Варненски таксиджии наглеят: Километърът, 1,70 лв. да е!

"И аз искам хляб по 50 ст. и салам за 1 лев, ама няма", обясни шофьор
28 яну 2016 10:52,
168
Варненски таксиджии наглеят: Километърът, 1,70 лв. да е!
Снимка: архив, Булфото

И днес продължават протестите на варненските таксиметрови шофьори.

"Докато няма разрешение, ще сме на улицата", заканиха се те. По думите им и преди са работили под реалната стойност на услугата, която предлагат. Според тях в България трябва да е, "както в Европа" и един километър да струва колкото литър гориво.

"Един и седемдесет гориво, един и седемдесет километър - оттук надолу всичко е загуба", коментира протестиращ пред Нова тв.

Още по темата

Шофьорите са категорични: Дъмпинговите цени са нереални. "Нормално е, всеки иска по-ниски цени. И аз искам хляб по 50 стотинки и салам за 1 лев, ама няма", мотивира се един от протестиращите.

Според него аргументът, че цените на горивата са паднали е недостатъчен, тъй като те са паднали с едва 10% - цифра, недостатъчна за сваляне на цените на услугите.

"Ако досега на 100 км. е 10 лв., сега ще паднат на 8, което е абсолютно минимум някакъв, а те свалят тарифата с 30%", допълни той.

"Ние не искаме да сваляме цените и много трудно ще се справим", обясни друг протестиращ и разказа, че част от шефовете на една такси централа са основали своя нова фирма и правят дъмпинг на старата си работа.

"Свалиха цените на наш гръб - 70, 80 стотинки са малко на километър", настоя той.

"Ще продължим да се борим поне да запазим тарифата от 79 стотинки, защото това е абсолютният минимум. Не може да се поддържа една кола и да караш на цена от 40-50-60 стотинки", обясни друг протестиращ.

Най-вероятно ще се стигне до ново трошене на коли, прогнозира шофьор. "Една фирма, която предлага услуги, не може да определи нашите цени. А те го правят чрез натиск", обясни той.

От компанията, свалила цените и вдигнала другите таксиметрови фирми във Варна на протест, обясняват ниските цени с поевтинелите горива и зимата, която е традиционно тежка за клиентите.

"Работим за клиентите си", категорични са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между другото, до 20 години се очаква да изчезне професията таксиджия с новите роботизирани коли. Тогава ко праим?
89
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Пловдив имаше ценова война и цените паднаха до 40-50 ст. Но си останаха така с години, последно лятото бях там и още си караха на толкова. Значи може!!!!
88
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги вдигат цените, ако искат на 17 лв. Да видим тогава кой ще им се качи в смрадливите таксита. Ако предлаха по-голям комфорт, като например да не мирише на цигари в колата и лятно време да си пускат климатиците, вместо да ме брули прахоляка от вън, може би нямаше какво да се притесняват толкова от конкуренцията. Ама те вместо да положат усилия да привлекат клиенти по други начини, само реват за цените. Еййй, големи хитреци значи.
87
1
 
22
 
! Отговори
golqm problem ima6 преди 8 години
До АнонименАнонименпреди 9 минутиКОЙТО НЕ ГО БИВА ЗА НИЩО СТАВА ВОЕНЕН ПОЛИЦАЙ ИЛИ БАКШИШ! ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО ТАЗИ МАКСИМА ВАЖИ С ПЪЛНА СИЛА. ИМАМ ПРИЯТЕЛИ КОИТО СА В ТОЗИ БРАНШ. ЕДИН ПИРОН НЕМОГАТ ДА ЗАБИЯТ В ТУХЛА КАМО ЛИ НЕЩО СВЯСТНО ДА НАПРАВЯТ. РОДЕНИ СА С ДВЕ ЛЕВИ РЪЦЕ КОИТО НЕ ИМ ВЪРШАТ РАБОТА. СЛЕД КАТО ЕДНА ПРОФЕСИЯ НЕ ТИ ДОНАСЯ ДОХОДИ ВЕДНАГА Я СМЕНЯВАШ. АЗ ИМАМ 5 ПРОФЕСИИ. И ОТ ПЕТТЕ ИЗКАРВАМ ПАРИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ. НО ПРОБЛЕМА ПРИ МЕН Е ЧЕ РЪЦЕТЕ МИ НЕ СА ДВЕ ЛЕВИ.
86
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най мързеливите стават шофьори , а супер мързеливите и нагли стават бакшиши .
85
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
редовно ползвам таксита в БУРГАСМ 79 СТ КМ. МНОГО БАКШИШИ ПОЗНАВАМ. ПРИ ТАЗИ ТАРИФА ЕДНО ТАКСИ ВАДИ ЧИСТА ПЕЧАЛБА 1200 ЛВ НА МЕСЕЦ ЗИМАТА ПО ТЕХНИ ДУМИ. ЛЯТОТО Е ДРУГА ТЕМА! ЛЕШПЕРИТЕ ОТ ВАРНА ДА ИМАТ ПРЕДВИД: 1. КАРАТ НА ГАЗ И МЕТАН, ПО МАЛКО СА НА ДИЗЕЛ. А ЦЕНАТА НА ГАЗТА И МЕТАНА НЕ Е 1.80 ЛВ Л. 2. АКО ИСКАШ САЛАМ И ХЛЯБ РАБОТИШ, А НЕ ЧАКАШ КЛИЕНТА КОЙТО ДА ТИ ДАДЕ 50 ЛВ И ДА СИ ХОДИШ У ДОМА. 3. КОЛИТЕ ИМ СА РАЗДРЪНКАНИ И ЕДВА СЕ КРЕПЯТ, НЕ ЗАЩОТО НЯМАТ ПАРИ, А ЗАЩОТО НЕ ГИ ПОДДЪРЖАТ!!!
84
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нагъл, по-нагъл, бакшиш. Точка.
83
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В околностите на Варна никнат цели квартали с къщи (не апартаменти, а къщи) на бакшиши. Да не ми се оплакват!А лятото плашат туристите като им искат по 200-300 лв за 20 км пробег до Златните.
82
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е антикартелната комисия да глоби варненските бакшиши?
81
0
 
