Марио от Белоградчик вече не е герой. Съжалява, но защо?

Момчето, което е пълнолетно, работи, ходи по барове, напуснал училище
Обновена: 27 яну 2016 12:29 | 27 яну 2016 10:35,
78
Марио от Белоградчик вече не е герой. Съжалява, но защо?
Снимка: кадър, Нова телевизия

През 2012 г. 15-годишният Марио от Белоградчик с риск за собствения си живот извади дете от пропаст. Тогава, преди 4 години, Марио, който расте в държавна институция, заедно с братята си, се превърна в национален герой.

Марио вече е пълнолетен и е избрал да напусне дома и училище.

Още по темата
Сега работи за 600 лв. и е доволен. Има собствени доходи, не е на режима от дома.

Възпитател от дома, в който Марио живял 16 г., разказва, че всички искали Марио да се изучи и да спортува, но той искал да е самостоятелен, да си купи кола.

"Те си мислят, че като излязат от тук, има цветя и рози и, че всичко им е дадено, но животът не е такъв", обяснява тя.

Марио обаче е щастлив от свободата си, седи до късно по барове с приятели. Преди време той искаше да стане футболист, но днес рядко рита с приятели. Марио не се е възползвал от поканата да стане част от младежката школа на "Левски". Не е искал да се разделя с братята си, не е искал да рискува. Днес съжалява.

"Трябваше да замина", споделя той. Възпитател от дома, в който живял Марио, разказва, че много хора са му подавали ръка, но той все не я поемал.

Приятели на Марио се свързали с школата на "Левски", обяснили кой е и какво е направил преди време, но от там му отвърнали, че е вече твърде късно.

Сега съжалява и, че е напуснал училище.

През 2012 г. най му харесвало вниманието и запознанствата. Най си цени статуетките и грамотите, които е получил. Сега твърди, че би започвал пак да рита и обещава пак да го направи.

"Вече е пълнолетен и си мисли, че никой нищо не може да му каже, но след време ще разбере, че не може така да постъпва", твърди Минко, бащата на Марио. По думите му трябва да продължи с футбола, но не вярва да го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минко - бащата на Марио?Като има баща, защо е израстнал в дом???
24
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...всички искали Марио да се изучи и да спортува, но той искал да е самостоятелен, да си купи кола.===*** жалката история. Казали са му, че може да бъде каквото си поиска, и той е избрал да стане шофер... От най-долните избори на човечеството е този.
23
1
 
10
 
! Отговори
Teo преди 8 години
Ако има желание момчето, ще стане! Живота е пред него, а училище може да завърши и задочно. Може да си намери и хубава работа, стига да има воля. Но всичко в нашата родина е много сложно - бачкаш като и диот за 600 лева и като се прибереш си смазан - мисли ли се вече за образование? Живота го е грабнал от малък, но си пропилява времето в баровете. Пожелавам му успех :).
22
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Битието определя съзнанието. А битието на това момче не е и не е било никак леко. Не го пожелавам на никого.Мечтае да има кола, да ходи по барове, да се среща с хора. Не виждам нищо ненормално, имайки предвид, че е бил лишен от семейство и дори най-елементарни неща са му липсвали. И какви трябва да са мечтите му? Трябва ли да е мегаломан?
21
7
 
1
 
! Отговори
5kov преди 8 години
От него ще стане един прекрасен"бакшиш"....
20
4
 
3
 
! Отговори
dron преди 8 години
по едно си прилича с нашите футболисти,че е по барове до сутринта а и то си личи по физиономията му подпухнал от недоспиване и алкохол
19
2
 
35
 
! Отговори
Юлиян Лазаров преди 8 години
Мария Несторова - тази статия е пълен абсурд, преди да се правите на журналисти и да цапате професията се научете да си подбирате заглавията на статиите.Вече не е герой? Как трябваше да продължи да бъде герой? Да ходи "да рита" или да стане безработен престъпник? Преди акцента Ви пада на това, че работи за 600 лева и какви са мечтите му при положение и да пишете така, сякаш това е жалко, си спомнете, че е израснал в дом, място на което, ако бяхте вие - Вашите мечти нямаше да са по-състоятелни..
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 12Защо да е жалко да мечтае за кола?Смятате, че ако някой сега мечтае за кола - това е целта на живота му?Как познато, като стил, ми звучи съждението Ви!Явно са доста хората, които възприемат света "еднопластово"л
17
4
 
15
 
! Отговори
за съжаление преди 8 години
приказката за птичката на рамото е много вярна. Дано си подреди живота момчето, всяка грешка, която правим е ценен урок за бъдещето ни.
16
3
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
До Анонимен 12:Ама разбира се-поне за една яхтичка да си мечтаеше,а то какво-нищо и никаква колица.
15
5
 
3
 
! Отговори
Развитие преди 8 години
Идеята на статията е да покаже на хората, че трябва постоянно да се борят за мечтите си. И това, че ако веднъж си направил добри или пък си постигнал нещо, не означава, че после цял живот ще живееш добре благодарение на тази си постъпка. Но, за съжаление, много хора се възгордяват и лежат на стари лаври. Не става, животът е постоянно борба, а една спечелена битка не е достатъчна.
14
1
 
8
 
! Отговори
от 14 преди 8 години
Да си продължа, че не ми стигнаха символите.Може решението му и стремежите му в момента да не допадат на някого, но какво му е на момчето? Не краде, не убива, не проси, сам си изкарва прехраната С ТРУД. Щом съжалява, значи съвсем скоро ще се върне в училище за да довърши образованието си, ще си постави и по-високи цели от това да има кола.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето затова е голям Пожарникарят, той никога не е бил герой и не може да бъде развенчан.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо да не е герой? Спасеният живот на детето си е спасен живот. Това, че се е разхайтил не променя факта, че го е спасил.Подобно разхайтване в тази се случва на всички, независимо дали имат родители или не. Знам за баща ми, помня себе си на тези години, в момента гледам племенника си, след някоя друга година ще гледам и собствените си деца как се разхайтват.Това, което ме потресе е, че той все пак има баща, но баща му не само не го е отгледал, но и напълно се е отрекъл и не вярва в него.
11
1
 
40
 
! Отговори
Радио Ереван преди 8 години
Много си е добре даже. Работи, не краде, не *** и не убива. Просто не е направил решителни крачки, когато е могъл, но животът не свършва от това. Напротив, пред него са възможностите. Освен това веднъж герой-завинаги герой. За мен Марио си остава герой. Пожелавам му да си остане ЧОВЕК.
10
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мечтае за кола - тъжно и жалко!
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРОЯ СИ ОСТАВА ГЕРОЙ ЗА ВИНАГИ АКО НЕ СЕ ДОКАЖЕ, ЧЕ Е БИЛО ЛЪЖА КАТО КАЦАНЕТО НА ЛУНАТА ОТ КУБРИК :D
8
1
 
55
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
"Марио от Белоградчик вече не е герой." И ЗАЩО?
7
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах какво искат да ни каже авторът. Всъщност си е абсолютен герой, след като е израстнал в дом и не е станал престъпник. След като работи и е самостоятелен, това е изключително постижение. Защото повече стават наркомани, крадци и прочие.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баща Минко ли? Този баща в правото си на какъв дава акъл на детето си? Да беше се напънал, че да го издържа.