Селска чест: Кмет не ще да работи, иска секретарка

Той отказал да приеме заявление, не било негова работа
5 фев 2016 07:35,
17
Селска чест: Кмет не ще да работи, иска секретарка
Снимка: в. Монитор

Кметът на Тракиец Красимир Бойчев е отказал да приеме заявлението на жена от селото за издаване на удостоверение за наследници с аргумента, че това е административна работа, а той няма секретарка.

За скандалния случай съобщи пред "Монитор" кметът на Хасково Добри Беливанов.

"Този случай много ни притесни. В писмо до общината жената пита дали може от служба ГРАОН да получи такова удостоверение", допълни градоначалникът.

Той обясни, че на селата с население над 700 души се полага такъв административен помощник (секретарка), но много населени места в общината нямат щат за такива. Според Беливанов това би трябвало да вършат селските кметове.

"Това им е основното задължение – да обслужват населението. Сигурно виждате как мнозина от кметовете на села по цял ден са в Хасково, а искат секретарки", възмути се кметът.

При определянето на структурата на общинската администрация в петък миналата седмица се повдигна този въпрос.

Предложението от страна на опозицията бе да се отпуснат още 6 щата, по половин за 12-те села, останали без секретарки. Общинският съвет обаче отхвърли това предложение с мотива че щатът на общинските служители и без това е много раздут.

Още повече, че в по-малките села кметовете спокойно могат да вършат тази работа.

Според кмет на малко селце от хасковска община, изготвянето на едно удостоверение за наследници отнема 5-10 минути. Дори най-големите, с най-много имена на наследници, на няколко страници, не коства повече от час.

Човекът приготвя удостоверенията си сам без секретарка вече трети мандат. По думите му това се прави най-много 5-6 пъти годишно и е смешно да се иска щат за подобно нещо.

Не е смешно обаче за кметът на Тракиец. Според неговите колеги, претенциите на Красимир Бойчев и други като него за секретарка идват в повечето случаи заради частния им бизнес. Управниците искали да си гледат фирмите, а някой в кметството да върши административната работа.

Красимир Бойчев не бе открит за коментар, въпреки настоятелните опити на репортерите да го открият. Според близки на селският началник, той бил на мястото, заради което не си гледал работата в кметството-частните си рибарници край язовир Тракиец.

Заради този бизнес селският управник често отсъствал от работното си място, мърморят от Тракиец. Като цяло обаче селото си харесва управника, който избра за 3-ти път на последните избори. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: кметХасковосекретарка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
16
 
! Отговори
ГРОБище преди 8 години
Видими резултати в село Тракиец!
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кмета ако тръгне да се занимава със всяка заповед поотделно няма да му остане време да работи.Секреткарката ще систематизира всичко, ще прецени кой може да влиза при него, кой не може, кога да влиза, в кой час, какво да разписва. Тя организира цялата му работа. и е един сив кардинал.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са съвсем прави. ЕДин документ гълат мноог време - да го прегледаш, да се убедиш че няма юридичесик клопки, че не няма пропуски, че всичко е наред..... На секретарката това й е работата - тя организира задачите на шефа - като му даде документ за подпис, значи вече е прегледан, всичко е наред и трябав само да се разпише,което става за минути. Иначе може да отнеем часове.В администрацията идват хиляди документи - пълномощни,, нотариалин актове,, оспорвания на актове за собственост, наредби.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами като не иска да работи да го отупат съселяните му и да си сложат някой, който иска, а взетите заплати да върне с лихвите. Сопа, иначе оправия няма.
8
1
 
18
 
! Отговори
5kov преди 8 години
Да си купи системата АПИС, няма нужда от секретарка ...
7
1
 
34
 
! Отговори
8 преди 8 години
ТУЙ СЕЛСКАТА АРИСТОКРАЦИЯ Е ГОЛЯМА РАБОТА!НА КМЕТА ТРЯБВА ДА МУ СЕ ДАДЕ ДЖИП-ТЪЙ ДЕ,НЯМА ДА ХОДИ ПЕШ ДО РИБАРНИЦИТЕ СИ.ТРЯБВАТ МУ ПОНЕ 2 СЕКРЕТАРКИ,ДЖАКУЗИ В КАБИНЕТА,МАСАЖИСТКА..........А СЕЛЯДУРИТЕ ОТ СЕЛОТО ДА НЕ СЕ ЖАЛВАТ,ЗАЩОТО ТЕ СИ ГО ИЗБИРАТ.ВЕДНАГА ДА СЕ ЗАЕМАТ С ДОСТАВЯНЕТО НА ВСИЧКИ ЕКСТРИ.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами хората са си го избрали, да не им го е назначил някой свише!
5
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно възможно е и човека да е неграмотен и за това да има нужда от секретарка. Защо не се замислите и над този вариант? В повечето села наистина кметовете имат секретарки. Замислете се колко грамотно може да пише кмета след като една заверка не може да направи. Не е ли по-добре наистина да има назначена някоя образована жена?
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами кога ще си кара кмета джипа? няма и с административна работа да се занимава,то си е под достойнството му
3
0
 
50
 
! Отговори
Hitar Petar преди 8 години
Народът го избрал, той отказвал да работи... хубавец ! А заплата отказва ли ? Да го уволнят тогава !!!
2
6
 
26
 
! Отговори
Ястреб НеоОсманлията преди 8 години
Типична българска работа - Айранъмъз йок ичмейе, атла гидериз съчмая!
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И при нас е така... Кметове полуграмотни дори и пълномощно не могат да заверят, а и секретарки на щат имат. От 10 села само в 4-5 правят заверка на подпис. Само в едно село грамотен кмет заверява подпис и съдържание.