313 пъти звучал Менделсон за българи с предбрачни договори

Половината от семействата в столицата се разпадат
30 яну 2016 08:31, Анисия Иванова
10
313 пъти звучал Менделсон за българи с предбрачни договори
Снимка: архив Булфото

Малко над един процент от браковете в страната се сключват с договор, сочи статистиката на Агенцията по вписванията, която поддържа регистъра на съпружеските отношения.

През 2015 г. 26 186 пъти е звучал Менделсон в страната, като само 313 млади семейства са подписали предбрачни договори, а други 522 са започнали съвместния си път със законов режим на разделност, пише "Монитор".

Оказва се, че са съвсем малко хората, които преди да надянат брачните халки стриктно описват кой какво ще получи при евентуален развод. В София през 2015 г. са сключени 190 предбрачни договора и 246 са новите семейства със законов режим на разделност.

Всичко това показва, че българите не изневеряват на традицията да се женят на доверие и предварителното регулиране на имуществените отношения при развод все още е само екзотика.

В същото време се оказва, че всяка четвърта българка е бита вкъщи. Данните са на НПО-та, занимаващи се с проблемите на жертвите на домашно насилие у нас. Цифрите сочат, че 1 000 000 нашенки са били малтретирани емоционално или физически.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Ив преди 8 години
Някой може ли да ми обясни какво означава Законов режим на разделност? Ако те от женитбата си са тръгнали да се законно разделят, какъв е смисълът да сключват изобщо някакъв брак? Парите са ясни, но вече има милион начини да си узакониш парите, защо ти трябва женитба? ЗАКОНОВ РЕЖИМ НА РАЗДЕЛНОСТ........... ХМММ
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цгнка ми го прави на *** ли е?? баси цензурата... Бромка ли да казваме вече? *** толерастия!
3
5
 
8
 
! Отговори
Онанимен преди 8 години
Сидеров е болен мозък,Сидеров е дърт ***,Сидеров се подигра с народа,който обаче го избра.Бой по каската на Сидеров!Бой по сганта, с която се сдружи!Да ударим ний задружно на Сидеров по кривите зъби!
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СИДЕРОВ Е НАЩА ГОРДОСТСИДЕРОВ Е НАЩА ЧЕСТСИДЕРОВ Е НАЩА ПРАВДАНАШЕ ЗНАМЕ, ПРЪВ БОРЕЦПОГЛЕД КАТО ОТ СТОМАНАТВЪРДИ РЕЧИ, УМ-БРЪСНАЧТОЙ Е НАЩО ГОРДО ЗНАМЕЧУK КОВАШКИ, ПРЪВ ВОДАЧ!
1
10
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Ne skliu4vat brak za6toto zakonite sa takiva 4e nqkoq mrasnnica kato ni6to moje da ti vzeme joli6teto i da te ostavi na ulicata