Левски и Ботев заради съжителство ли проляха кръвта си!

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за подмяна на историята
Обновена: 30 яну 2016 17:07 | 30 яну 2016 16:00, Веселина Йорданова
384

Хора от цялата страна протестираха в Карлово срещу опитите за промяна на факти от българската история. 
Още по темата
Пред паметника на Апостола на свободата в Подбалканския град над хиляда присъстващи изразиха несъгласието си с предложенията за нови учебни програми и отпадането на знакови произведения като "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово", "Къде си, вярна ти, любов народна" и други.

Присъстващите подкрепиха изказванията на заместник-кметовете на Карлово Антон Минев и Стойо Карагенски, на кмета на Калофер и други, че няма да допуснат да бъде подменена българската история и чуждо вмешателство за обезличаване на нацията ни.

"Защо проляха кръвта си Левски и Ботев, заради едно съжителство или заради свободата на България", попита отец Рафаил от село Климент и добави: "Един народ, който не помни своята история и минало, той няма нито настояще, нито бъдеще".

Силно аплодирано беше и изказването на Мадлен Кирчева от Българския национален събор, в което тя заяви, че тя и нейните съмишленици не искат Меглена Кунева за министър на образованието.

От трибуната пред паметника на Левски тя каза, че иска доказани български експерти и учители да изготвят проекта за българското образование, предаде БТА.

Мирният протест в Карлово бе организиран от Сдружението "Хайдути", Националното дружество "Традиция", комитета "Родолюбие" и бе подкрепен от общините Карлово, Сопот, Калофер и Павел баня.

На него присъстваха родолюбиви българи от населените места в Подбалканския край, както и от Самоков, Плевен, Шумен, Бургас, София и други.

На мирното шествие бяха издигани плакати "Ние помним Батак, а вие?", "Долу ръцете от историята ни", звучаха български възрожденски песни, а шестгодишната Рая рецитира "Аз съм българче".

Присъстващите се подписваха в подписката, организирана от калоферци, която ще бъде връчена на новия министър на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: протесткарлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Испанците са били 700 години под арабско, ама сигурно не го правят национална кауза."Тогава не е имало Испания. Гранада е била владяна от арабите и НЕ 700 години. Пазят замъците там, но се гордеят с Изабела Кастилска и реконкистата е част от националната им кауза. Изабела и Фердинанд обединяват и създават Испания. Гърци и Черногорци никога няма да говорят за съжителство между другото. Сериозно дърпат конците в България.
177
0
 
5
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
Срещал съм и свестни турци в БГ но все пак мисля че не е трябвало да оставят турци в БГ след Руско-турската война.....
176
17
 
3
 
! Отговори
Булгарис тан преди 8 години
Турците сме под робство! В училищата ни унижаваха, нямаме новини на турски, в 100% турски градове няма училищна подготовка по турски, асимилират ни! Обаче ние ще направим решаващата стъпка и ще си вземем правата. Малко остана.
175
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато турците идват на балканите българите от три милиона за по-малко от 100 години мирна "интеграция" на всяка паднала крепост в империята на османлиите остават по-малко от 300 000 живи българи ! За 500 години някак сме се запазили въпреки взимането на човешки ресурс под формата на робини и еничари за нуждите на султана! Да му мисли ЕК(европейската корпокрация) как ще си запазят своя род и език през този век
174
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли има друг народ в света така да се гордее, че е бил 500 години роб. Испанците са били 700 години под арабско, ама сигурно не го правят национална кауза. Докато тук, щом нещата на "управляващите" ни разбойници започват да куцат, веднага се вади националистическата карта.
173
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До вчера защитавах неуместността на "робството" като исторически термин за периода 1384-1878 (може би литературен и поетичен, но не и исторически). Днес мисля, че сменям мнението си: нека периодът се нарича "робство", НО нека кажем, че в периода 1948-1989 българските турци са под българско робство (не се строят джамии, турците биват насилствено преименувани). Нека кажем, че ДНЕС българските турци са под българско робство, защото нямат новини на турски по националната телевизия, защото не им се разрешава да учат на майчин език, защото не им се разрешава да правят политическа агитация на турски.
172
0
 
