Ниска цена запали таксиметрова война във Варна

Шофьори нападнаха офис на фирма, която вози евтино
Обновена: 26 яну 2016 10:25 | 26 яну 2016 10:14,
82
Ниска цена запали таксиметрова война във Варна
Снимка: Булфото

Във Варна избухна таксиметрова война заради прекалено ниски тарифи за превоз. Шофьори нападнаха офиса на нова фирма в града, която свали цената за превоз с 19 стотинки за дневната и с 24 – за нощната тарифа. Стигна се дори до сблъсъци и заплахи.

Фирмата е въвела цена от 60 стотинки за километър денем и 65 стотинки нощем. Разгневените таксиметрови шофьори защитават дневна тарифа от 79 стотинки за километър и нощна - от 89 стотинки. Готови са да рушат и бият, за да запазят по-високата цена.

"Започнаха да вандалстват в офиса. Явно не им стигна това, положението ескалира и се стигна до там да ме съборят на земята, да започна да получавам ритници, удари, заплахи – за мен, за автомобила ми, за семейството ми, за бъдещето ми. Бяха ми отправени директни заплахи от рода на "ще поръчаме хора", "за 100 лева ще те натрошат целия", разказа потърпевшият Кирил Кирилов, който организира дейността на таксиметровата фрима.

"От 1 април всички ще трябва или да станат превозвачи или да са на трудов договор. Ще започнат да плащат осигуровки и данъци. Как ще ги изкарат тези пари? Умират от глад и се прибират с 15 лева на ден", оплаква се синдикалистът Димчо Иванов пред Нова тв.

"Всички сме на един хал. Аз донякъде ги разбирам колегите. И аз съм таксиметров шофьор като тях. И аз храня семейство", заяви шофьор от фирмата, свалила цените на услугата.

Нападнатият офис е под полицейско наблюдение. Шофьорите на фирмата обаче трябва да се пазят сами от гневните си колеги. От общината са категорични, че превозвачът, свалил цените, на практика не нарушава закона. Той се побира в границите, установени с наредба.

Минималният размер на тарифата е одобрен от Общинския съвет на Варна през февруари миналата година. Много хора сравниха ситуацията с тази при цените на горивата.

От новата фирма съобщиха, че ще решат продължават ли да работят на по-ниските тарифи, или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
5
 
! Отговори
24 преди 8 години
Така мислят по-младичките, които не са яли дървото още. В капитализма успява само най-алчния, наглия и неморалния (нещо като наш Боко)... както и във всеки друг познат строй досега :)
26
0
 
19
 
! Отговори
КК преди 8 години
Бакшишите във варна се нароиха като жълти ***. Искат с два курса да изкарат надника. Возят от автогарата до болницата за 10 лв (5-6 км са). Евалла на фирмаджиите с ниските цени! Да убиват конкуренцията. На когото не му оттърва, да си търси друга работа! Такситата във Варна трябва да се редуцират с мин. 50%
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя е фирмата и какъв е телефона й?
24
0
 
24
 
! Отговори
СТЕФАН преди 8 години
НОВАТА ФИРМА ,С ПО-НИСКИТЕ ЦЕНИ ЗАСЛУЖАВА АДМИРАЦИИ. ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ВАРНЕНЦИ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ДА ЗАЩИТАВАМЕ ШОФЬОРИТЕ ИМ . КЪДЕТО ВИДИТЕ ОПИТ ЗА САМОРАЗПРАВА НАГЛИТЕ БАКШИШИ ДА СЕ ПРЕБИВАТ ВЕДНАГА НА МЯСТО
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия пък прости таксиметраджии не са ли нагли, всеки има право-сам да си определя цената.
22
0
 
14
 
! Отговори
Киро преди 8 години
А не е ли време хората във Варна да започнат да пребиват наглите и крадливи бакшиши,които карат на най-високите цени в страната?
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста добре печелят бакшишите. Видях бивш зъболекар, който е станал бакшиш. Смятай.
20
0
 
15
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 8 години
КАКВА НИСКА ЦЕНА БЕ??? В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТАКСИТАТА КАРАТ НА ПО-НИСКИ ЦЕНИ ,САМО ВЪВ ВАРНА СА НАЙ-УМНИТЕ, КРАДАТ ЛЪЖАТ И ВСИЧКИ ИМАТ "ПОМПИЧКИ"ЗА НАДУВАНЕ НА СМЕТКИТЕ . КАК В ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ ТАКСИДЖИТЕ ИЗКАРВАТ ПАРИ И ПРИ ПО-НИСКИ ЦЕНИ ОТ НА ТАЯ НОВА ФИРМА??? КАК МОЖЕ ДА СЕ ДОПУСНЕ ТАКАВА НАГЛА САМОРАЗПРАВА-КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА И ПРОКУРАТУРАТА???? ТИЯ ТАКСИМЕТРОВИ ШОФЬОРИ ЛИ СА ИЛИ МУТРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ?
19
0
 
5
 
! Отговори
19 преди 8 години
Да, бе :) Белите белгийци са ангели :) Колко сте заблудени горкичките :)
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ДА ЗАПАЛЯТ КОЛИТЕ НА ТЕЗ С ВИСОКИТЕ ЦЕНИ!
17
2
 
17
 
! Отговори
До 15 преди 8 години
Със сигурност белите белгийци шофьори на такси не чупят. Чупят Алитата, Османовците и пр. маймунски манталитет. А варненските шофери да не реват, щото с чужбинските измамени туристи са си изхранили целата година.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо АнонименИнтересно как на мен и на моите познати никога не са ми чупили стъклото на летището в Брюксел?*** си личат от далече, не могат да ви объркат за убер със скапаните ви таратайки.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИнтересно как на мен и на моите познати никога не са ми чупили стъклото на летището в Брюксел?
14
0
 
37
 
! Отговори
Kuncho преди 8 години
Къде е комисията за защита на конкуренцията?! Това ако не е картел!Къде е и ДАНС това не е ли организирана група или е! Не е ли престъпление заплахата и службите пазят ли Българските граждани или само "Народните избраници" и Управляващите?!
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е при демокрацията бизнесконкурентите да се избиват и да се пребиват. Само най-силните успявят. На летището в Брюксел често чупят с бухалки предното стъкло на колите на хора които чакат да вземат близките си защото таксиджиите ги мислят за uber, даже на един известен френски певец бяха разбили стъклото когато отишъл да си вземе жената и детето, и то пред детето. При пазарната икономика и демокрацията оцеляват най-силните, така е най-спреведливо - никой не е измислип по-добра система.
12
2
 
20
 
! Отговори
Ripper преди 8 години
"От 1 април всички ще трябва или да станат превозвачи или да са на трудов договор. Ще започнат да плащат осигуровки и данъци." Наблегнете на този цитат! Хем неплащат,данъци,хем усигоровки и при тези тарифи,как се прибират само с 15лв като си прибират масата от печалбата. Баси илакомниците!!!!!
11
1
 
14
 
! Отговори
Бат герги преди 8 години
Референдум.
10
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почти всички са на газ ,за нея плащат 80ст а за 10км-вземат 8лв вие им сметнете печалбата т.е те печелят поне 6лв като им се махнат данъците ако въобще ти датат касова бел.Марешки поне показа истинското лице на държавата -а то е да ни краде -с високи цени дори когато петролът пада -сега таксита а защо никой не скача срещу готвеното увеличение за цените на градския транспорт-бензинът пада а те вдигат цената на билета и ние всички сме виновни
9
0
 
13
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Референдум.
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е ... ненормалнополицията какво ще предприеме?