Разширяват "Синята зона" в Плевен

Центърът е пренаселен с коли, смята кметът Спартански
26 яну 2016 14:22, Красимир Ангелов
6
Разширяват "Синята зона" в Плевен
Снимка: Булфото, архив

В Плевен ще бъде разширена "Синя зона" за паркиране. Предложението ще бъде внесено за разглеждане от общинските съветници на сесията този четвъртък, съобщи кметът Георг Спартански.

Сегашната Синя зона има около 700 паркоместа. 70 от тях обаче бяха премахнати при създаването на новите велоалеи в града. Заради предстоящото преместване на Улицата на цветята, ще бъдат ликвидирани още 20 паркоместа.

Проблемът с недостига на места за паркиране в Синята зона на Плевен е стар, защото центърът е пренаселен с автомобили, коментира Спартански. Той ще предложи извънредна точка в предстоящата сесия на Общинския съвет създаването на комисия, която спешно да обсъди и предложи възможности за разширяване на Синята зона. Идеята е още през февруари съветниците да решат проблема.

Общината трябва да разреши и друг проблем със Синята зона, освен недостига на места, каза Спартански. Това са безплатните карти за паркиране в нея, които се раздават на длъжностни лица.

От Центъра за градска мобилност в Плевен раздавали по 500-600 безплатни талони за паркиране годишно на различни институции. Загубите за бюджета на общината заради раздаването на тоолкова талони възлизат на над 250 000 лева за една година, каза кметът.

Според него е наложително комисията да предложи по спешност критерии, по които да се издават по нов начин безплатните талони.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
синята зона е създадена за да бъде възможно да се пазят парко-места на Администрацията
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При по-малко от 700 паркоместа, раздали 500-600 талона за безплатно паркиране в Синята зона?
Това май само в Плевен може да стане ....
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще заграбят нови улици за да лапат кинти...., а да построят нови паркинзи - няма?
Спартански за това ли гласувахме, за да ни ограбваш???
3
0
 
7
 
! Отговори
рара преди 2 години
Не разширяват зоната,а намаляват безплатните паркоместа.
2
0
 
2
 
! Отговори
сс преди 2 години
А паркинги кога?
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синя зона синя мафия в Плевен в Пазарджик и във всички градове схемата е една и съща . Грабеж грабеж на заспалия народ и все повече придобивки на алчните кметове и общински мародери.