Зов в бяло: Песимизъм е налегнал лекарите!

Реформата "Москов" щяла силно да удари пациентите
26 яну 2016 13:52, Анисия Иванова
25
Зов в бяло: Песимизъм е налегнал лекарите!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Правителството води лява политика по отношение на здравеопазването, заяви експертът към Центъра за защита правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него подготвяната здравна реформа предвижда засилване ролята на държавата и на администрацията, както и пренасочване на ресурс към всички големи болници. Новият закон налага лимитиране на всяка една дейност в болничните заведения.

С оглед на това бившият зам.-министър заяви категорично, че резултатите за пациентите ще бъдат затруден достъп и по-лошо качество на медицинското обслужване.

В разговора се включи и президентът на Югоизточно европейския медицински форум и бивш председател на лекарския съюз - д-р Андрей Кехайов.

Той заяви, че е необходим дебат по проблемите в здравеопазването, които по думите му се трупат от години. Кехайов оцени поискания от БСП и ДПС вот на недоверие като възможност за нова политическа и социална дискусия.

"Няма прозрачност, защото не се водят съществени преговори", е мнението на Кехайов.

Според него намеренията на правителството за започване на реформата от 1 април са нереалистични, тъй като здравните институции не са подготвили всички изисквания за практическото прилагане на новите закони. "Песимизъм е налегнал лекарите", заключи той по темата.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
20
 
! Отговори
) преди 8 години
А нас пациентите ни налегна оптимизъм. Особено като четох скоро за една майка, която с детето си обикаляла болниците и отвсякъде я изгонили , защото родата с манарчетата не е била с нея. Я ловете за германия да лекувате бежанци, па нас така и така кучета ни яли. В турското робство не сме имали болници и сме го преживели, ама здравната каса няма да преживеем.
2
0
 
14
 
! Отговори
Накара преди 8 години
Само смешки четем днес. Някой живее в друга действителност.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лекарите се замислили за пациентите..хаха!все едно палача да съчувства на екзекутирания :-)