Левски и Ботев заради съжителство ли проляха кръвта си!

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за подмяна на историята
Обновена: 30 яну 2016 17:07 | 30 яну 2016 16:00, Веселина Йорданова
384

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за промяна на факти от българската история. 
Още по темата
Пред паметника на Апостола на свободата в Подбалканския град над хиляда присъстващи изразиха несъгласието си с предложенията за нови учебни програми и отпадането на знакови произведения като "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово", "Къде си, вярна ти, любов народна" и други.

Присъстващите подкрепиха изказванията на заместник-кметовете на Карлово Антон Минев и Стойо Карагенски, на кмета на Калофер и други, че няма да допуснат да бъде подменена българската история и чуждо вмешателство за обезличаване на нацията ни.

"Защо проляха кръвта си Левски и Ботев, заради едно съжителство или заради свободата на България", попита отец Рафаил от село Климент и добави: "Един народ, който не помни своята история и минало, той няма нито настояще, нито бъдеще".

Силно аплодирано беше и изказването на Мадлен Кирчева от Българския национален събор, в което тя заяви, че тя и нейните съмишленици не искат Меглена Кунева за министър на образованието.

От трибуната пред паметника на Левски тя каза, че иска доказани български експерти и учители да изготвят проекта за българското образование, предаде БТА.

Мирният протест в Карлово бе организиран от Сдружението "Хайдути", Националното дружество "Традиция", комитета "Родолюбие" и бе подкрепен от общините Карлово, Сопот, Калофер и Павел баня.

На него присъстваха родолюбиви българи от населените места в Подбалканския край, както и от Самоков, Плевен, Шумен, Бургас, София и други.

На мирното шествие бяха издигани плакати "Ние помним Батак, а вие?", "Долу ръцете от историята ни", звучаха български възрожденски песни, а шестгодишната Рая рецитира "Аз съм българче".

Присъстващите се подписваха в подписката, организирана от калоферци, която ще бъде връчена на новия министър на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: протесткарлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А някой питал ли се как тези клети турци са ни изтърпели цели 500 години?! Въпреки че съм българин, затруднявам се да търпя много голяма част от сънародниците си.
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно! Заедно с милиардите отпуснати от Брюксел да се построят няколко километра магистрали които вече са целите в дупки!--------------------Първо на Орешарски не са му отпускали нищо, понеже му спряха еврофондовете. Второ, по новите магистрали няма дупки, бъркаш нещо със селските пътища на Станишев.
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левски и Ботев проляха кръвта си именно защото искаха мирно и равноправно съжителство, нещи което Османската умперия и Султана не са искали да осигурят, индентична система на управление е действала ив Руската империя
95
2
 
9
 
! Отговори
Kurd преди 8 години
Сериозно, това го слушаме от 40 години и "великата турска армия" все не може да се справи с нас.
94
0
 
10
 
! Отговори
До 137 преди 8 години
Одисейчо нодоносен, "съжителство-ориенталско битово" ще наричаш твоя живот със съжителка (или съжител, не те знам, може да си от ония, либерастите, дето даже не знаят от кой пол са). Защото всичките ти "коментари" са на такова ниво - ориенталско-битово!!!! Хи-хи-хи...сега вече ще ти отговарям на всеки твой "дълбокомислен" коментар от това ниво. Оййййй ти наш "битовец-ориенталец"..........
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде потънаха 4 милиарда от КТБ?--------------------В джоба на твоя приятел Орешарски.
92
1
 
10
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
чух че и искат да махнат паметника шипка и альоша .првителството ще си създаде много проблеми.може да не сме с русия но това е нащо минало наща история.ръковотството на страната ни искат да учат децата ни на лъжлива история която е измислена от кунева и е получила незнам колко мииона долара от сащ.да же и ромите и бг турци са против това българия си е наша народна народа решава кои ще ни ръководи страната ни
91
2
 
