Ниска цена запали таксиметрова война във Варна

Шофьори нападнаха офис на фирма, която вози евтино
Обновена: 26 яну 2016 10:25 | 26 яну 2016 10:14,
82
Ниска цена запали таксиметрова война във Варна
Снимка: Булфото

Във Варна избухна таксиметрова война заради прекалено ниски тарифи за превоз. Шофьори нападнаха офиса на нова фирма в града, която свали цената за превоз с 19 стотинки за дневната и с 24 – за нощната тарифа. Стигна се дори до сблъсъци и заплахи.

Фирмата е въвела цена от 60 стотинки за километър денем и 65 стотинки нощем. Разгневените таксиметрови шофьори защитават дневна тарифа от 79 стотинки за километър и нощна - от 89 стотинки. Готови са да рушат и бият, за да запазят по-високата цена.

"Започнаха да вандалстват в офиса. Явно не им стигна това, положението ескалира и се стигна до там да ме съборят на земята, да започна да получавам ритници, удари, заплахи – за мен, за автомобила ми, за семейството ми, за бъдещето ми. Бяха ми отправени директни заплахи от рода на "ще поръчаме хора", "за 100 лева ще те натрошат целия", разказа потърпевшият Кирил Кирилов, който организира дейността на таксиметровата фрима.

"От 1 април всички ще трябва или да станат превозвачи или да са на трудов договор. Ще започнат да плащат осигуровки и данъци. Как ще ги изкарат тези пари? Умират от глад и се прибират с 15 лева на ден", оплаква се синдикалистът Димчо Иванов пред Нова тв.

"Всички сме на един хал. Аз донякъде ги разбирам колегите. И аз съм таксиметров шофьор като тях. И аз храня семейство", заяви шофьор от фирмата, свалила цените на услугата.

Нападнатият офис е под полицейско наблюдение. Шофьорите на фирмата обаче трябва да се пазят сами от гневните си колеги. От общината са категорични, че превозвачът, свалил цените, на практика не нарушава закона. Той се побира в границите, установени с наредба.

Минималният размер на тарифата е одобрен от Общинския съвет на Варна през февруари миналата година. Много хора сравниха ситуацията с тази при цените на горивата.

От новата фирма съобщиха, че ще решат продължават ли да работят на по-ниските тарифи, или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Тези 2лв икономия на газ за бакшиша, ще му костват 30% намаление на заплатата му.Мислете преди да пишете. И не ревете как да икономисате левчето си за такси, ревере как да ви вдигнат заплатите и повишат стандарта на живот.
66
0
 
1
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Напънете си мозъка и измислете различни начини да подобрите услугата която предлагате и да намалите себестойността и като така предлагате по-евтина услуга. Сега си представям как се чешите по главите и се питате: "ами защо да намаляваме цените, така няма ли да печелим по-малко пари за същата работа" - НЕ. Трябва да се гледа по-мащабно - когато услугата или стоката се оптимизира се привличат повече клиенти и оборота и работата нараства и всъщност се печели повече.
65
0
 
3
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Таксиметровите шофьори да разберат че едно от малкото хубави неща на капитализма е конкуренцията защото тя води до повишаване качеството на услугата и понижаване на цените за клиента. Фирма е намерила начин да вози по-евтино както Марешки е намерил начин да продава по-евтино лекарства и гориво. Вашата реакция трябва да е креативност как да направите вашите услуги по-привлекателни от тези на конкуренцията а не да ходите да ги биете защото сте свикнали да предлагате нискокачествени услуги.
64
1
 
10
 
! Отговори
турист преди 8 години
А лятото защо не протестират за тарифите дето возят до Златни пясаци и Албена по 50 лв.на курс .аааа нагли бакшиши
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето заради такива ни умира туризма по морето.
62
0
 
