Кметът насилник – все по-добре, но не ще да говори

Адвокатът му обяви, че ще го защитава безплатно на процеса
3 фев 2016 19:30,
41
Кметът насилник – все по-добре, но не ще да говори
Снимка: Bulphoto, архив

Подобрява се здравословното състояние на бившия кмет на Пазарджик, Иван Евстатиев, който е настанен в Нервно-инсултно отделение в Областната болница в Пазарджик след прекаран инсулт, съобщиха от Областната болница в Пазарджик.

Още по темата

Евстатиев бе обвинен за сексуално насилие над непълнолетно момиче и миналата седмица в четвъртък получи инсулт.

Направени са му кръвни изследвания, като показателите му се следят постоянно. Проведена е и консултация с психиатър, след като Евстатиев продължава да отказва словесен контакт с близки и медици.

"Пациентът по никакъв начин не помага на лекарите за лечението си с липсата на комуникация, въпреки това опитите на медиците продължават", каза пред "Фокус" д-р Дора Шопова, зам.-директор на болницата.

Засега наблюдаващите го лекари не могат да се ангажират кога той ще бъде изписани пренасочен за рехабилитация, уточни д-р Шопова.

Междувременно адвокат Ташкена Колчева, защитаваща в съда Иван Естатиев, заяви, че ще защитава обвиняемия напълно безплатно.

По думите й в общественото пространство и медиите се е появила информация, че са й дадени много пари от близките на Иван Евстатиев, за да го защитава, но тя категорично е отказала пари за защитата си.

Адвокат Колчева каза още, че разполага с много информация относно делото, която на този етап няма да обявява публично. Тя уточни също, че към момента тя е единственият официален адвокат на бившия кмет на Стрелча, тъй като близките на Евстатиев са се отказала от услугите на другите двама адвокати.

На въпрос дали общественият натиск може да окаже влияние върху искането за по-лека мярка на подсъдимия Иван Евстатиев, адвокат Колчева уточни, че има стара римска максима, която гласи, че "влезне" ли улицата в съдебната зала, справедливостта и обективността изчезват пред прозореца.

"Не трябва да се отдава значение на уличния натиск, защото не се знае от какво е мотивиран този натиск. За цялото общество е ясно, че този човек в момента е оставен без всякакви средства и затова паричната гаранция е наложителна, за да може той да продължи да се лекува", каза в заключение Ташкена Колчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
кико преди 8 години
Тоя ,че не е добре с акъла и му трябва психиатър щом може да посегне на 16 годишна е ясно,но е ясно,че намеси ли се прихиатъра като нищо ще го пуснат под гаранция и накрая ще го оправдаят . Познавам и Ташкена Колчева като особено меркантилна юристка,така че не вярвам да го защитава за бог да прости.На времето в Пазарджик около нея и мъжа й прокурор се завъртяха проверки за корупция,но както всичко в съдебната система нищо не се доказа.такова е правосъдието у нас.Бития си е бит - е....ния ,е....н
26
0
 
0
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
За партията червеният поет е изквичал раболепно " аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори!" Е, съгрешил другаря, човешко е. Всички грешим...По зурлите им ще ги познаете. Под чадъра на член 1ви другарите грешеха перманентно - та те и нямаха друга работа. Сега, след поредната гнусотия на другаря Евстатиев, червените кохорти начело с другаря Янаки Стоилов, като Матрозов защитават "големият, всеотдаен общественик, изключителния учен, защитника на онеправданите"!? Каква червена мерзост!
25
2
 
1
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
Питам Вие от къде знаете, че е добре като при него не пускат никой цивилен освен тези мед. работници, които го обслужват.Нали е закопчан с белезници за леглото- кое му е добро.?!- , че не може да говори и че не може да ходи.Помислете и разсъждавайте.А кога ще бъде рехабилитиран- след после?!
24
0
 
3
 
! Отговори
оху боху преди 8 години
сега в пандиза ще целува дъртите пандизчии по коремчетата
23
2
 
6
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
Redovniqt scenarii, veche sa smeshni tiq sudii i toq skapan sud.. Vechno se "razbolqva" obvinqemiqt i v posledsvie 1 godina domashen arest ako shte da e ubil 5 choveka.. Ne e vajnoto kakvo si napravil v Bulgaristan a kolko pari imash i kakvi vruzki.
22
1
 
10
 
! Отговори
Мушица преди 8 години
Болен, не разбира, не говори... За негово добро е да влезне в затвора, за пречистване на съвест. Или тя умря отдавно?
21
1
 
11
 
! Отговори
Ц ц ц преди 8 години
Миличкият другар изнасилвач...
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До нонимна 21.А тя какво прави там питам и отговор не искам. Ясно е============================================А ясно ли ти е че са се познавали и той е работил с майка и, и близък на семейството .А за какво той е повикал момичето- питай го , ако той не е "забравил" след "инсулта":)
19
2
 
15
 
! Отговори
Ганьо Нострадамов преди 8 години
Защитата на адвокатката ще е:Евстатиев е авторитетен,заемал отговорни длъжности.Ползва се с авторитет,от здраво семейство е.Съдът да бъде благосклонен и присъди невинен.Ако прецени виновен,моля да изтърпи присъдата при домашни условия,защото в резултат на инсулта не помни нищо и няма да може да осъзнае действията си обект на присъдата.
18
2
 
20
 
! Отговори
Мучачос преди 8 години
Прокурор,кмет,комунист,дава алкохол на дете,прави секс,оплакване за изнасилване,признание за секс,защото има биологичен материал,сега мъчи,прави се на безпаметен от "инсулта" и делото се прекратява поради субективни доказателства.
17
20
 
16
 
! Отговори
нонимна преди 8 години
Не ми е много ясно как един "изнасилвач"- ще изнасили една пикла пияна и после ще я закара със собствената си кола пред къщата и.Нещо не се връзва тази мистерия.Някой много яко му го връща.Има нещо дето не е така , но какво е ще минат години за да го разберем. А и адвокат който знае законите толкова ниско да падне пак не ми се вярва а и той е на 60 години все пак.А тя какво прави там питам и отговор не искам. Ясно е
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а на кмета става ли му сега пак папура...нищо не казвате по въпроса!
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега и кмета на Галиче в съда да видиме, по някое време и Мустака, Трактора и Прасевски. Тогава може и доклада на ЕК да е по-снизходителен към далаверите на Боко. Някой нов дворец дали е купил на любовниците си?
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dnes.bg вдигнете малко нивото, какво е това "не ще", много уличен език взехте да слагате в заглавията!
13
2
 
22
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Още един,дето като го сгащят на тясно,па вземе да се разболее ...Щом има и психиатър за консултация ,значи ще го оправдаят!
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адвокатката ще обвини жертвата..
11
2
 
14
 
! Отговори
Варненка преди 8 години
Фани Белнейска намекна нещо? Дали? Хм. Нека Първо в затвора да му се зарадват затворниците и после Горе, там Той да го съди!
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметът насилник все по-добре, но не ще да говори--че то кво има да каже
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... адвокат Ташакена Колчева ..."---Доматите с колците ли ще ядем след делото?Тоя ще го отърват, запомнете! Жалко за детето!
8
3
 
8
 
! Отговори
стс преди 8 години
Да му откъснат език за да никога няма да говори