Вход изгони съсед, имал борч от над 400 лева

Некоректният мъж не искал да дава "входски" - по 5 лв. на месец
5 фев 2016 09:07,
39
Вход изгони съсед, имал борч от над 400 лева
Снимка: Bulphoto, архив

Общото събрание на етажната собственост в русенския бл. "Мара Манева" изгони за 1 г. съсед от апартамента му заради неплатени сметки.

Районният съд в крайдунавския град потвърди решението на възмутените обитатели и осъди К.И. да покрие 50 лв. разноски на комшиите си по граданското дело. Той може да го обжалва пред окръжния съд, съобщава в. "Труд".

Некоректният съсед не искал да дава по 5 лв. на месец за почистване и за 3 г. натрупал 270 лв. борч към касата.

Съседите му го осъдили да плати накуп парите, но той продължил да се ослушва и за още 3 г. задлъжнял с общо 401,50 лв.

Хората по етажите се изнервили, че комшията им не изпълнява задълженията си като етажен собственик и свикали Общо събрание.

Управителят на сдружението му дал 15-дневен скор по закон, за да не го изгонят от апартамента. К.И. обаче не се стреснал и общото събрание гласувало да го извадят от жилището за 1 г. Съдът потвърдил решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ни е сме млади семейство с 3 деца живеем в 6 етажен блок на последния етаж карат ни да плащаме за 3 години на зад по това време не сме живяли в апартамента.Въпросът ми е трябва ли да се издъде документ за тези пари
34
0
 
0
 
! Отговори
приспадай преди 8 години
М да , сега за благодарност към съседите няма да плащаш никакви такси. Като го направят на въпрос, вадиш фактурата за ремонта на покрива и им запушваш устата. Нека да имат наглостта да те съдят.
33
0
 
0
 
! Отговори
антикултура преди 8 години
До култура"Гражданино", на село от столетия насам, та и до ден днешен са много по-добре стъпили на земята от теб. Уважават себе си, съседите си и животните много повече от теб! Те знаят, че мястото на животните не е в "дантелени" завивки и си ги гледат навън, където на самите животни им е по-добре. А ти се замисли по въпроса къде са ти корените!
32
0
 
8
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Затова живея в къща и не се занимавам с глупости. Значи аз мога да пазя чисто и да гледам всеки детайл, обаче ще минат 2-*** малумници и ще ос..е..рат целия вход и после аз да се ядосвам.
31
1
 
9
 
! Отговори
култура преди 8 години
Така ще е като много селяни нямат и елементарна представа как се живее в жилищен блок. Не си на село и комшиите да са ти на метри растояние. Има хора под, над и до теб. Ето защо трябва да се съобразяваш: хигиена - в и извън жилището, поддръжка, шум в рамките на нормалното, и т.н. А не да си гледаш кучето в апартамента, да го пускаш да *** пред вратата на съседите, да лае посреднощ и да му метеш космите на долната тераса. И да не плащаш елементарните битови разходи за поддръжка. Иначе на село...
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в нашия вход, въпреки решение на ОС, никой не даде пари за ремонт на покрива. Сами го ремонтирахме, защото сме на последния етаж. Но няма да съдя съседите, чакам всемирният Закон за равновесието, а не ЗУЕС, да сработи по-скоро!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма бъркотия са си тези неща, така че входовете които се справят се тези неща единодушно мога само да ги подравя.Обикновено другите хора се делят на две групи Да има отчетност (документална) естествено в този случай се дават повече пари не 5 а 10 лвДа е по евтино , да е минимална цена -естествено няма отчетност.от спорорете на тези две точки се появява и третия тип.Няма да плащам.
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VSICKI DOMOOPRAVITELI KRADAT.
27
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като че ли за всеки вход има поне по един такъв...
26
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На практика управителното тяло на етажната собственост действа като юридическо лице от сивата икономика. Трупа паричките за лична облага, Хеле пък навлеците "професионални" домоуправители. Никакво признаване на приходите. Никакви данъци?!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пълен ЧЛЕНАко ще бесисш всички селски тарикати, няма да останат хора в тая страна. И тъй като дефиницията за селски тарикатлък е доста размите, то и ти не си застрахован от споменатата от теб вратовръзка.
24
24
 
4
 
! Отговори
казах! преди 8 години
Този, който го е осъдил и поддръжниците му, пожелавам им в другото прераждане да са клошари и бездомници! Нека реченото,бъде стореуно!!!
23
3
 
2
 
! Отговори
Пълен ЧЛЕН преди 8 години
До гаменът писал се БулгарИмаш много здраве от арменския поп. А такива селски тарикати скоро ще висят по клоните на крайпътните дървета.
22
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пешоНикой пич не е застрахован от падение. Познавам доста хора които от голяма работа се сринаха до нулата. И всъщност да ти кажа, че е право на изгонения да търси компенсация в съда от съседите си, които са го лишили от правото на ползване на собственост. Ако се изхитри да ви осъди да му плащате квартирата, зор ще видите, но както сам каза човек трябва да си търси и защитава правата.
21
1
 
8
 
! Отговори
Темид Законов преди 8 години
Има, има 19-ти. Заради такива като тебе се водят такива излишни дела. Ако не вярваш отиди в Русе, там ще те научат.
20
2
 
33
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Дай боже повече такива новини, аман от мизерници. Като искат да живеят в *** да си направят една колиба някъде. Пак много са го чакали.
19
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 18Приятелю аз не съм домоуправител но имаме същият проблем.Отрепките не желаят да плащат.Освен всичко останало са и агресивни,палят автомобили,вадят ножове и *** в асансьора за отмъщение. В България няма работеща система която да вкарва такава *** по затворите или да ги изселва.Единственото решение е тайно да се дават пари на некви мутри да ги бият или гърмят.Реално държавата не съществува и правото е на по-силният и наглият.Не те сдухвам просто съм проучил всички възможности.
18
45
 
21
 
! Отговори
Редовен данъкоплатец преди 8 години
Няма такъв закон според който да ти вземат собственото жилище за което плащаш данъци. Могат да заведат дело за дължимата сума и когато съда го осъди за дължимото, може да имат претенции. Етажната собственост е върха на човешкото слабоумие, това е насилие, което трябва да бъде отменено завинаги.Трябва да ги съди в страсбург , за нарушаване на човешките права
17
2
 
23
 
! Отговори
някой преди 8 години
Хубаво е да се види, че наистина присъдата влиза в действие, щото е много вероятно да си остане една хартийка.
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименкак успявате да ги задължите да плащат? удържа се от заплата ли как ? сериозно питам по злощастно стечение на обстоятелствата се водя домоуправител...