Левски и Ботев заради съжителство ли проляха кръвта си!

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за подмяна на историята
Обновена: 30 яну 2016 17:07 | 30 яну 2016 16:00, Веселина Йорданова
384

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за промяна на факти от българската история. 
Още по темата
Пред паметника на Апостола на свободата в Подбалканския град над хиляда присъстващи изразиха несъгласието си с предложенията за нови учебни програми и отпадането на знакови произведения като "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово", "Къде си, вярна ти, любов народна" и други.

Присъстващите подкрепиха изказванията на заместник-кметовете на Карлово Антон Минев и Стойо Карагенски, на кмета на Калофер и други, че няма да допуснат да бъде подменена българската история и чуждо вмешателство за обезличаване на нацията ни.

"Защо проляха кръвта си Левски и Ботев, заради едно съжителство или заради свободата на България", попита отец Рафаил от село Климент и добави: "Един народ, който не помни своята история и минало, той няма нито настояще, нито бъдеще".

Силно аплодирано беше и изказването на Мадлен Кирчева от Българския национален събор, в което тя заяви, че тя и нейните съмишленици не искат Меглена Кунева за министър на образованието.

От трибуната пред паметника на Левски тя каза, че иска доказани български експерти и учители да изготвят проекта за българското образование, предаде БТА.

Мирният протест в Карлово бе организиран от Сдружението "Хайдути", Националното дружество "Традиция", комитета "Родолюбие" и бе подкрепен от общините Карлово, Сопот, Калофер и Павел баня.

На него присъстваха родолюбиви българи от населените места в Подбалканския край, както и от Самоков, Плевен, Шумен, Бургас, София и други.

На мирното шествие бяха издигани плакати "Ние помним Батак, а вие?", "Долу ръцете от историята ни", звучаха български възрожденски песни, а шестгодишната Рая рецитира "Аз съм българче".

Присъстващите се подписваха в подписката, организирана от калоферци, която ще бъде връчена на новия министър на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: протесткарлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
11
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ Е ТОТАЛНО ---СБЪРКАНА!!!!САМО ИЗМИСЛИЦИ И ГРОЗНИ ЛЪЖИ!!ЛЕВСКИ Е ОБЕСЕН --ЗАРАДИ ОБИРА НА ТУРСКАТА ХАЗНА И ИЗБИВАНЕТО НА ОХРАНАТА!!!ЛЕВСКИ ---НЕ Е ОБЕСЕН ЗА "РЕВОЛЮЦИОННА ДЕЙНОСТ"......ИЗОБЩО!ПРЕДАДЕН Е ----НАЙ-БЛИЗКИЯ МУ СЪРАТНИК ..ДИМИТЪР ОБЩИ!ОСЪЖДАТ ГО НА СМЪРТ------БЪЛГАРСКИТЕ СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ ---ИВАНЧО ХАДЖИПЕНЧОВИЧ, НИКОЛА КАЙМАКАМОВ.... и ДР!!!!!!НО КОМЕНТ!
137
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Родните корифей да ни обяснят щом сме съжителствали тогава защо са събирали Кръвен данък - Кръвният данък (девширме) е периодичното събиране в Османската империя на християнски момчета, които са използвани в еничарския корпус и на други държавни служби.Момчетата се подбират сред здравите, интелигентните, сръчни и красиви деца на възраст 7-10 години.След насилственото им отнемане децата се изпращат в определени за тази цел центрове. Те се обрязват и получават ислямско възпитание. СЪЖИТЕЛСТВО ЛИ?
136
9
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
КВИ РОБИ СТЕ ,БЕ....КАТО В ГАБРОВО ---ФАБРИКИТЕ СА "БЪЛГАРСКИ"... И ,СА ПРОИЗВЕЖДАЛИ ШАЯК---ЗА ТУРСКАТА РЕДОВНА ВОЙСКА....съвсем доброволно и срещу добро заплащане.!!!ПИТА СЕ:...с какви пари "БЪЛГАРСКИТЕ РОБИ"------са строили фабриките си /ЧАРКОВЕТЕ/---за да снабдяват турската армия с облекло...??!!!! КВО "РОБСТВО" ,БЕ.......Я , ОБЯСНЕТЕ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
135
2
 
