Ниска цена запали таксиметрова война във Варна

Шофьори нападнаха офис на фирма, която вози евтино
Обновена: 26 яну 2016 10:25 | 26 яну 2016 10:14,
82
Ниска цена запали таксиметрова война във Варна
Снимка: Булфото

Във Варна избухна таксиметрова война заради прекалено ниски тарифи за превоз. Шофьори нападнаха офиса на нова фирма в града, която свали цената за превоз с 19 стотинки за дневната и с 24 – за нощната тарифа. Стигна се дори до сблъсъци и заплахи.

Фирмата е въвела цена от 60 стотинки за километър денем и 65 стотинки нощем. Разгневените таксиметрови шофьори защитават дневна тарифа от 79 стотинки за километър и нощна - от 89 стотинки. Готови са да рушат и бият, за да запазят по-високата цена.

"Започнаха да вандалстват в офиса. Явно не им стигна това, положението ескалира и се стигна до там да ме съборят на земята, да започна да получавам ритници, удари, заплахи – за мен, за автомобила ми, за семейството ми, за бъдещето ми. Бяха ми отправени директни заплахи от рода на "ще поръчаме хора", "за 100 лева ще те натрошат целия", разказа потърпевшият Кирил Кирилов, който организира дейността на таксиметровата фрима.

"От 1 април всички ще трябва или да станат превозвачи или да са на трудов договор. Ще започнат да плащат осигуровки и данъци. Как ще ги изкарат тези пари? Умират от глад и се прибират с 15 лева на ден", оплаква се синдикалистът Димчо Иванов пред Нова тв.

"Всички сме на един хал. Аз донякъде ги разбирам колегите. И аз съм таксиметров шофьор като тях. И аз храня семейство", заяви шофьор от фирмата, свалила цените на услугата.

Нападнатият офис е под полицейско наблюдение. Шофьорите на фирмата обаче трябва да се пазят сами от гневните си колеги. От общината са категорични, че превозвачът, свалил цените, на практика не нарушава закона. Той се побира в границите, установени с наредба.

Минималният размер на тарифата е одобрен от Общинския съвет на Варна през февруари миналата година. Много хора сравниха ситуацията с тази при цените на горивата.

От новата фирма съобщиха, че ще решат продължават ли да работят на по-ниските тарифи, или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
50
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
А бързо пройзводство по хулиганство за нападателите кога? Осъждат ги набързо и вече нямат право да карат таксита. Да ги видим тогава как и на кого ще налитат. Конкуренция брат. Прави се една проверка на новата фирма дали всичко и е наред и не работи на дъмпингови цени и ако са наред ако трябва по един полицаи на всяка стоянка и да прибира по напористите бакшиши докато не свалят всички цените. Щом един може, значи всички могат....
6
3
 
58
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Абе тези бакшиши във варна се изкараха най-гладните въшки умират от глад. За км вземат 80 ст - толкова е цената на 1 Л газ с който се минават 10 км в града. Въобще не ми се вижда че 80 ст е пределно ниската цена под която ще са на загуба. Полицаите трябва да окошарят няколко човека , да бъдат осъдени по бързата процедура и останалите да мирясат.
5
3
 
38
 
! Отговори
Антифриз преди 8 години
До mdaЗа вакуума питай Сър Стенли Ройс. Питай го как хвърлят боба и става вакуум!Бакшишите, 90% от тях са мега нагли, само в краен случай бих ги ползвал.
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано Марешки стане президент !
3
3
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Нищо не разбираш от пазарна икономика. Това, което си написал важи само когато трябва да се вдигат цените. Когато трябва да се свалят, важат други правила :)))
2
0
 
38
 
! Отговори
mda преди 8 години
Как е възможно да има вакуум?! в крайна сметка пазара определя цената. в нормалните икономики една услуга ако е рентабилна тя се предлага...
1
0
 
50
 
! Отговори
Антикартелинчо преди 8 години
Картел или какво трябва да е това?