белоградчик. Там комунизма още не си е отишъл. Жалко за хубавата природа. Не могат нищо да предложат на чужденците.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасно и целунато от Бога място е Белоградчик. Но управниците му са едни некъдърници и по всяка вероятност много крадливи. Инфраструктурата е под всякаква критика. Парапети, стълби, площадки са от социализма. Никой не си е мръднал пръста. Отгоре на всичко чакали чужденци?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никаква мисъл няма как да се организира туризма в Белоградчик. Ако Белоградчик беше в Италия, Гърция, Франция, .... щяха да да идват по над 1-2 милиона туристи годишно, да нощуват поне по една седмица и да харчат маса пари. Това обаче не става в Белоградчик - няма нищо друго, освен една будка, която да ти прибира парите за входна такса, което е едно голямо НИЩО.