Левски и Ботев заради съжителство ли проляха кръвта си!

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за подмяна на историята
Обновена: 30 яну 2016 17:07 | 30 яну 2016 16:00, Веселина Йорданова
384

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за промяна на факти от българската история. 
Още по темата
Пред паметника на Апостола на свободата в Подбалканския град над хиляда присъстващи изразиха несъгласието си с предложенията за нови учебни програми и отпадането на знакови произведения като "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово", "Къде си, вярна ти, любов народна" и други.

Присъстващите подкрепиха изказванията на заместник-кметовете на Карлово Антон Минев и Стойо Карагенски, на кмета на Калофер и други, че няма да допуснат да бъде подменена българската история и чуждо вмешателство за обезличаване на нацията ни.

"Защо проляха кръвта си Левски и Ботев, заради едно съжителство или заради свободата на България", попита отец Рафаил от село Климент и добави: "Един народ, който не помни своята история и минало, той няма нито настояще, нито бъдеще".

Силно аплодирано беше и изказването на Мадлен Кирчева от Българския национален събор, в което тя заяви, че тя и нейните съмишленици не искат Меглена Кунева за министър на образованието.

От трибуната пред паметника на Левски тя каза, че иска доказани български експерти и учители да изготвят проекта за българското образование, предаде БТА.

Мирният протест в Карлово бе организиран от Сдружението "Хайдути", Националното дружество "Традиция", комитета "Родолюбие" и бе подкрепен от общините Карлово, Сопот, Калофер и Павел баня.

На него присъстваха родолюбиви българи от населените места в Подбалканския край, както и от Самоков, Плевен, Шумен, Бургас, София и други.

На мирното шествие бяха издигани плакати "Ние помним Батак, а вие?", "Долу ръцете от историята ни", звучаха български възрожденски песни, а шестгодишната Рая рецитира "Аз съм българче".

Присъстващите се подписваха в подписката, организирана от калоферци, която ще бъде връчена на новия министър на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: протесткарлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TurkНо после са ви набутали на маките в шалварите! В замена на всичко сте най-омразния народ за всички комшии и някои по-далечни! А боя, който сте яли май не ви стига! Да живее свободен и независим Курдистан!
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, вие феновете на Орешарски трябва и задължения да имате все пак, не може цял живот други да ви плащат, тока, водата и винетките, нека малко и да плащате сега!
116
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TurkТурците винаги са били роби - я на Византия, я на Русия, я на Англия. сега сте роби на САЩ, слушате ги, а те финансират кюрдите и им спускат оръжие по въздуха.Българи са били начело на вашата т.н. Османска империя и вие произхождате от български племена. Селджуците са прабългарско племе, затова с аимали успехи.
115
1
 
14
 
! Отговори
ес преди 8 години
Земята ва Ботев и Левскиотново е робска земяпродажници и депутатипродадоха нашата странаПродадоха всичко за коетополучиха под масата пликпродадоха нашата историяпродадоха нашият език
114
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ ако иска и 50 млрд може да вземе заеми и това е нейно право.
113
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умните и красивите ги има, но те подкрепят ГЕРБ, зашо да ги свалят, за да дойде пак Орешарски и да казва, че асфалт не се яде ли? Мерси!
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Велик Ци-га-ни-стан"О, спи ли ДАНС? О, ДАНС не види ли?". Ай-питата на всички като теб се събират, идентифицират ви и до дни Прокуратурата ви привиква. Първо ви предупреждават да спрете шегичките, а после да ви набутат на топло! Времето за игра свърши!
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОрешарски изтегли 5 млрд заеми още в първият месец на управлението си през август, а през декември изтегли нови 10 млр. С лихвите България се принуди да вземе 15 нови за да му ги изплаща пред межд институции.
110
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние, турците да не сме келяви!??-----------------Келяви сте.
109
3
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Много "ПАТРИОТ",тука ,бе...щото не им се пече яйце на ***...НАЛИ??!!!Сигурно всички са потомци на ---ТИЯ , ГДЕТО ПРЕДАДОХА ВАСИЛ ПЕТЛЕШКОВ НА БАШИБОЗУКА ПРЕЗ 1876-г..ДА ГО ИЗГОРЯТ ЖИВ ---С ДУМИТЕ:--"НЕ СМЕ ВИНОВНИ НИЕ АГА, ...ТО, ТОЯ ЧАПКЪНИН , НАСИЛА НИ КАРАШЕ ДА ДИГАМЕ ВЪСТАНИЯ...!!!""КРЪЧМАРСКИ ПАТРИОТИЗЪМ" /..на 3-ракии/ У БЪЛГАРИЯ ------С ЛОПАТА ДА ГО РИНЕШ....
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека оставим Ламартин французина и Клемансо, Лойд Джорж и Макгахан да кажат какви са турците. Нека тяхното мнение се прочете, но и без тях цветът знае за тази варварска и изостанала нация, която е на земята по милостта на великите сили, която и досега по случайност в тази си територия заради милостта на САЩ.
107
2
 
3
 
! Отговори
нда преди 8 години
Едва 500 човека!Срам и позор!!Каква цяла България!
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приятелски фирми, няма, защото има конкурски за избор на изпълнител, виж при Станишев всичко ставаше с приятели, ти затова си мислиш че и тук е така. Това, което е построено от ГЕРБ не е в дупки, аз пътувам постоянно. Виж построеното от Станишев и Царчето Чирпан Стара Загора на АМ е цялата в коловози в дясното платно.Ти може би нямаш кола, поне винетка от 97 лв няма да ти трябва.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо, при Орешарски не са спирали еврофондове. Второ, при Станишев бяха построени много повече километри отколкото при Борисов и за разлика от това което направиха приятелските фирми на ГЕРБ и което сега е в дупки, построеното при Станишев беше качествено и всеки може да види това.-------------------Напротив, спряха му еврофондовете и затова падна от власт. Второ, Орешарски просто откри това, което построи Борисов и затова номинално уж му се написаха при неговото управление.
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 811Аз съм срещал, това е турският народ.
103
11
 
4
 
! Отговори
811 преди 8 години
Не съм срещал друг народ да желае толкова много да е дамгосан като роб, интересно е !
102
8
 
6
 
! Отговори
Велик Ци-га-нистан преди 8 години
Скоро ще има въстание. С турците ще си поделим българия. За тях изтока, за нас запада. Малко остана, най-накрая ще се освободим от българско робство
101
2
 
15
 
! Отговори
ист преди 8 години
дядо Петко Рачов Славейков го е казал. Не сме..........Ако Левски, Ботев, възрожденците и опълченците са знаели, каква кражба ще настъпи в нова България,нямаше да се жертват.Промяната на учебните програми са най малкото гайле в държавата.
100
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
започнахме да ставаме много толерантни като европейците.Защо да не казваме нещата с истинските им имена.От кой се срамуваме ,кого караме да се чувства неудобно.
99
1
 
7
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До turkТи си жалка ***, куче което хапе ръката ръката на господарите си българи които са го отгледали в дома си. А куче което хапе ръката която го храни, лиже ботуша който го тъпче!