4
 
! Отговори
шафиор на такси преди 8 години
ю токинг то ми ??? аааа??? ю токинг то ми????
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За трети път ще го напиша че такситата са по-голяма мафия от тази на петрола така излиза от репортажите налагат бият а тази фирма която е смъкнала цените не е нарушила законите
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей тези таксита са по-голяма мафия от тези с петрола иначе Марешки досега да са го ошушкали .Ще се качители в кола на такси чиито шофьори налагат други шофьори аз не а Хипо-таксито не е нарушило правилата избрали са да карат на мин.цена и явно нямат загуби
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей тези таксита по -голяма мафия от тези с петрола -та така излезе иначе Марешки досега да са го осакатили -да е жив и здрав че показва на народа как го крадат -до ХИПО$такси не се отказвайте пазарът е на ваша страна
58
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 8 години
нека да свалят цените ,потребителите нямат нищо напротив ,нали трябва да има конкуреция ... всички карат на една и съща тарира ... ,на мене за едно също растояние са ми вземали от 3 до 5 лв.БАКШОШ му кажи и не го обиждай повече
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно нещо не разбрах. Задържани има ли ????
56
0
 
4
 
! Отговори
Васо преди 8 години
До Анонимен 65. Работодателите им в съзаклятие с държавата.
55
0
 
7
 
! Отговори
Васо преди 8 години
До Анонимен 59. Ей аланкоолу мисли перспективно, добронамерено, не с омраза. Битката трябва да е лекарите, инжинерите, учителите, медицинските сестри да взимат поне по 3000, а таксиджиите колкото си изкарат. Не лекарите, инжинерите, учителите и мед. сестри да си доработват като таксиджии. Слава Богу, това беше но почти отмина. За мене със сигурност е минало.
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шофьрите на таксита да се огледат кой ги дере повече държавата или конкуренцията.
53
0
 
0
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Зад 63 да се чете Васо. Пропуск направих, не обичам анонимството.
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен. Па на тебе ще ти кажа. Купи си една бутилка за метан, напълни си я и се вози на нея. Аман от анонимни опростенци. Мий си я, ароматизирай си я, язди си я с бяла риза, вратовръзка и костюм. Може даже да не си даваш и бакшиш. Ама ше ти кажем да си я купиш от определена фирма на лизинг, но не директно от фирмата вносител, а през лизингодател. Така да ти излезне на двойна цена. После и тури патентен данък, влез във фирма за да имаш диспечер за адреси заплюли определен район. И не само..
51
0
 
10
 
! Отговори
Васо преди 8 години
До Не е цената. Проблема са доходите бре. При ниски доходи таксито е лукс.
50
0
 
5
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Когато разрешиха частния таксиметров превоз беше истинската пазарна икономика и конкуренция. А взаимоотнощенията с държавата се свеждаха до една символична сума за месечен пътен лист от общината по местоживеене. После се започна наместване на бандити в бизнеса и непрекъснати изисквания от чиновничеството от абсурдни по-абсурдни. Само няма още предписание каква марка да са гумите. Ето резултата. Една битка в, която и едната и другата страна си има своите аргументи. Вервайте ми. 8 фирми и 6 коли.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво иска тази таксиметрова ***, още повече ли да вдигат цените? Ами те от едно возене правят по 10 лв, а им излиза 1 лв. на метан!!! Месечно си докарват минимум чисто по 2000 лв на месец. Не считам, че при новите цени на бензина, и особено че и винаги са били на метан, че трябва да им плащам повече от 3-4 лв на возене. Не може висшисти, учители, лекари, мед. сестри да работят за по 500 лв, а тази нагла *** да се гуши!!!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво иска тази таксиметрова ***, още повече ли да вдигат цените? Ами те от едно возене правят по 10 лв, а им излиза 1 лв. на метан!!! Месечно си докарват минимум чисто по 2000 лв на месец. Не считам, че при новите цени на бензина, и особено че и винаги са били на метан, че трябва да им плащам повече от 3-4 лв на возене. Не може висшисти, учители, лекари, мед. сестри да раб