Марио от Белоградчик вече не е герой. Съжалява, но защо?

Момчето, което е пълнолетно, работи, ходи по барове, напуснал училище
Обновена: 27 яну 2016 12:29 | 27 яну 2016 10:35,
78
Марио от Белоградчик вече не е герой. Съжалява, но защо?
Снимка: кадър, Нова телевизия

През 2012 г. 15-годишният Марио от Белоградчик с риск за собствения си живот извади дете от пропаст. Тогава, преди 4 години, Марио, който расте в държавна институция, заедно с братята си, се превърна в национален герой.

Марио вече е пълнолетен и е избрал да напусне дома и училище.

Още по темата
Сега работи за 600 лв. и е доволен. Има собствени доходи, не е на режима от дома.

Възпитател от дома, в който Марио живял 16 г., разказва, че всички искали Марио да се изучи и да спортува, но той искал да е самостоятелен, да си купи кола.

"Те си мислят, че като излязат от тук, има цветя и рози и, че всичко им е дадено, но животът не е такъв", обяснява тя.

Марио обаче е щастлив от свободата си, седи до късно по барове с приятели. Преди време той искаше да стане футболист, но днес рядко рита с приятели. Марио не се е възползвал от поканата да стане част от младежката школа на "Левски". Не е искал да се разделя с братята си, не е искал да рискува. Днес съжалява.

"Трябваше да замина", споделя той. Възпитател от дома, в който живял Марио, разказва, че много хора са му подавали ръка, но той все не я поемал.

Приятели на Марио се свързали с школата на "Левски", обяснили кой е и какво е направил преди време, но от там му отвърнали, че е вече твърде късно.

Сега съжалява и, че е напуснал училище.

През 2012 г. най му харесвало вниманието и запознанствата. Най си цени статуетките и грамотите, които е получил. Сега твърди, че би започвал пак да рита и обещава пак да го направи.

"Вече е пълнолетен и си мисли, че никой нищо не може да му каже, но след време ще разбере, че не може така да постъпва", твърди Минко, бащата на Марио. По думите му трябва да продължи с футбола, но не вярва да го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
8
 
! Отговори
до: 2-ри Анонимен преди 8 години
Не е така! Има хора и хора.При някой хвалбите ги стимулират, а при други е точно обратното, както в случая. Всеки обича да бъде хвален, но не всеки се стреми след хвалбата да стане още по-добър, за да е заслужи отново. Момчето така е решило и така е направило. Не е имало родители до себе си да го напътстват и да му дадат правилен съвет, какво да прави. Бил е малък, пуберитет, неориентиран, кофти среда и т.н., неща, които са му попречили да бъде това, което сега иска. Жив и здрав да е най-важно!
4
2
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Б***сu тъпaтa статия! Какво значи "не е герой"? Момчето да не е батман, да ходи всеки ден да спасява изпаднали в беда?! Пълнолетен е, иска да работи; не краде, не ***, не убива... Божичко, ходи по барове! Срам! Позор! И въобще - знаете ли какъв е животът на тези деца? Момчето работи, справя се! Или понеже му подариха екипче и бутонки нещо го задължава?
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А баща му , Минко е за ***. И всички такива като него, които изоставят децата си. Както и тези , които ги малтретират.Затова - деца само след като навършиш 18г.Помощи - ако си завършил поне средно образование и единият от родителите работи.
2
15
 
8
 
! Отговори
маке преди 8 години
евала пич от даскалото файда нема ако токо ти се кръка ела ке те направим овчар 1500лв начално и кръкане и ядене на корем слушай старо маке кат те гледам и по баирите те бива баш си си на местото
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E*ati novinata