8
 
! Отговори
Л. преди 8 години
До 273 - По-гадни от турците и арабите незнам дали има на този свят, фанатици, главорези и тирани - ако това е съжителство, такава отврат и ужасно робство е преживяла България и хора като БОТЕВ, ЛЕВСКИ И ВАЗОВ СА ЕДИНСТВЕТИТЕ ГЕРОИ И РАДЕТЕЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ, на които дължим живота и историяга си след ТУРСКОТО ИГО ПО НАШИТЕ ЗЕМИ И НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ПАК ДА ИМА ТАКОВА - БЪРГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ!!!!!!
171
0
 
4
 
! Отговори
до ястреб преди 8 години
Герак, смени дрогата, че сьвсем изперка.Виж там нещо по-скьпичко, но по-качествено
170
6
 
2
 
! Отговори
Ша са опраим преди 8 години
Ако некой професор си позволи вбъдеще да сложи в учебниците термина Руско съжителство и народа излезе със същата злъч и страст и ревне: Не искаме намеса от никого,искоме сами да си решаваме проблемите. Нямате представа каква разкошна реакция ще има по цял свят. Най -после,ще кажат,Българите пораснаха,хвала на такава нация,ето на такъв народ с радост да ме помогнеш. Даааа ама не,пусти страх и твърдоглаво предубеждение.
169
0
 
2
 
! Отговори
до 281 преди 8 години
Така, както се мзвиха колони за Бурса, макар че там ви смятат за хора 2 рька, или както Доган отстреля Местан и другия там секретаря в сараите
168
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
e robo ste bılı estestveno seka pakste bulgarı robı
167
13
 
8
 
! Отговори
Абдуллах Касапоглу преди 8 години
И турци и българи сме родени в тези земи. Ако вечно ще има напрежение, най-разумно е да си разделим територията. Ние няма да си ходим, нито пък вие. Стига вече толкова омраза и помия един по друг, ако по новините продължават да подават такива материали ще се стигне до кървави сблъсъци, от които никой няма изгода.
166
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Към турците във форума; как сме живяли преди султана ви си е наша работа. Нито сме ви канили, нито сме ви молили да идвате, да ни пазите и очовечвате, нито искаме да сте тук. От човещина не ви изгонихме след Освобождението и поради тази причина Турция винаги е имала 5та колона у нас. Имате идеалистични представи за Османската си империя точно защото сте родени и живяли в България и лошо не сте видяли. Затова не можете и да си предсатвите лошото, което султанът и религията ви са ни сторили.
165
2
 
13
 
! Отговори
Мюслюм Шебек преди 8 години
Левски и Ботев дадоха живота си в борбата с османската тирания!Назад да тръгнат не можем ги стигна!
164
2
 
4
 
! Отговори
MAKED0N преди 8 години
Abe........ vie Bolgarite sosem orta b.dali. Kako taka turskoto ropstvo bilo SOZIVOT.
163
12
 
6
 
! Отговори
KKK преди 8 години
Тотална неграмотщина в цялото население и в частност на протестиращите ....
162
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, НИКЪДЕ в официалния документ не пише, че робството ще се нарича "съжителство".Целият този "скандал" е въздух под налягане, а възмутените хора онлайн са шарани хванали се на въдицата.
161
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЙ КОЙ КОЙ превърна родината на апостола на свободата Левски,Ботев,Караджата,Бенковски в един крадлив,корумпиран,гладен,мизерен катун....пита се КОЙ.....вижте само в управлението на страната кои предатели са........ Все корумпирани бай *** и после все някой друг е виновен
160
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на Славната Османска Империя официалните езици са били турски,гръцки и български и за всички живеещи в територията на Османската Империя е било Златна епоха.по времето на Османската Империя са строени пътииии повече църкви отколкото след разпада на Империята.....истината и стига демагогия
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинската история на България се намира в днешния Цариград,Букурещ,Ереван,Виена,има го и в БАН...истината да излезе на бял свят и стига с комплексирани и поръчкови историци