Половината от радарите на КАТ не работят

Полицията с 243 хил. фиша за висока скорост само през 2015 г.
31 яну 2016 20:02,
15
Половината от радарите на КАТ не работят
Снимка: архив, Булфото

Близо половината от камерите на КАТ на пътя са извън строя, съобщава Нова телевизия. Част от радарите в патрулките, които дебнат шофьорите за превишена скорост, са повредени и няма кой да ги ремонтира. В същото време след връщането на мобилните камери в битката с бясното шофиране наказаните рязко се увеличават.
 
Два пъти повече нарушители за висока скорост само за година. Ако през 2014-а санкционираните за бясно шофиране са били 123 000, то след активното връщане на радарите на пътя стават над 234 000. Контролът се осъществява със 148 радара, 24 стационарни камери и една система за средна скорост. Почти половината от мобилните камери обаче не могат да участват в битката с високите скорости.
 
Честитки с електронни фишове и актове за джигитите с най-висока скорост вече пътуват към нарушителите а за някои глобата ще е рекордна. Повече нарушители, но по-малко тежки инциденти на пътя.
 
Оказва се, че от 148 радара изправни са около 90. Останалите са развалени, но няма кой да ги поправи и остават извън строя. В началото на годината изтече договорът с фирмата, която ремонтира радарите. Затова до избор на нова развалените камери просто не могат да засичат нарушителите.
 
Очакванията са до две седмици да има избрана фирма, а до месец – всички радари отново да участват активно в контрола на пътя.
 
Въпреки многото наказани, събираемостта на глобите остава ниска. Проблемът е, че много от джигитите не могат да бъдат открити на адреса си и глобата не може да влезе в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: КАТкамерирадари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само 234000 за една година. Че то само за ден нарушителите са двойно повече. Излиза, че КАТ нищо не прави, а само смуче от данъкоплатците. По-добре да закрият КАТ.
9
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 8 години
Исеално, а другата половина кога ще спрат?
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе направо да слагат GPS-и по колите и по това да засичат скоростта. А не да ми клечат на 1 място по 200 километрова отсечка. И на това място минаваме като на военен парад - с 5км/ч, а после - който както си знае.
7
1
 
8
 
! Отговори
33333 преди 8 години
Закрийте бг *** че станахте за смях пред света!С кражби,далавери и контрабанда до едно време се оцелява.
6
9
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Ще ги плати , когато чумата върне на хората децата ;)) Когато цъФнат налъмите ;)) Плащат само страхливците....демек болшинството роби ;)) Тарикатите не дават пари за простотии и за измислени химери ;)) Затова на белия свят има тарикати и балъци ;)
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и радарите на армията не работят.Само просто Тутките по околовръсното работят!
4
4
 
6
 
! Отговори
:-) преди 8 години
До касиер в Билла И после ще ги платиш на куп със лихвите .
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Превишена скорост - вероятно на ден се правят около 200 милиона нарушения, а КАТ се хвали, че наказали няколко нарушителя за година!!! Всъщност точно КАТ е проблемът.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кат си знае РаботатаГоляма работа като не им работят Радарите като се оправи Държавата ще ЗаработятОставете хората да си вършат работата както намерят за добре
1
5
 
30
 
! Отговори
няма кЕш преди 8 години
Ха-ха част от проблема са самите катаджии нямат сметка от камерите и съзнателно повреждат и тях и автомобилите за да работят с необорудвани коли.