Пролет в Ловеч. Температурата достигна 22,3°С

На много места в страната термометрите подгониха 20 градуса
0
Пролет в Ловеч. Температурата достигна 22,3°С
Снимка: БТА

Рекордните 22,3 градуса бяха измерени в Ловеч към 14,20 часа, съобщиха от хидрометеорологичната станция в града пред БТА. Това е най-високата температура, регистрирана на тази дата за последните шест години.

Другият най-топъл ден от началото на годината е бил 11 януари, когато температурните стойности са достигнали 20 градуса.

На пролетно време се радваха и във Велико Търново. Близо 21 градуса на сянка са били измерени днес около 15.00 часа в старопрестолния град, съобщи дежурният в Хидрометеорологичната обсерватория.

Според него температурата от 20,8 градуса по целзий, измерена на днешния ден, е рекордна за Велико Търново.

На слънчево и топло време с пролетни температури се радват днес хората в Благоевградска област.

Най-топло този следобед е било в Сандански, където в 14 часа е измерена температура 19.8 градуса, съобщиха от хидрометеорологичната обсерватория в южния град пред БТА. От началото на годината това е най-топлият ден в южния град.

В 14 часа в хидрометеорологичната обсерватория в Благоевград термометрите са отчели 17.7 градуса, докато вчера градусите са били малко над 14.

В планинския град Разлог днес също времето е слънчево, а температурите - пролетни, с регистрираните над 14 градуса над нулата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари