Започват масови проверки на кабинките на лифтовете

Нямало данни за техническа неизправност на Симеоновския
18
Започват масови проверки на кабинките на лифтовете
Снимка: Булфото, архив

От Агенцията за метрологичен и технически надзор нямат данни за техническа неизправност на лифта на Витоша.

Още по темата

Вчера дете падна от 8 метра след отваряне на врата на кабинка. За щастие момчето е без тежки наранявания.

"Този инцидент за първи път се случва в България. Коментирахме и с колеги в Австрия, от производителя. Не са имали и те досега такъв инцидент", обясни пред БНР Стефан Цанков, председател на държавната агенция.

Според него това налага веднага необходимостта от проверка на заключващите механизми на всички кабинки, на всички лифтове по ски курортите, не само тези на Витоша.

Проверките започват от днес с лифта на Витоша, при който имаше инцидент, обясни Цанков и добави, че изпитанията на съоръженията продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е ,че истерията на платените екозащитници, които със сигурно не са от София води до недостатъчно добра инфраструктура и пречи на модернизиране на съоръженията в туристическите и ски зоните в Планина Витоша.
13
0
 
20
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Май всички сме на едно мнение - бащата е виновен, че е позволил на детето си да стои право, докато се вози- собственикът на съоръженията носи отговорност за това, че едно 5-годишно дете е успяло някак си да отвори вратата на кабинката.
12
0
 
17
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Е кво е тва разследване, първо фирмата собственик проверява дали е изправно съоръжението и, и чак тогава идват компетентните държавни органи ,ангажирани от разследването да проверят изправността му ? Прокуратурата пак ли само наблюдава да не би случайно фирмата собственика да излезе виновен ?
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата търси кой е виновен...!? Този не осъзнава ли, че той е виновен! Като си създал деца трябва да ги пазиш, а не да "блееш" и след инцидент да обвиняваш всички други, само себе си не. Сега сигурно и пари ще иска заради собствената си немарливост. Това е техника и не трябва да се разчита на 100% сигурност.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Горскио 11Българин и мислене???Ти си голям шегаджия.Колкото един павиан мисли толкова и ***.Ако пък е от село или нов сУфиянец ......олеле
9
0
 
21
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До ббгИ кой точно не е позволил, че не се сещам? :)Вие или сте платен или сте шампион по гладък мозък. Трябва да се срамувате от съществуването си. Всички настоящи лифтове е разрешено да бъдат подменени, но няКОЙ иска да подмени трасетата, да ни застрои вододайната зона и резервата. Ами трябва да има и дървета. Ски зоната в този и вид беше прекрасна преди да се появи този некадърник. Само ски път от Романски за Лале - долна трябваше. Няма да се учудя ако бащата и Цеко играят в един отбор...
8
3
 
25
 
! Отговори
Горскио преди 8 години
Чудно ми е как ли се возят на седалкови лифтове? Там да паднеш е съвсем проста работа, особено ако си малко дете... В кабинка обикновено сядам до вратата, а хлапето задължително е от вътрешната страна. Сигурно и вратата е била с неизправен механизъм, но все пак трябва да се действа превантивно, да мислиш един ход напред. Нали именно мисленето отличава хората от животните!
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както винаги качулка след дъжд....,булка след сватба...???
6
2
 
21
 
! Отговори
Борче преди 8 години
Нека прпверките приключат и тогава ще имаме право да обвиняваме когото и да е било. Да, най-вероятно бащата е виновен, но са момента всикчи нападки са стреляне в тъпното, защото него го е страх да си признае, че е не е успял да овладе сина си.
5
5
 
21
 
! Отговори
Марията преди 8 години
Чести проверки на лифта има със сигурност, все пак става въпрос за човешки животи, но тук проверката се прави с цел да се стигне до истината- не е технически проблема, нещо е станало вътре в самата кабинка
4
1
 
30
 
! Отговори
Дане преди 8 години
Долу Цеко от Алеко!!!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значи масови проверки. Искате да кажете, че сега ще си свършите стандартната подръжка на кабинките, които така или иначе трябва да се прави? Какво го увъртате. Вижте КОЙ е подържал технически кабинките. Осъдете го да плати глоба.
2
4
 
34
 
! Отговори
ббг преди 8 години
А кой ще накаже платените *** които не позволиха модернизирането на лифта?!
1
1
 
31
 
! Отговори
до анонимен преди 8 години
Защото вероятността да се случи и с друга кабинка на същия лифт е голяма.