Кметът насилник – все по-добре, но не ще да говори

Адвокатът му обяви, че ще го защитава безплатно на процеса
3 фев 2016 19:30,
41
Кметът насилник – все по-добре, но не ще да говори
Снимка: Bulphoto, архив

Подобрява се здравословното състояние на бившия кмет на Пазарджик, Иван Евстатиев, който е настанен в Нервно-инсултно отделение в Областната болница в Пазарджик след прекаран инсулт, съобщиха от Областната болница в Пазарджик.

Още по темата

Евстатиев бе обвинен за сексуално насилие над непълнолетно момиче и миналата седмица в четвъртък получи инсулт.

Направени са му кръвни изследвания, като показателите му се следят постоянно. Проведена е и консултация с психиатър, след като Евстатиев продължава да отказва словесен контакт с близки и медици.

"Пациентът по никакъв начин не помага на лекарите за лечението си с липсата на комуникация, въпреки това опитите на медиците продължават", каза пред "Фокус" д-р Дора Шопова, зам.-директор на болницата.

Засега наблюдаващите го лекари не могат да се ангажират кога той ще бъде изписани пренасочен за рехабилитация, уточни д-р Шопова.

Междувременно адвокат Ташкена Колчева, защитаваща в съда Иван Естатиев, заяви, че ще защитава обвиняемия напълно безплатно.

По думите й в общественото пространство и медиите се е появила информация, че са й дадени много пари от близките на Иван Евстатиев, за да го защитава, но тя категорично е отказала пари за защитата си.

Адвокат Колчева каза още, че разполага с много информация относно делото, която на този етап няма да обявява публично. Тя уточни също, че към момента тя е единственият официален адвокат на бившия кмет на Стрелча, тъй като близките на Евстатиев са се отказала от услугите на другите двама адвокати.

На въпрос дали общественият натиск може да окаже влияние върху искането за по-лека мярка на подсъдимия Иван Евстатиев, адвокат Колчева уточни, че има стара римска максима, която гласи, че "влезне" ли улицата в съдебната зала, справедливостта и обективността изчезват пред прозореца.

"Не трябва да се отдава значение на уличния натиск, защото не се знае от какво е мотивиран този натиск. За цялото общество е ясно, че този човек в момента е оставен без всякакви средства и затова паричната гаранция е наложителна, за да може той да продължи да се лекува", каза в заключение Ташкена Колчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
4e e naru6il zakona da taka e ama kazva istinata 4e e bilo dobrovolen akt,tq trqbva da e bila nenormalna 4e da ide s 60 godi6en maj v xotelska staq da piqt osven ako ne e bila kurvence
6
0
 
9
 
! Отговори
ехооо преди 8 години
Какви критерии трябва да се спазват за дс не триете коментари? Дайте рецепта!
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колко декара от общинската земя и е обещал
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ЩОМ Е ДОБРЕ МУ ДАЙТЕ 50 ГОДИНИ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ.
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безплатно го защитава защото й *** децата..без да ги напива!
2
1
 
42
 
! Отговори
кака преди 8 години
адвокат да работи без парии то без мнооо париняма такъв филм
1
4
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тази адвокатка да не е получила имоти за жълти стотинки от бившия кмет