Мобилните камери "угаснаха"! МВР не ги поддържа

Обществена поръчка решава проблема до месец
2 фев 2016 08:52,
22
Мобилните камери "угаснаха"! МВР не ги поддържа
Снимка: архив, Булфото

Над 40% от мобилните камери за контрол на скоростта са повредени и не могат да се ползват, обяви комисар Бойко Рановски, началник на Пътна полиция.

Причината е, че тече обществена поръчка за изпълнител на поддръжката им. Те ще бъдат ремонтирани, когато се сключи договор с фирма.

За разлика от мобилните устройства, които са от един доставчик и нямаха договор за поддръжка, при стационарните камери, които издават електронни фишове, няма такъв проблем. За тях има валиден договор за поддръжка и се ремонтират редовно, когато има нужда от това.

"Обществената поръчка е от края на миналата година, очакваме до месец да има договор и всички мобилни камери да влязат в действие", коментира Рановски пред "24 часа".

Въпреки че около 88 от мобилните камери не работят, останалите са регистрирали 15 хиляди нарушения на позволената скорост само за декември.

През септември уловените джигити са били 17 хиляди, а през летните месеци - средно по 25 хиляди.

От Пътна полиция казват, че намаляването на броя на регистрираните нарушения не се дължи толкова на повредените мобилни камери за контрол на скоростта, колкото до зимните условия през декември, които не позволяват развиването на високи скорости.

От началото на 2016-а до 31 януари са загинали 34 души по пътищата, а ранените са 496, сочи статистиката на МВР. Основната причина за катастрофите с жертви остава високата скорост.

През 2015 г. загиналите на пътя са 680 души. Тревожната статистика на ръст при жертвите е още от 2013 г., когато те са 601, а през 2014-а - 661.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
12 преди 8 години
Спрете и останалите радари, закрийте кат и се избийте. Закрийте и останалите шумкари. Закрийте и гражданите- и без това не могат нищо качествено да произведат, всеки купува китайски стоки. Спрете пенсиите- защо да храня разни дъртаци, да са спестили за старини, имали са 40-50 години време ама са го проспали. Махнете и помощите- защо някой е безработен? Щом е безработен значи за нищо не става. Аз никога не съм бил безработен. Махнете и лекарите- като не се грижите за здравето си ***.
14
0
 
7
 
! Отговори
Реформа преди 8 години
КАТ да се явяват само при ПТП-та. Останалите шумкари да бъдат съкратени и без това са много.
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nali djobovite na ba4varkats se podarjai i evgeni kinadjijata Po jivkovo vreme s komunagite a Sega s gerberite i mvr
12
0
 
14
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 8 години
Такива новини само потвърждават мнението на някои хора, че КАТ трябва да се закрие, ако искаме да спрат нарушенията по пътищата. КАТ е основната причина да има много нарушения. Всеки знае, че нарушения се правят само там, където няма контрол, както и всеки знае, че КАТ не контролира спазването на Закона, а само си изпълнява плана за глобите и толкоз. Това е причината всички да правят нарушения и то много. Превишената скорост е само едно от многото нарушения, които КАТ не санкционира.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едната фирма взела държавна поръчка да си пробута китайските сглобки без подръжка, че да не и излезне скъпо. Другата фирма пак на батко ще ги подържа пак с някакви измислени части и ще смуче държавни пари. А до тогава войната на пътищата продължава.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В обществената поръчка сигурно е заложен критерия,технически трябва да докажете че камерите мога бързо да дефектирал.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом неработещите камери са 88, което било 40% от всички камери, значи работят 132 камери, които регистрират по 3.7 нарушения на ден. Това е адски малко. Всички виждаме как всички шофират непрекъснато с превишена скорост, а това са много милиони нарушения всеки ден, които КАТ не регистрира, т.е. КАТ не работи. Пита се в задачката за какво даваме този милиарден бюджет на МВР?
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е джигит според КАТ?Това е шофьор, който си позволява да шофира със скорост по-висока от разрешената, на широк прав път,с отлична видимост, на който е безопасно да се шофира и с 120 км/час, но има ограничение от 40 км/час.Това ограничение е наложено от КАТ в съучастие с други държавни органи, за да се създаде хранилка за глоби на КАТ. КАТ си има план за глобите и най-лесно го изпълнява с такива хранилки за глоби, а там където е високата скорост е опасна, КАТ го няма.Защо ни е КАТ тогава?
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така угасна и социализЪма, ще угаснат
6
1
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Много ограничено мислиш, а и бъркаш.Не са работещи 40 камери, а около 130-140.С тях КАТ регистрирал за декември около 15000 нарушения, т.е. грубо по около 110-120 нарушения на камера за цял един месец, т.е. по 3 на ден на камера. В същото време нарушенията за превишена скорост в България са около 150-200 МИЛИОНА на ден. Къде са 500 на ден, които регистрира КАТ, къде са 150-200 МИЛИОНА. Изводът от тези числа е ясен - КАТ трябва да се закрие.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KAMERITE SA UMISHLENO POVREDENI,ZA DA MOGE FIRMATA NA GERB DA SPECELI I TAZI PORACKA.
4
0
 
26
 
! Отговори
МВР преди 8 години
За нищо не ставате. 200 камери не можете да поддържате с 1,3 млрд. лв. бюджет, какво остава престъпност да борите и да упражнявате превенция.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За един-два месеца 40% излезли от строя камери?!?!?! Как ни контролират с това, че то по всички правила е негодно.П.п. Винаги имя вариант и да не лаботят поради нямеса на полицаите, коуто говори за опити за чанипулиране. Дали са уволнени?
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички камери да угаснат на тия ***
1
4
 
7
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
Има потенциал в тая работа, ако с 40 камери са навъртяли 15 000 глоби , не ми се мисли с 80 !!! На спечелилите -честито , на останалите ще ги удяри кьоравото и то много скоро