37
 
! Отговори
един от Варна преди 8 години
90% от колите са стари, мръсни, а шофьорите имат помпички и не се свенят да надуват цените по лично осмотрение. Чакат големи курсове, отказват услуги и ние клиентите сме длъжни да изслушваме семейните им проблеми, вижданията им по наболелите държавни проблеми и дебелашките им шеги. В голяма част от колите мирише на чесън, газ и шкембе чорба.
80
0
 
29
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Няма по нагли, арогантни и безочливи от варненските таксиметрови шофьори. Всички карат на метан. Навсякъде в страната цените са двойно по ниски. От летището до автогарата Варна ми искат 15лв. Липсата на контрол е причината за безумията им.
79
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези тарикати искат с 1-2 курса дневно да си изкарат надника. Не става. Такситата трябва да се редуцират със 70-80%
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 89Ще те поправя. Некърник който неможе да стане нищо друго, дори полицай, става таксиджия
77
0
 
22
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Едно време бащицата на народа какво беше казал:Който не може да си намери рбота по специалноста да сава овчар! Овчето месо е скъпо и се търси.Ще перфразирам:Който не може да изкара за хляб като тксиметров шофьор, да продава колата и на село овчар! Овчето месо е съпо и се търси. Ама той не искал щото на село трябва работа а не седене. За седене толова...
76
3
 
15
 
! Отговори
xxx преди 8 години
До АнонименЗа съжаление има по-нагло от бакшиш - полицай :)
75
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГеоргиЩом една таксиметрова фирма е сметнала, че й е изгодно да вози на 0,60 лв, значи сметките й излизат и не работи на загуба. Протестиращите да возят и по 5 лв на км, ако щат. Никой не им пречи, но да се сърдят само на себе си, че нямат клиенти.А билетчето във Варна скоро става 80 ст.
74
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето затова се старая да не им ползвам услугите, защото са нагли и безочливи. Ще ми изтъкват, че километър трябвало да струва колкото литър гориво, щото така било някъде... Ами то и аз искам да получавам, колкото получават в някъде другаде, ама няма... Живеем тук и сега! Набийте си го в главите най-после! И стига с това : в Германия, във Великобритания... Като искат колкото там, прав ти път. Да видя колко време ще издаяниш там с тоя манталитет и какво ще изкараш с толкова труд.
73
18
 
3
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Така като чета коментарите, всеки иска да го обслужват като в европа :-). Направете една справка "taxi fares in germany" в google :-). Средно цената в германия е 1.80евро на километър, при нас средно е 0.40евро на километър :-). Е как очаквате да ви возят в нови Е класи? Хем да ви е 4-5 пъти по-евтино, хем да ви е еднакво хубаво. В London една миля е средно 5 лири - към 13лв./км. В европа бачкаторите не се возят на таксита, а ползват градски транспорт
72
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според тях в България трябва да е, "както в Европа" и един километър да струва колкото литър гориво.Ми нали всичките сте на метан и пропан-бутана 60-70 с е точно колкото искате
71
1
 
24
 
! Отговори
pff преди 8 години
Да пускат Uber-a ... щом искат да е като във европа нека да е така... Никой няма да им се вози в смръдливите раздрънкани коли ....