Жена метна плик с 6 бона от тераса в Добрич

В Шумен ало измамата не проработи при трима
9
Жена метна плик с 6 бона от тераса в Добрич
Снимка: архив, БулФото

Жена хвърли от терасата на жилището си в Добрич плик с 5975 лева на телефонни измамници, съобщиха от МВР.

По позната схема на домашния телефон на потърпевшата /62 г./ се обадил мъж, който се представил за служител на МВР.

Мнимият полицай обяснил на жената, че парите трябва да бъдат предадени на непознат мъж, за да бъдат задържани телефонни измамници. Малко след разговора потърпевшата приготвила парите и ги хвърлила от балкона на апартамента си в жилищния комплекс "Добротица".

В Шумен пък успяха да предотвратят три опита за подобни измами по телефона в рамките на 15 минути.

Схемата е с "криминалисти", които уж са засекли телефонен разговор и молят гражданите за съдействие при залавяне на измамниците.

Само за 15 минути трима души са потърсили съдействие от полицията и благодарение на съобразителността си да потърсят съвет от оперативния дежурен и чрез телефон 112 не се е стигнало до измами. И тримата съобщават, че на домашните им телефони звънят хора с познатите сценарии за изгодни климатици, радиатори и пратки от чужбина.

След колебание от страна на потенциалната жертва следва второ обаждане, в което измамниците се представят за криминалисти от районното управление. Под предлог, че искат съдействие при залавяне на измамниците насочват хората да хвърлят това, което са им искали, като им се обяснява, че те ще правят засади и ще ги задържат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
xDrive35d преди 8 години
Е няма такъв народ. Колко хиляди и хиляди и хиляди пъти трябва да се случи това, да се коментира по радио, телевизии, вестници и не знам си къде и да има наивници които ВСЕКИ ДЕН да се разтоварват от парите си по такъв нелеп начин.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, нали постоянно плачат колко са бедни и нямат пари за хляб, пък хвърлят пачки хилядарки през балконитенякой май лъже че беден
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са просто измамници. Това са телефонни терористи. А полицията не си дава много зор при сигнали и заловените и осъдените никакви ги няма. Не е нужно да си психично болен, достатъчно е да си сам, за да те объркат мошениците. Най-застрашени са самотните възрастни със стационарни телефони.
4
1
 
6
 
! Отговори
Добруджанец преди 8 години
Тези измамници са надушили "Клондайк"-а на паралиите *** ! Добруджанци ...повечето с ниви от над 100 дка и ренти от по 80-100 лв/дка ! А иначе тази съвсем не е престаряла баба ...почти наборка ми е ,но явно е *** ...*** ,като *** и не се е потила много за тези пари ! Да държиш 6 бона в къщи като "джобпарасъ" и ги мяташ през терасата ,както *** си от кухнята ....само някоя *** *** може да направи това !
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова ,когато МВР искат пари не трябва да им се дава.
2
0
 
6
 
! Отговори
20 заплатки преди 8 години
Засега няма задържани, работи се по много версии...
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да си хвърляш парите през прозореца ??????? после радиатора по въженце в кошница ли са и обещали да и качат? на моя приятелка майка и е на 95 год. и е напълно с ума си,а на 62 да си толкова изперкал?