Затопля се, до 10°C ще стигне живакът в термометъра

Мъгли ще има в котловините и по поречието на Дунав
27 яну 2016 08:17, Анисия Иванова
1
Затопля се, до 10°C ще стигне живакът в термометъра

Максималните температури в днешния ден ще са между 5° и 10°, в районите с мъгла малко по-ниски, в София около 9°.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) над страната ще има разкъсана средна и висока облачност, намаляваща над много райони до слънчево.

По-значителна ще бъде облачността до обяд над Западна България. По поречието на Дунав ще има мъгли или ниска облачност. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в районите с мъгла малко по-ниски, в София около 9°.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана – средна и висока, намаляваща и до слънчево време. Вятърът ще бъде до умерен от югозапад. Максимални температури между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 4-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще бъде разкъсана – средна и висока, по-значителна до обяд в масивите от Западна България. Без валежи. Вятърът ще отслабне и ще бъде предимно умерен, по високите части до силен от северозапад. Максималната температура на височина 2000 метра ще е около 3°, на 1200 метра – около 6°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времепрогноза НИМХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а на спиртните термометри, колко градуса ще стигне?