Гръцката блокада на границата? Ядене, пиене, софри...

Ще се борим в Брюксел да падне блокадата, гарантира министър Митов
3 фев 2016 09:52,
52
Гръцката блокада на границата? Ядене, пиене, софри...
Снимка: Bulphoto, архив

Не знам защо някои хора на ядене и пиене казват протест - на границата са едни дълги софри. Това коментира пред Нова телевизия външният министър Даниел Митов.

Още по темата

Коментарът на министъра бе във връзка с продължаващите фермерски блокади на българо-гръцката граница. Вчера в 22 часа движението беше пуснато за няколко часа, но днес в 5 часа гръцките фермери отново са блокирали граничен пункт "Кулата" за всички превозни средства.

От южната ни съседка към България движението на камиони е било разрешено от 23:00 часа до 01:30.  

Тази сутрин опашката от камиони от българска страна е 5 километра, докато вчера беше стигнала до 20 км.

Митов съобщи, че още в петък българският посланик в Атина се е срещнал с министъра на обществения ред на Гърция заради блокадите.

"Още тогава тя е поискала да се търсят алтернативни маршрути, ако нещо подобно се случи", обясни Митов. Вчера пък премиерът Борисов се чу с гръцкия премиер Ципрас и подчерта, че с тези блокади се ограничават основни права на европейските граждани, а именно правото на свободно придвижване на хора и стоки.

По думите на Митов не е засегната само България, а и всички съседни на Гърция държави, тъй като са блокирани всички гранични пунктове.

"Използваме всички инструменти, с които разполагаме – информираме Брюксел", заяви Митов. "Важно е да се знае, че утре ще има обща стачка, блокадите ще са в цяла Гърция", предупреди министърът. 

"След като още в петък са били уведомени защо не предупредиха обществеността чрез средствата за масова информация", попита го Красимир Лалов от Националното сдружение на превозвачите.

"Трябва да отстояваме нашето право коридор №4 да е коридор №4, а не всяка година, когато почивките свършат, портокалите и мандарините се изнесат от Гърция, те сядат и почват едни празници", коментира Лалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До Анонимен***Българино,моли се да не се въведе еврото в Бг. Вече 6-та година на Гърция й налагат жестоки мерки на икономии, а положението става все по-зле. Еврото като че ли е обявено за "свещената крава",на което народите едва ли не му се покланят.Все повече народите обедняват и от "нийде взорът надежда не види".В България все едно е въведено еврото от както има валитен борд. Като гледам вече почти 20 години не сме се затрили.
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте им съвет да блокират островите ,където идват емигранти.Ще си спасят и туризма,ще намалее потока и всички -доволни.Тук при нас обаче е евтино и затова се яде и пие = блокада
31
2
 
20
 
! Отговори
Ревизоро преди 8 години
Елините си пропускат гръцки тирове,а нашите блеят !!! Какъв Брюксел,спрете техните тирове да не влизат и са увехнали...
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българино,моли се да не се въведе еврото в Бг. Вече 6-та година на Гърция й налагат жестоки мерки на икономии, а положението става все по-зле. Еврото като че ли е обявено за "свещената крава",на което народите едва ли не му се покланят.Все повече народите обедняват и от "нийде взорът надежда не види".
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затварят границата за да прованят зимният туристически сезон у нас. Така трябва ние да направим, когато запоне активния летен сезон. Ама кой да го организира?
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците разбират само от тояга. Не случайно тази смешна държава постигна нещо, едва и само след като военните взеха властта едно време. Там има и нормални хора, но масата е нагла и крадлива, както българските ***.
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не случайно сме мишоци без достойнство, гърците с***рът , а ние мажем на филия !!! Загубите от прищявките им са милиони евро на ден за българските фирми ! От къде се появи тая толерастия и как не си режете вените от състрадание към сомалийския народ, примерно ?!?!?!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българския тираджия реве по новините за блокадата а в нета под статиите слага минуси добрее беее тешкар
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слагай минуси българино щете видя аз тебе когато лятото изпаднеш в подобна ситуация дали ще слагаш минусиии *** народ
24
4
 
12
 
! Отговори
Калин преди 8 години
Колкото и да е неприятно за всички на които им се объркват плановете, можем само да се поучим как се прави.Когато си отстояваш правата, не те интересува кой какво ще каже.Друг е въпросът защо са го докарали до тук....
23
0
 
28
 
! Отговори
Лъжа е че стачкуват преди 8 години
Вчера показаха как... един полицай застанал посред пътя... Тракторите на паркинг... Музика, ядене, пиене... Това не е стачка, събор - празник на виното. Честват Дионис!
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да не стачкуват гърците!? Те стачкуват срещу разпродажбата на своята държава, която ние, за съжаление нашата я подарихме на чужди интереси.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИнженерТова, че в България не информират, не значи, че на са затворени магистралите. Темби беше почти цял ден затворен вчера, а така също и пътят Атина - Патра и всички по-големи пътни артерии. Освен това 2 дни стачкуваха и моряците. А адвокатите, съдии изпълнители, нотариуси и т.н. вече 10 дни са в стачка
20
3
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 8 години
Тиква, ако съседът ти предизвика пожар и изгори нещо твое друго ще пееш !!! Нямате разлика по умуване с Боко и затова го преизбирате
19
2
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 8 години
Не става въпрос за щастие, а за реалността.
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние трактори нямаме ли? Айде една блокада от Юни до Септември. Защо всеки път стачкуват като нямат работа на полето? Нищо няма да постигнат, без пари решения не се вземат. Ще им орезват пенсиите и заплатите до дупка от МВФ, колкото и да подскачат.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да палим танковете и на границата !!!
16
6
 
13
 
! Отговори
Бамби преди 8 години
До Анонимен 13Много мразиш свободните хора нали!? Такива сте и в живота - бачкате за без пари извънредно уикенда, но гък не смеете да кажеше на шефа, а се дразните и озлобявате срещу колегите, които са имали смелостта да си отстояват позицията и да си живеят собствения живот, докато вие се гърбите събота и неделя. Робски душици.
15
2
 
14
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Единственото и най-правилно решение е и ние да затворим границата с някакъв протест в неудобно за тях време. Обаче как да го направим, като при нас няма поводи за протести. Всичко ни върви по мед и масло.
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ме боли тръбата за гръцките данъци ? Защо не блокират пристанището в Пирея или парламента или да спрът тока на болниците , а трябва да страдаме и за тях !!! Не ни стигат американци,руснаци,турци и евро комисия ами сега и Пацавурис се отваря !!!!ДО КОГА ?????