Пълна блокада на Промахон – нито коли, нито пешеходци

Гръцки фермери блокират границата за неопределено време
23
Пълна блокада на Промахон – нито коли, нито пешеходци
Снимка: Reuters

Гръцките земеделци ще блокират ГКПП Кулата - Промахон за неопределено време, съобщи за Нова телевизия координаторът на протестиращите в района Янис Туртулас.

Още по темата


"Играта загрубя, блокадата остава денонощно, докато не постигнем консенсус с правителството. Няма да пропускаме нито кола, нито пешеходец", допълни той.

В 11 до 14 ч. земеделците затварят останалите гранични пунктове между България и Гърция, но ще бъде позволено преминаването на леки автомобили.

Товарни няма да бъдат пропускани. Трафикът във вътрешността на страната също е блокиран.

Протестът на гръцките фермери е насочен срещу пенсионните реформи, планирани от лявото правителство на Алексис Ципрас

Недоволството им е продиктувано и от увеличаването на ДДС на 29 % и от състоянието на гръцката икономика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До рев.*** ти неможеш даси оправиш собствената си държава,и си тръгнал да съветваш гърците.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега е момента да се вдигнем и ние и да блокираме границите.Нима всичко е на ред в България,че плюете гърците.После ще се питате защо са все по-добре от нас.Отстояват си правата,а ние все сме съгласни със законите,които гласува олигархичното мутренско правителство на България.Смешно е,че не подкрепяте гърците,а ги плюете - нима сте доволни от това,което става в България
11
1
 
6
 
! Отговори
rev преди 8 години
ВЕДНАГА протестна нота до Гърция, като искат да си стачкуват да си стачкуват, но щом затварят границата да платят неустойките и пропуснатите ползи на българските превозващи със субсидиите които получават в противен случай ВЪН ОТ ЕВРОПА ы ВЪН ОТ ШЕНГЕН , да стават бананова/портокалова държава каква то са си.
10
2
 
2
 
! Отговори
iordan преди 8 години
na koi mu puka ne iskame da 4uvame daje za tqh za taxi strana trqbva6e otdavna da gi izhvurlqt ot EU i da izdignem stena s turciq i gurciq kato stenata mexico -usa
9
1
 
15
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Сега нашите превозвачи, ако имат понесени щети, да си ги изчислят, да ги подадат на Външно и след това да се искат обезщетения от Гърция по този параграф. Навремето Борисов им го каза това на нашите превозвачи, но те не си мръднаха пръста.
8
10
 
7
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Нека да не гледаме гърците, те като искат да си затварят каквото искат и да си блокират, нас това не ни засяга. Ние трябва да работим все по-упорито за да вървим по пътя на прехода и реформите, и скоро да ги задминем гърците по доходи и благоденствие. При нас се живее по-добре отколкото в Гърция, тук нямаме проблеми и протестиращи.
7
4
 
19
 
! Отговори
объркана работа преди 8 години
Вместо да идат на гръцко-БЮРМската граница и да не пускат мигранти на север, те клечат на нашата.
6
9
 
16
 
! Отговори
Боки преди 8 години
Браво това са истински демократи,а не като нашите пиндопроституткиНПО!
5
1
 
9
 
! Отговори
Малко информация преди 8 години
"и от увеличаването на ДДС на 29 %",това в статията е грешно и се дава половинчата информация.Не е увеличаване на ДДС-то на 29%,а увеличаване на данъка в/у дохода на 29%,а така също и капарото за следващата год.в/у дохода на 75%,а от 2017год.на 100%,+2%данък в полза на безработните+650E за фирма и още толкова за всеки клон+увелич.на пенс.и здр.осигуровки.Деклариран доход-20хил.,ти остават-6хил.,30хил.-остават 9хил.Стачкуват още адвокати,нотариуси,съдия изпълн.,бизнесмени,а на 4 февр.цяла Гърция
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да затворят границата с македония поне едно полезно дело няма да минават мигрантите
3
6
 
36
 
! Отговори
Men преди 8 години
Смешници, като ви резнат финансирането и почнете да умирате от глад ще хукнете да си обработвате нивите. Ама сега понеже на полето няма работа и дай да затваряме границата с България. С какво е виновна България, че сте изпукали парите за 200 години напред?
2
8
 
30
 
! Отговори
. преди 8 години
Как се прави ? През зимата, когато земеделците/фермерите нямат работа и трябва да си стоят вкъщи блокират пътища, за да пречат на другите и да искат. Защо не протестират в месеците април-септември ? Защото тогава трябва да се бачка и ще загубят много пари. А така - сега е зима, и в турима няма кой знае колко работа, защо да не пречим на комшиите. Аз предлагам през лятото да им блокират нашите земеделци ГКПП-тата, да видим тогава. Гърците са много хитри и само искат.
1
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС се разпада по всички направления