Покойници подават заявления за гаражи в Пловдив

Мъртви помагат на роднини и от отвъдното
1 фев 2016 08:30,
7
Покойници подават заявления за гаражи в Пловдив
Снимка: Bulphoto, архив

Покойници са депозирали заявления, че искат да им се удължат разрешенията за гаражи в кметството на пловдивския район "Южен", пише вестник 24 часа.

"Врътката става чрез техни наследници. Преди да погребат своя близък, който се води, че има гараж с приложено решение от ТЕЛК, те правят ксерокопие на личната му карта, отдолу пише "вярно с оригинала" и внасят при нас документа", разкри кметът на района Борислав Инчев. Той уточни, че досега са засекли 12 молби на умрели.

"Разпоредил съм пълна проверка на хората, които ползват гаражи с категория за инвалидност, тъй като те плащат месечна такса наполовина - 14,50 лева. Служителите трябва да установят колко от тях са истински", обясни кметът. Той е категоричен, че не може да ползваш гараж от името на умрял човек. В "Южен" металните клетки, придобити с решение на ТЕЛК, наброявали около 100.

Кметът е категоричен, че трябва да се спазват правилата и стандартите, валидни в западните европейски държави. "Искам редовните платци да не остават с усещането за мошенгии, а за справедливост", каза Инчев.

При предишна проверка е констатирано, че в района има 115 гаража с изтекли разрешителни.

"Първите 10 започваме да ги махаме още тази седмица. На останалите сме дали срок да ги легализират. Ако не го сторят, ще бъдат премахнати", отсече Инчев. Той припомни, че през т.г. в района ще бъдат направени 240 нови паркоместа. Те ще са до църквата "Св. Троица", до "Слънчеви лъчи" и на ул. "Димитър Талев".

Колегата му от район "Централен" Георги Стаменов уточни, че през март започват да бутат незаконните гаражи. Клетките в тази част на Пловдив наброяват общо 860, от които кметството печели близо 250 000 лева годищно. Парите отиват за благоустройство.

"Идеята е на мястото на премахнатите гаражи да направим паркинги и да облагородим междублоковите пространства", обясни Стаменов. Обсъжда се идея да се заплаща 15 лева месечно за паркоместо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Пловдивтелкпокойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Я виж как знаеш за козите...*** на село като е отбила баща ти той къде ходи?Сигурно няматe собствена коза,та тайно прескача при комшийската.Някак си не мога да се освободя от чувството,че родителите ти са близки роднини.Ти не си виновен за това, но все пак ги попитай!
4
0
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Брех да му се не види-да ти имам самочувствието!Сигурно се мислиш за софиянец, но за да слезеш на земята си припомни външната тоалетна на баща ти на селото!
3
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В провинцията са яки андрешковци.А като чуя ПловДИФ и ми звучи като Диво Село.
2
0
 
7
 
! Отговори
Невен преди 8 години
На останалите сме дали срок да ги легализират. - A защо трябва да се легализират *** върху общинска земя? Като толкова искате, групирайте ги и със знак за инвалиди с посочен отдолу номер се решава въпроса. Ама не, *** иска бетон, *** иска ламаринка или накратко да ***.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Клетките в тази част на Пловдив наброяват общо 860, от които кметството печели близо 250 000 лева годищно. Парите отиват за благоустройство"Ей това е много яко. Как пък един не се отчете къде точно отиват/потъват, или казано по модерному "усвояват"?Парите от синята зона пък да не коментираме...потъват в нечии джонове, дори не и в общината...