Майка отива на съд за шамар на учител

Гневната родителка може да отнесе глоба до 5000 лв.
Обновена: 30 яну 2016 10:01 | 30 яну 2016 09:57, Анисия Иванова
32
Майка отива на съд за шамар на учител
Снимка: архив Булфото

Майка на третокласничка отива на съд за ударен шамар на учителка. Инцидентът станал на 11 ноември 2015 г. в двора на основното училище "Филип Тотю” в павликенското село Върбовка.

Малко по-рано същия ден, в междучасието, възпитателката разтървала две момичета, които се биели и си скубели косите. Едното от децата обаче се оплакало на майка си и разгневената родителка решила лично да се разправи с учителката, пише "Монитор".

Тя връхлетяла в двора на школото, насочила се право към учителката и без да каже нищо й залепила един як шамар. След подадената от ударената жалба, срещу родителката било образувано наказателно производство.

Повдигнато и е обвинение за причинена лека телесна повреда и е дадена на съд с искане за налагане на административно наказание. Ако бъде призната за виновна, тя може да отнесе доста солена глоба от 1000 до 5000 лв. Предстои делото да бъде насроено за разглеждане в Районен съд – Павликени.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
наказателният кодекс е променен още в 2013-за посегателство над учител,ама журналята да вземат да го прочетат и да не въвеждат в заблуждение хората!!Друг е въпросът кой се сеща за тази промяна,че да я прилага.А иначе аз ако бях щях да й отвъртя главата-на родителката,не на учителката!!
20
2
 
7
 
! Отговори
Ха Ха преди 8 години
Това да я осъдят на 5 000 лева глоба искам да го видя!
19
3
 
5
 
! Отговори
tal преди 8 години
Ще плати 5000 лв на куково лято.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм действащ учител и това , което мога да кажа накратко е, че законодателството в образованието защитава ученика, а не учителя. Ние нямаме никакви права. С пръст не можем да ги пипнем учениците така да се каже, могат веднага да се оплачат на институциите и учителя - изхвърчава директно от работното си място.Ако трябва да се изключи ученик- процедурата е направена много сложна, минава се през социалните, които обикновено защитават ученика.Директорите не разрешават изключване-делегиран бюджет
17
1
 
33
 
! Отговори
100 преди 8 години
случвало ми се е и на мен, да се сбия в училище, и да ни разтърват учители, веднъж се оплаках, такъв бой ядах в къщи след това... че повече не посмях да се оплача :)Глоба и обществено полезен труд, само глоба не върши работа, и не само за нея ами и за 2те хлапета, за боя в училище, да се научат че там не е място за бой ами за учене.С един съученик заради "добро" поведение в училище, едно лято боядисвахме училищната ограда, после се кротнахме :D
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ред в училище, за да няма тинейджари престъпници
15
3
 
19
 
! Отговори
Свилен преди 8 години
10 000лв да я глобят!!!
14
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора не бийте учителите! Съдете ги!
13
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТО ИСКАТ ДА СЕ БИЯТ ДА ГО ПРАВЯТ ИЗВЪН ТЕРИТОРИЯТА НА УЧИЛИЩЕТО!!!!ВЪВ УЧИЛИЩЕТО УЧИТЕЛКИТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЦАТА!!!!ПРАВА Е УЧИТЕЛКАТА ДА ГИ РАЗТЪРВЕ И ДА ИМ СЕ СКАРА СЪЩО!!!!!ИЗВОДА Е, ЧЕ НАГЛОТО ДЪРЖАНИЕ НА МАЛКАТА ИДВА НАЙ-ВЕРОЯТНО ОТ МАЙКА И!!!!!!!!!!5000 ЛЕВА ДА И ДОЙДЕ АКЪЛА И ДА ПЛАТИ ВСИЧКИ РАЗХОДИ ПО ДЕЛОТО ТОВА Е МИНИМУМА А ДЕТЕТО ПРЕМЕСТЕНО В ДРУГА ПАРАЛЕЛКА ИЛИ УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ МАЙКАТА Е ОТ ЕТНОСИТЕ ИЛИ НЕ!!!!!!!!!
12
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре, 2 месеца чистачка в училището. Да мете двора, да бърше стъклата, и всякакви полезни неща. Поне два пъти да се извини на учителката пред цялото училище и да обясни че не се прави така и трябва да се мисли повече преди да се действа. Естествено и 5000 ще и доидат добре.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това престъпление се преследва единствено по тъжба на пострадалия, а не от прокурор
10
0
 
25
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
До Пръмовтова с камъните е смях в залата --- обществено полезен труд в някое училище , за да разбере що за диваци са днешните ученици и какво трябва да търпят преподавателите и колко незаслужено взимат 400лв заплата
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извършеното престъпление в случая е ОБИДА - чл.148, ал.1, т.3 във вр. с чл.146 от НККойто каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствиеЗа обида: 3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му и наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание. Кой и е адвокат на пострадалата?Някакъв и д о т ли?
8
2
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До някойТи подобните теб създания, биха цензурирали всичко свързано с Русия! Една подобна твар снощи в Панорама, си позволи да каже нещо от рода Голяма работа, дали турците са ни поробили и ли руснаците щяха да го направят, все тая! Това същество, дори представа си няма какво се е случвало в Русия през 14 век, но нали е пред камерата, как да се въздържи и да не плюне, нали затова му плащат... Поне да се беше окъпал, преди да излезе пред раята в ролята на културтрегер!
7
0
 
28
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Нищо няма да плати! Ще цалува ръка, като оная шведка от Сливен, ще прай шведски чалъми(ногу сажалявам, прости ***, пойчи няма да прай тъй) и с това ще се свърши правосъдието! Ако е шведка разбира се! Ако е българка, може и да я потормозят, като за пред матряла... Затова и не гласуват закон с който учителя да бъде приравнен с държавния служител... За да си ги бият на воля...
6
2
 
12
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ама и цензурата си я бива отвсякъде! Човек не може да напише едно нормално изречение тук без звездички.Обаче бас ловя, че руският език не е цензуриран, така че свободно русофилите могат да си пишат тук на руски неприлични думички като "***" и ще си излязат целички.За учителката и родителката няма да коментирам защото цензурата засенчва всички теми.Като я осъдят и като си плати (като попадия) и вече ще се замислят родителите преди да влизат в училище (май трябва да им намаляват поведението).
5
2
 
26
 
! Отговори
Живко Марков.Лил.Фр. преди 8 години
То добре съдът ще я осъди на 1000. 5000 лв.А кой ще я накара да ги плати???
4
10
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До ИзточногeeцКакъв ВЪЗПИТАН, русофилски език!? :-D
3
1
 
30
 
! Отговори
Пръмов преди 8 години
Малки са тези глоби . Респектираща е глобата с 6 цифрено изражение .Другото , което задължително обществено - полезен труд за 1 месец поне да *** камъни . Много народ ще се кротне , ако започнат да се изпълняват строго присъдите
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко от малко се научете да пишете!