Варненски таксиджии наглеят: Километърът, 1,70 лв. да е!

"И аз искам хляб по 50 ст. и салам за 1 лев, ама няма", обясни шофьор
28 яну 2016 10:52,
168
Варненски таксиджии наглеят: Километърът, 1,70 лв. да е!
Снимка: архив, Булфото

И днес продължават протестите на варненските таксиметрови шофьори.

"Докато няма разрешение, ще сме на улицата", заканиха се те. По думите им и преди са работили под реалната стойност на услугата, която предлагат. Според тях в България трябва да е, "както в Европа" и един километър да струва колкото литър гориво.

"Един и седемдесет гориво, един и седемдесет километър - оттук надолу всичко е загуба", коментира протестиращ пред Нова тв.

Още по темата

Шофьорите са категорични: Дъмпинговите цени са нереални. "Нормално е, всеки иска по-ниски цени. И аз искам хляб по 50 стотинки и салам за 1 лев, ама няма", мотивира се един от протестиращите.

Според него аргументът, че цените на горивата са паднали е недостатъчен, тъй като те са паднали с едва 10% - цифра, недостатъчна за сваляне на цените на услугите.

"Ако досега на 100 км. е 10 лв., сега ще паднат на 8, което е абсолютно минимум някакъв, а те свалят тарифата с 30%", допълни той.

"Ние не искаме да сваляме цените и много трудно ще се справим", обясни друг протестиращ и разказа, че част от шефовете на една такси централа са основали своя нова фирма и правят дъмпинг на старата си работа.

"Свалиха цените на наш гръб - 70, 80 стотинки са малко на километър", настоя той.

"Ще продължим да се борим поне да запазим тарифата от 79 стотинки, защото това е абсолютният минимум. Не може да се поддържа една кола и да караш на цена от 40-50-60 стотинки", обясни друг протестиращ.

Най-вероятно ще се стигне до ново трошене на коли, прогнозира шофьор. "Една фирма, която предлага услуги, не може да определи нашите цени. А те го правят чрез натиск", обясни той.

От компанията, свалила цените и вдигнала другите таксиметрови фирми във Варна на протест, обясняват ниските цени с поевтинелите горива и зимата, която е традиционно тежка за клиентите.

"Работим за клиентите си", категорични са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То ако ще по 1.7 на километър по добре да си купя кола и да я поддържам. Щото на месец грубо 700 км минавам. Та за тримесечие ще избивам за нова кола на старо. Те не каран на бензн или дизел, а са на метан, не знам колко е, но е доста по-евтино.
9
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм от 10 години съм дал абсолютен игнор и бойкот на тази нагла ц-ганско-селска пасмина в стари трошки смърдящи на цигари и патрончета , съветвам варненци същото.
8
42
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MINIMUM 2LV. NA KILOMETAR--SEMEISTVO SE HRANI.
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искат европейски цени за дърти барутници!всички бакшиши карат на метан тогава е логично цената да е колкото цената на метана.
6
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия цени, на които те искат да карат се нереални. Литър гориво е 1.60. Ако караш нафта. 100километра са 6-7 литра градско. Тоест 10лв. Тоест километър = 10ст. Имаш амортизация на колата и данъци. От там нагоре всичко е печалба. Само, че те карат на метан 90% от тях и им излиза поне 2 пъти по ефтино.
5
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е пазара. Всеки има право да продава на колкото си иска, стига да не е под себестойността на услугата. На една кола на метан 100 км. и излизат 2лв и бакшишите го знаят. Така, че тези филми 1км да е колкото литър гориво могат да си ги приказват на себе си за мотивация преди да заспят
4
0
 
59
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
Отивайте в Европа, там само вас ви чакат да возите за 1,70. Явно сте си объркали държавата и пътниците.
3
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нагли ***, като искате километъра да е колкото бензина, що не карате на бензин тогава а?
2
1
 
93
 
! Отговори
Лавро преди 8 години
Мръсни нагли копърки. По цял ден седят на пиацата и четата вестници, но искат доход 2000 лв. на наш гръб. Нека си возят на старите цени, кой им пречи? А да диктуват на другите на колко да возят е незаконно.
1
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво стана с великият протест който щеше да сваля правителството ? МУхахаха,как е ве щурмоваци