Гръцката блокада на границата? Ядене, пиене, софри...

Ще се борим в Брюксел да падне блокадата, гарантира министър Митов
3 фев 2016 09:52,
52
Гръцката блокада на границата? Ядене, пиене, софри...
Снимка: Bulphoto, архив

Не знам защо някои хора на ядене и пиене казват протест - на границата са едни дълги софри. Това коментира пред Нова телевизия външният министър Даниел Митов.

Още по темата

Коментарът на министъра бе във връзка с продължаващите фермерски блокади на българо-гръцката граница. Вчера в 22 часа движението беше пуснато за няколко часа, но днес в 5 часа гръцките фермери отново са блокирали граничен пункт "Кулата" за всички превозни средства.

От южната ни съседка към България движението на камиони е било разрешено от 23:00 часа до 01:30.  

Тази сутрин опашката от камиони от българска страна е 5 километра, докато вчера беше стигнала до 20 км.

Митов съобщи, че още в петък българският посланик в Атина се е срещнал с министъра на обществения ред на Гърция заради блокадите.

"Още тогава тя е поискала да се търсят алтернативни маршрути, ако нещо подобно се случи", обясни Митов. Вчера пък премиерът Борисов се чу с гръцкия премиер Ципрас и подчерта, че с тези блокади се ограничават основни права на европейските граждани, а именно правото на свободно придвижване на хора и стоки.

По думите на Митов не е засегната само България, а и всички съседни на Гърция държави, тъй като са блокирани всички гранични пунктове.

"Използваме всички инструменти, с които разполагаме – информираме Брюксел", заяви Митов. "Важно е да се знае, че утре ще има обща стачка, блокадите ще са в цяла Гърция", предупреди министърът. 

"След като още в петък са били уведомени защо не предупредиха обществеността чрез средствата за масова информация", попита го Красимир Лалов от Националното сдружение на превозвачите.

"Трябва да отстояваме нашето право коридор №4 да е коридор №4, а не всяка година, когато почивките свършат, портокалите и мандарините се изнесат от Гърция, те сядат и почват едни празници", коментира Лалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
11
 
! Отговори
Инженер преди 8 години
Предлагам цяло лято от май до септември да затворим цялата граница от наша страна. Пиле да не може да прехвръкне. Защото това не е стачка. Това е блокада насочена срещу българските фирми. Ако беше срещу тяхното правителство, да затворят магистралата Солун - Атина.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такова блокиране с трактори не може да стане без подкрепата на полицията . Айде преди стачката полицаите като видят трактор да го спират и глобяват да видим дали ще го има на границата . Явно така са си свикнали . Няма нито една стачка в Европейска държава да ходят с трактори и да блокират пътища . Това е само в Гърция .
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЯВНО Дани Митов е само на заплата и никаква работа не върши да има и той някакъв пост да не посрами родата
10
2
 
7
 
! Отговори
Малко информация преди 8 години
Гърците стачкуват с/у увеличаване на данъка в/у дохода на 29%,а така също и с/у капарото,което трябва да плащат за следващата год.в/у дохода на 75%,а от 2017год.на 100%,+2%данък в полза на безработните+650E за фирма и още толкова за всеки клон+увелич.на пенс.и здр.осигуровки.Деклариран доход-20хил.,ти остават-6хил.,30хил.-остават 9хил.Стачкуват още адвокати,нотариуси,съдия изпълн.,бизнесмени,днес също стачкуват с-вата за масова и-я,а на 4 февр.-цяла Гърция.Това за съжаление никъде не се пише
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много нахални тия гърци бе и те като нас мазохисти ние навремето махнахме боко и пак си го избрахте те махнаха ципрас и пак си го избраха и сега ревът явно от нас взимат пример заразни сме
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам през м.август ние да им затворим границата за 10 дни.
7
2
 
17
 
! Отговори
make преди 8 години
абре зарежете ги гръците денеска ке изберат куневица с 67 гласа и ако тва не е мошенничество от парламентарен тип хи хи хи
6
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
и все стачкуват през зимата когато няма работа защо не стачкуват през лятотокогато тъпите българи им снасят евро ядоха и пиха сега да си плащат сметката
5
2
 
4
 
! Отговори
Печенег преди 8 години
Правилно, Митов! Шъ съ бийм, шъ съ борим, както каза веднъж един полубългарин. Ние друго не знаем. Един друг, обаче, по велик, каза преди него, че рънътъ, рънътъ прай борбътъ.
4
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na grazkia narod Bravo na Zipras
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов, Митов, по същия начин можеш и на Папата да се оплачеш. Работа и информираност трябва,а не само грантове.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се борете, а ги осъдете за нарушаване на законодателство и нанесени щети.
1
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За разлика от нас гърците не са мишки и протестират за да защитават правата си. Дали са прави, или не - това не мога да кажа. Когато се научим и ние да си отстояваме правата, тогава ще стане нещо от нас