Протест по гръцки: "Тука има – тука нема" и узо

Конфликтът не е между българи и гърци, обяснява протестиращ
Обновена: 4 фев 2016 10:43 | 4 фев 2016 08:44,
71
Протест по гръцки: "Тука има – тука нема" и узо
Снимка: Bulphoto, архив

Гръцките фермери цяло денонощие си играха на "тука има" - "тука нема" с огромната опашка от български ТИР-ове, които до изнемога чакаха на ГКПП Кулата, за да преминат в южната ни съседка.

През нощта срещу сряда опашката от чакащи камиони се проточи над 10 км и стигна до село Марикостиново.

Още по темата

Протестиращите гръцки фермери ту проявяваха милост и пропускаха чакащите с дни български шофьори, ту между почерпките с узо спираха движението и затапваха пункта.

По изключение и с благосклонността на протестиращите вчера през пункта в двете посоки бяха пропуснати 250 ТИР-а, което е най-големият пробив от началото на протеста.

"Разбирам недоволството на българите. Конфликтът не е между българи и гърци, но разберете и нас. Ние нямаме друг метод, чрез който да отстояваме правата си. Протестиращите са съпричастни, но все пак всеки се съобразява със своята работа", каза пред "Монитор" фермерът Плотонас.

Протестите на гръцките фермери започнаха миналата седмица. Те са срещу планираната пенсионна реформа и спрените субсидии.

Днес се очаква голяма национална стачка да блокира изцяло южната ни съседка. Тя ще продължи 24 часа, като няма да се движи градският транспорт, няма да работят бензиностанциите и аптеките.

Заради блокадата на границата външният министър на България Даниел Митов заяви, че ще се обърне към Брюксел в търсене на правата на държавата ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
1
 
! Отговори
Ей материале, преди 8 години
поне малко да се научиш на солидарност от гърците. Те винаги ще са по-добре, защото са задружни. А тука ако един протестира всички му се подиграват
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов щял да се обърне към Брюксел, кв'о чака още!?!?
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ь на колко години се пенсионират Гърците?
26
1
 
5
 
! Отговори
Поп преди 8 години
Добре да разберем какво ни очаква, след ГЕРБ фиаското единственото е фалита на държавата и стачки последвани от още глад и мизерия. Аз вярвам,че ГЕРБ ще падне на време.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 56Не ти ли омръзна от кремълска пропаганда ?нали затова им плащат на каскетите :) Ама искат в левчета, щото рублите освен за тапети за друго не стават.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен57Не ръси глупости, а се образовай малко. Европейския парламент е нещо съвсем различно от националните и депутатите не бива да се смятат на глава *** като твойта.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този протест на гърците - нахален и мързелив народ, ми прилича на възгледите на мургавото население, с което сме принудени да "съжителстваме". А именно - да имат права на помощи; да нв плащат сметки за вода и ток и да им е осигурено жилище. За себе си са прави, като гърците, дето тук някои много ги възхваляват, ама какво ни е нас, българите, дето плащаме сметките? Бойкот на гръцките земеделски стоки!!!
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейският съюз първо да си ореже безкрайната и безполезна бюрокрация(700 безполезни депутати с по 20 съветника на калпак) и тогава да натиска националните правителства да ограничават социалните разходи. Гърците не са овце като нас например. А смешните шоф'орчета, които висят по границата, ако са слушали поне едни новини, вместо гнусна чалга, щяха да знаят че границата ще бъде затворена и да изчакат на друго място, а не на пункта.
21
3
 
4
 
! Отговори
Tina преди 8 години
До вива фридомСвободният човек уважава свободата на другия.Гърците биха блокирали българската икономика, биха заробили народа, биха унищожили всичко и всеки, ако това им позволи още хиляди години паразитиране."Древната" им история го показва - претендират, че демокрацията е техен патент, което автоматично означава, че и робството е техен патент.Винаги е имало българи готови да "подложат" свободата ни за гръцкия интерес...Блокирането на границата ни е ограничаване на свободата ни.
20
2
 