8
 
! Отговори
Kurd преди 8 години
Жалък народ турски, ***, угоден на САЩ, както на Англия и Франция едно време. Сега кюрдите вече си направиха държава, а те ще хранят 3 млн сирийци, защото се мислят за султани.Надупен на ЕС народ, който нон стоп проси оттам пари.
90
2
 
2
 
! Отговори
кирил преди 8 години
ника тюрк е българин руски ***.не му обръщайте внимание
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всичко се прави за да се отвлече вниманието на българи и турци от кражбите и мизерията
88
2
 
8
 
! Отговори
Хелзинкски комитет преди 8 години
Напускайте територията. Няма място за българи. Тука ще се строи нова Сирия!
87
2
 
10
 
! Отговори
истината 3 преди 8 години
!.Майката на Левски-Гина Кунчева не може да се смири с нещастната съдба на сина и дъщеря си. Съсипаната от непосилен труд и още по-непоносими несгоди българка се самоубива, хвърляйки се в един кладенец.КАКВО СТЕ НАПРАВИЛИ БЪЛГАРИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО НА ЛЕВСКИ?
86
1
 
9
 
! Отговори
истината 2 преди 8 години
Най-малкият брат в семейството Петър също е деен участник в българското национално-освободително движение и активно съдействува на Левски. Стигналия до просеща тояга Петър протяга ръка за милостиня на чаршийските търговци и занаятчии и с оскъдните подаяния подпомага сестра си Яна, вдовица с четири деца.БРАТА НА ЛЕВСКИ УМИРА КАТО ПРОСЯК СЛЕД ОДВОБОЖДЕНИЕТОПрез 1881 г. Петър Кунчев умира от туберкулозното заболяване, останал просяк до края на живота си в бленуваната от него свободна България!.Майката на Левски-Гина Кунчева не може да се смири с нещастната съдба на сина и дъщеря си. Съсипаната от
85
1
 
8
 
! Отговори
истината 1 преди 8 години
Кой предаде Левски-попКръстьо????Кой го осъди?Със сигурност обаче се знаят имената на четирима българи, които са участвали в съдебната комисия и са пратили хладнокръвно на обесване Апостола.Това са :1. Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, член на държавния съвет към империята. По-късно след освобождението той се оказва и един от първите дарители, ко2. Мито Панов Каймакчийски, член на ръководството на българската църковно-училищна община,3. Хаджи Мануил (Мано) Стоянов, член на софийския меджилис и4. Петър (Пешо) Тодоров Желявеца, член на софийския меджилис.ито
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я гледай Българеещото се ромче се обадило и казало Аз съм българче и родно мога всякакви тъви да калайдисвам и ножове да продавам
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бих се очудил от къде са средствата за пътувания извън България на Дякона ако са са от криминални деяния на Димитър Общи , благодаря Министъра да си учи от тези учебници
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Готвят ни за "съжители" в новата Османска империя. Там патриоти българи НЕ са нужни. Даже са вредни, само ще създават проблеми
81
11
 
10
 
! Отговори
EU преди 8 години
Само не е ясно как Васила Левски пътува свободно до Сърбия и Ръмъния по време на Османско , при положение че сме били под Турско робство , вие на това Турско робство ли му викате , ето за това История на България трябва да се промени и пренапише но без лъжите и измишльотините
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май, ще трябва да идвам в Карлово да тръгваме с Опълчението и знамената, казанлъшките оръж. заводи са близо, служил съм там, като ОЗ. Всички годни българи от мъжки пол от 18 г. до 55 г., могат да се записват в Опълчението. Малко останалата ни редовна армия е с нас, Воен. Министър го освобождаваме от правомощията, а Б. Борисов под домашен арест и съден за народна измяна и продаване на народните интереси на Турция. Вятър ечи, Балкан стене! Дойде време, ставайте! Братя, всички на оръжие!
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си българин патриот не е хубаво , дразни туркофилите , толерантните ентусиасти и наемниците на чуждестранни организации опериращи у нас!