Общината в Търново си купи "Къщата с маймунката"

Емблематичната сграда бе собственост на Съюза на учените
28 яну 2016 15:52, Красимир Ангелов
5
Общината в Търново си купи "Къщата с маймунката"
Снимка: Булфото

Великотърновският общински съвет прие единодушно предложението на кмета Даниел Панов за закупуване на една от най-емблематичните сгради в старопрестолния град -  "Къщата с маймунката".

В своето предложение градоначалникът е описал, че "Къщата с маймунката" представлява знаков обект за жителите и гостите на Велико Търново.

Сградата е паметник на културата с категория "национално значение". Предложената от страна на Съюза на учените в България цена за закупуване на недвижимия имот е в размер на 119 000 лева, съобщава Радио "Фокус"- Велико Търново.

В Общината е постъпило заявление от Съюза на учените в България, от което става ясно, че през 1991 г. Съюзът на учените в България е закупил емблематичната къща. До настоящия момент сградата се е използвала като седалище на Съюза на учените - Велико Търново.

Поради финансови причина обаче Съюзът на учените в България е принуден да я продаде, като е преценено закупуването на сградата да бъде предложено първо на Община Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиDO 3KOLIO FICETO E UCIL I RABOTIL PO VREME NA MIRNOTO SAGITELSTVO NA BALGARI I TURZI V OTOMANSKATA IMPERIA-GRAGDANIN E BIL SVOBODEN.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен пък ми е та сикимде къщата с шебека ако искат къщата с котака да си купят.