Баби масово "купуват" радиатори и климатици

Жертва на измамници стана и дядо, дал пари уж за операция
3
Баби масово "купуват" радиатори и климатици
Снимка: архив, БулФото

77-годишна жена стана жертва на телефонни измамници, съобщиха от полицията в Разград.

Я.И. била измамена, че трябва да плати сумата от 2000 лева за закупуване на 6 отоплителни радиатора. Жената предала парите на непознат мъж пред дома си на 31 януари. На следващия ден подала сигнал в полицията за случилото се.

По подобна схема била измамена и 51-годишна жена от Кубрат. Р.С. получила обаждане около 16.30 часа на 1 февруари, че неин племенник от Франция поръчал много скъп климатик, за който е необходимо да заплати 70% от цената като капаро.

Около 17.30 часа пред сградата на община Кубрат жената предала 500 евро на непознат мъж, който се представил за работник в магазина за бяла техника. Късно вечерта потърпевшата разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията.

Възрастен русенец е станал жертва на измамници, като е предал 1000 лв. На домашния телефон на 75-годишния мъж вчера следобед е позвънил непознат, който се представил за служител на енергото и го заблудил, че синът му е пострадал при токов удар, за което се налага спешна скъпоструваща операция.

Според русенеца, след това последователно е разговарял с жена и с мъж, които са му се представили за снаха му и за служител на полицията.

Поискана му е сумата от 2000 лв, но той отговорил, че разполага само с 1000 лв. Мъжът продиктувал после адреса си и докато го държали на телефона, на вратата му се появил мъж, който обяснил, че идва за парите и дядото му ги дал. Тогава се върнал на слушалката, потвърдил, че е предал сумата и отсреща му затворили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vargНяма нищо за чудене ако не бяха толкова прости нямаше да ни управляват комунисти!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо не мога да се начудя на тия хора... При измамите с болен син, дъщеря, внук .. там да речем човек в страха си за близките, губи способност да разсъждава трезво. Ама да даваш сума ти пари, щото някой си поръчал доставка на нещо, ама трябвало да се плати не знам какво си... е нямам думи просто!