6
 
! Отговори
няма лошо преди 8 години
Просто трябва да им блокираме границата от май до септември, нищо лично, форма на протест. *** византийски номера...
19
2
 
3
 
! Отговори
Ъъъ преди 8 години
От всички най-противна ми е безгръбначната "позиция" на нашето външно министърче. Длъжен беше отдавна да се е жалвал в Брюксел - така поне България може да получи някаква компенсация, а ЕК ще окаже и някакъв натиск върху гръцкото правителство. Дали ще има ефект или не - на знам, но като не направим нищо, със сигурност нещата ще си останат така още дълго и ще се повтарят всяка зима. Да не говорим, че с оплакване до ЕК ще помагнем и на гръцките стачкуващи!
18
3
 
2
 
! Отговори
Tina преди 8 години
До вива фридомКаква свобода, бе?! Не ме ядосвайте с глупостите си.И Борисов с простия си акъл като гръцкия, разсъждава като вас и ни въвлече в милиарди дългове! И продължава... Да му плащам аз и поколенията ми неговите глупости!Свободни били... Дръжки! Наложиха им православната им църква да легализира гей-браковете1 И още неща ще им наложат...Благодарение на "бореца за свобода" Ципрас и тексаския рейнджър!Че и гръкоманската ви глупост ги копира! Аман от прости хора на чело на БГ!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците са научени да живеят извън възможностите си , което не е непременно лошо. Да обаче идва ден за разплата и той дойде сега . Тези огромни дългове отиват към 400 милиарда и трябва да се връщат , а те не искат . Тази стачка е с съгласието на правителството и има за цел да натиска ЕС за нови заеми . Тези номера обаче вече се изтъркаха и не минават .
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..плаща смешни заплати ,а от друга печели от високите надценки.Тук някъде би трябвало да видим профсъюзите в ролята им. Уви, у нас ПРОФСЪЮЗИ НЯМА.И те като всичко останало в държавата ни са част от стария строй.И вместо като народ да скочим и да изметем прахоляка ние се спасяваме поединично и всеки за себе си.САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ.На такъв ***,такъв .*** се пада.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По- долу някой спомена винетките като повод за протести. ""------------Приятели,как не разбрахте ,че винетките са най-малкият ни проблем.Важното в случая е следното:---Че гърците (които никак не са ми симпатични ) ни демонстрират как се изразява несъгласие с политиката.Парите от винетки отиват в държавния бюджет и под една или друга форма се връщат при народа.От друга страна търговията с горива е частни ръце и държавата не може да определя цените.Проблемът е че бизнесът в БГ от една .. следвА
14
3
 
8
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
тaкa е в демокрaциятa едни стaчкувaт и дерибействaт,a други отнaсят колaя, и нa мен ми писнa нa ойя от руските мaфиоти грaбещи Бългaрия, aмa вместо дa сa в пaндизa, или нa дръвникa тия плюскaт кюФтaци в пaрлaментa.. Бог виждa и зa всеки имa видов ден, и гърците ке си седнaт нa мястото нaкрaя
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците могат да си играят на тука има тука нема с ципа на дънките ми.-------------защо не отидеш да им го кажеш в лицето на гърците бе отворен , да ти чупят каската на минутата
12
7
 
10
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Вървете на майната си мързеливи, капризни, вманиачени, самовлюбени, вечно хленчещи ***...Ходете да се жалвате пред американското посолство у вас - те ви направиха задлъжняла нация и ви надуха балона, че сте център на света и наследници на измислена култура...
11
5
 
17
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
Не мога да разбера подкрепата на някой българи за такива действия от гръцка страна. Чак някой са възхитени на борците за права. А всъщност даже не си дават сметка колко е абсурдно. Все едно аз да протестирам срещу правителството като не пускам съседа си да излезе от тях и да си купи хляб. Пита се в задачата, аджеба срещу кого протестирам и на кого вредя ?
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръцки окупатори блокират българо-българската граница. ако не бяха окрали Беломорието, щяха да си гледат камъните в Пелопонес. Защо не правят блокадите си по време на туристическия сезон,а?