Зов в бяло: Песимизъм е налегнал лекарите!

Реформата "Москов" щяла силно да удари пациентите
26 яну 2016 13:52, Анисия Иванова
25
Зов в бяло: Песимизъм е налегнал лекарите!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Правителството води лява политика по отношение на здравеопазването, заяви експертът към Центъра за защита правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него подготвяната здравна реформа предвижда засилване ролята на държавата и на администрацията, както и пренасочване на ресурс към всички големи болници. Новият закон налага лимитиране на всяка една дейност в болничните заведения.

С оглед на това бившият зам.-министър заяви категорично, че резултатите за пациентите ще бъдат затруден достъп и по-лошо качество на медицинското обслужване.

В разговора се включи и президентът на Югоизточно европейския медицински форум и бивш председател на лекарския съюз - д-р Андрей Кехайов.

Той заяви, че е необходим дебат по проблемите в здравеопазването, които по думите му се трупат от години. Кехайов оцени поискания от БСП и ДПС вот на недоверие като възможност за нова политическа и социална дискусия.

"Няма прозрачност, защото не се водят съществени преговори", е мнението на Кехайов.

Според него намеренията на правителството за започване на реформата от 1 април са нереалистични, тъй като здравните институции не са подготвили всички изисквания за практическото прилагане на новите закони. "Песимизъм е налегнал лекарите", заключи той по темата.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
нищо чудно преди 8 години
"-Докога агентите на Дс ще определят " общественото мнение" ?"-Докато медиите са техни.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тия драстични разлики в заплатите? В 100 пъти ??Много ясно като има " скъпи " пътеки, че няма да приемат по " евтините"Рибата се вмирисва от главата( Здравната каса)
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога ще ни навирате в очите дебелия мафиот агент ЖекоСъсипа за години реформата
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едни лекари блъскат за 700 лвДруги грабят по 20-30 хиляди и пак не им стига.Как да не е мафия като все агинти на ДС на челните страци на медиите?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ме интересува мнението на агент Жеко(а.кехайов)За да печели от печатниците си в които печатаха направленията на Нзок , всяка година измисляха нови бланки. А тия направления се отпечатват от компютъра. Ако сбъ.каш една буква ставаше " невалидно". Само и само да се купуват нови. А бензиностанциите му. Как пък никой журнарист не го попита ко.къ болници обра това ***
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кехайов и Кацаров = мафиоти N1 + N 2
17
0
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 8 години
Като ти спират кранчето, ревеш гласно. Като малко дете, на което са му вземат сладоледа!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов, ти надмина вскич досегашни здравни министри по идотизъм, включително и Десито Атанасова.
15
0
 
8
 
! Отговори
процедурно питане преди 8 години
Защо все си дават мнението агенти на ДС(д-р Андрей Кехайов-агент Жеко) . Ами първо да сподели как има верига от бензиностанции "Анри 64 и да каже колко пари източи чрез своите печатници от ЗК!!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пациентите доста отдавна са "ударени" от не лекуващите ги лекари. По-скоро пациентите, повярвали, че ще оздравеят, направо "осиновяват" лекарите и така поддържат тяхното благополучие. Защо са песимисти.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С такива министри бивши и настоящи нищо добро не чакайте. Едните никога не са практикували а другите стават министри за да си осигурят огромни незаслужени пари по пътеките. Не може един лекар да работи за 800 лв. а друг узаконил си пладнешкия грабеж да получава 30 000 лв. Но това е бялата мафия .
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено че ще удари пациентите и то тези които плащат максимални осигуровки и сега си плащат прегледите на частно защото все няма направления ,трябва промяна из основи ,когато отиваш на лекар си плащаш издават ти касова бележка и фактура и касата здравната да преценява колко ще ти връща въз основа на това което си внесъл в здравната система никой няма да отиде на лекар да плати 20лв а да му върнат 10лв например просто ей така щото минавал покрай кабинета и решил да си вземе едно направление
11
1
 
3
 
! Отговори
летящата вещица преди 8 години
Ами да се лекуват. Щом не могат да излекуват себе си, за какво са ни тогава?
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквани резултати от реформата:1.Всички здравно осигурени- без един палец!Отрязания ще се ползва за "пипане" на "джаджата на Москов" с цел идентифициране! Рязането на палеца ще се плаща от Здравната каса.2.Ясно формулиране на целта на здравеопазването!Защо ще ни лекуват?Каса и лекари да останат без работа ? Колкото повече и по- болни- толкова повече пари за заплати и лекарства! Не!Това не е геноцид!Това е по плана Ран-Ът!След 26 г "грижи" и демокрация останахме за доунищожаване само 4-5 млн
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По три турски ваксини за всеки песимистичен лекар. Няма да ги изхвърляме, я. Ваксина за коклюш, песимизъм, цинизъм и корумпизъм.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В аптечките си имат всякакви лекарства срещу песимизъм. Бият си жълта рецепта и отиват при сестрата за инжекция. Лекарите просто са болни от песимизъм, а реформата и здравната система са наред.
7
0
 
30
 
! Отговори
Joko преди 8 години
Не знам каква е тази здравна осигурителна система, но 40 ( четиридесет) години съм плащал осигуровки и не съм ползвал отпуски по болест. Сега ми се налага да ми сложат една инжекция на окото в столична клиника за която ми поискаха 1944 лв ! ! ! Оказа се, че НЗОК не покрива този разход ! Питам се защо плащах досега ??????
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами от един наркоман, лъжец и слагач на Мутрата, интересно каква реформа очаквате. Забърка тотална кажа в Здравеопазването. Трябва не просто да си ходи, а да бъде съден преди това.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко им е белото, затова ги е налегнал песимизъм.
4
0
 
9
 
! Отговори
scott преди 8 години
аз па оптимистично не плащам здравни вниски, не ми дреме за лекарска и секва друг помош и съм решил: гат не можем да си щъкам самосиндикално, направо да ме копат. ше прескачам стадиа с лечението и болниците.ТА, ОПТИМИССЪМБЕ!