7
 
! Отговори
Аз по принцип... преди 8 години
...избягвам да поствам, но искам да изкажа възмущението си от идеята за " съжителството " !Левски и Ботев просто са вече в Небесният психо диспансер на Свети Петър горките!Гаранция!!!!!!!!!
134
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 170 преди 8 години
Ха-ха-хааааааааааааааааааааа, говори само за своите предци! GoVNиййо, моите деди са секли читашки глави с ятаганите си! Достойно са им върнали за пролятата кръв! Как беше в "Под игото" - "Кучета крастави, скъпо ще плащате за всяка капка българска кръв!". А ти си национален предател, както останалите русомразци!
133
9
 
7
 
! Отговори
Turk преди 8 години
Клахме ви, е-ахма ви и ако трябва пак ще ви е-ем Българите са със смъкнати ***, наведени и правят мили очи на всеки който дойде да ги опрашва (впрочем и през 14 век не било по-различно)
132
4
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
...кви "патриоти" ,бе ...кви 5-лв....??!ЦИРКОВЕ И КАРНАВАЛИ ...СЪС ЗНАМЕНА И РАКИЯ НА КОРЕМ.....ХА,ХА,ХААААААААА......ТИЯ КОИТО ПРЕДАДОХА ВОЙВОДИТЕ СИ 1876-г. ......СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА "велики българи"!
131
4
 
4
 
! Отговори
кирил преди 8 години
вече ви писах-ника тюрк е българин и е руски *** на заплата с 200 поста на ден под различни никове. просто не му обръщайте внимание
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимени още по далече на перси и араби хахаха
129
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Turk ние сме робски народ, а вие турците сте слуги.къде е разликата? нито една кадъна не е минала босфора какъв турчин си ти? потурнак това си ти
128
3
 
7
 
! Отговори
асе преди 8 години
с анадолци не се спори те се острелват с атомно оръжие и това време идва.
127
12
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Всяко чудо за три дни. След две седмици никой няма да помни разните средновековни приказки и фантастики на Ботюв и Вазов. Разберете, тези архаизми не са нужни никумо. Щом господин Борисов така е решил, значи е правилно.
126
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 183В цялата светована академична литература пише, че така наречените пра-българи са ... тюркско племе! Но освен в българиски форуми, все още не съм срещнал някой да твърди, че турците произхождат от ... българите! Я да те питам сегичка, щом си толкова отворен като българско дупе при вида на 50 доларова банкнота - на какъв език си рукаха аспаруховите "българи"??
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СРОЕЖИ:Никой не е крал така както ГЕРБ, никой не е крал повече от тях. А при Станишев и Орешарски се построи многои повече отколкото при ГЕРБ, само дето те не ходеха всеки ден да се снимат с лентичката и ножицата.
124
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 186Да го плаща като е ***.Аз една стотинка няма да плащам.
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СРОЕЖИ: 189Оу-оу-оууу, Ханко брат, ти ли си бе?Кога те пуснаха от клиниката на 4-ти километър или пак си избягал?
122
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата прави издънка след издънка и никой не му търси отговорност за това.Прави белята, уволнява някой министър, митничар или полицай и ..........живота продължава по старо му( краденето си продължава)Ех че кеф.............. за Баце.
121
3
 
3
 
! Отговори
СРОЕЖИ: преди 8 години
БСП и Опустошарски ...СОЦ-"00"....И ОГРАБЕНИ Банки!ГЕРБ------МЕТРО , МАГИСТРАЛИ , ......ПОВИШЕНИ ПЕНСИИ...!НО КОМЕНТ!!!
120
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен22 милиарда дълг който изтегли ГЕРБ (Орешарсло само 1 милиард) ще го плаща целият български народ.
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНие умните и красивите бяхме за това да се вземат не 22, а 52 млрд заеми.Нека да има повече заеми!