Война в Поморие: Кметът срещу пребития журналист

Кметът води дело срещу Тончев, разпространил му некролог
5 фев 2016 07:00,
34
Война в Поморие: Кметът срещу пребития журналист
Снимка: Facebook

Тончев злепоставя институцията община Поморие, жителите на Поморие, при тези директни обвинения нямам право да мълча. Това заяви кметът Иван Алексиев на свикан в четвъртък извънреден брифинг.

Напрежението между 31-годишния кандидат за общински съветник и собственик на сайт Стоян Тончев и кметът ескалира след побоя над Тончев на 14 януари. Още от самото начало журналистът твърди, че насилието е свързано с публикации срещу управлението на Поморие.

Веднага след побоя местната администрация излезе с декларация, в която осъжда нападението и се разграничава от него. Кметът Алексиев запази мълчание до 4 февруари, пише "24 часа".

Ден преди това от прокуратурата съобщиха, че разследването е постигнало сериозен напредък и има обвинен за побоя - 30-годишният Мартин Петров Душев, също от Поморие. Обвинението е за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. 

Още по темата

В свой коментар Тончев настоя прокуратурата да провери с кого от общината има контакти Душев.

Това провокира Алексиев да призове 31-годишния помориец да каже директно кого обвинява. Според поморийския кмет Тончев хвърля петно и върху журналистическата гилдия, тъй като за разлика от нея, той не работи с факти.

Алексиев заяви, че общината е проверявана многократно от различни органи, но нарушения не са открити. Той съобщи за 16 съставени акта, за дребни административни нарушения, от които само един срещу него.

Кметът оповести подробности около уволнението на майката на Тончев - Светла, която е била служител на общината.

"През 2011 г. станах кмет на Поморие, имам право да избера хората, с които да работя. Съвсем коректно тогава освободих една част от служителите. И това бе искане от хората от общината - администрацията малко да се разбута. Сред освободените бе майката на Стоян. Жената заведе дело, спечели го. Съобразих се с решението на съда, върнах я на работа, но при този втори шанс, който й се даде да работи в името на община Поморие, в полза на гражданите, тя прецени, че този кмет не е за нея и няма да работи с тези хора", разказа Алексиев.

"Не искам да работи за мен, а с мен. Поради тази причина нейната длъжност се оказа излишна. Аз промених структурата на община Поморие и такава длъжност нямаше. Отново се заведоха дела, но съдът потвърди, че това е структурата на общината", разказа още кметът.

Чрез медиите той зададе 4 въпроса на Тончев: дали би имал доблестта да го обвини директно, къде работи и откога, чии лични интереси защитава и чии партийни интереси обслужва. Закани се, че ако не получи отговор, той ще отговори сам.

"Нямам намерение да отговарям на кмета, не е на моето ниво", отсече Тончев. Той е изписан от болницата след операция и се възстановява.

Поморийският кмет води дело за клевета и обида срещу 31-годишния Стоян. Освен това тече друго производство - за разпространяване на некролог на кмета. Алексиев дори изчете съдържанието му и показа разпечатка, че той е бил публикуван на профила във фейсбук на Тончев. Убеден е, че е негово дело. Не съм го правил аз, намерих го в интернет и го споделих, отрече пребитият.

За некролога е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщи в сряда шефът на апелативна прокуратура Любомир Петров.

На извънредния брифинг тогава бе съобщено, че най-сериозното доказателство срещу на Душев е ДНК експертиза. Тя е показала, че върху палка, открита в колата на обвинения, има биологични следи от него самия и от бития Тончев.

Кметът Иван Алексиев заяви, че не познава Душев. Той не е разпитан по досъдебното производство, образувано за побоя над Тончев.

"За да ме гони Тончев по този начи, мотивът трябва да е дълбоко личностен. За да мразиш толкова много един човек, значи много го обичаш. Но аз си падам по жени", многозначително заяви в края на брифинга си Алексиев.

Разследването за побоя над Тончев продължава, дири се втория нападател и поръчителите.

Късно след обед на 4 февруари Районен съд - Поморие остави зад решетките Мартин Душев.

Нямам нищо общо със случая, полицията да си свърши работата, извика задържаният докато съдебни полицаи го конвоираха към колата, която го отведе в следствения арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Война в Поморие - биячът срещу пребития.
22
2
 
8
 
! Отговори
Към всичките анонимн преди 8 години
Ясно, разбрах, цялата *** около стоян е в действие. Нищо работете, те хората ви знаят звездата що за стока е.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва ли да се изненадваме, че кметът на Поморие - Алексиев е от ГЕРБ?
20
7
 
1
 
! Отговори
Към 26 преди 8 години
Никой не ти говори да обичаш кмета, както виждаш и аз не го защитавам, но не мога да се съглася, че той е виновен за всичко. Още повече разни псевдо журналисти да се изкарват национални герои. Ако не си от обкръжението на знаеш кой, ще ме разбереш...подозирам обаче че не е така така че няма смисъл да споря. Това си е мое мнение и колкото и озлобени коментари да напишете няма да ме убедите в противното
19
4
 
1
 
! Отговори
Към 24 преди 8 години
Не не съм от никоя партия но не мога да понасям да ви чета измишльотините и глупостите, да гледам как болни хора се опитват умишлено да насаждат злоба
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще има гражданска война, народът срещу управляващите айдуци.
17
0
 
13
 
! Отговори
Наистина е така . преди 8 години
То и преди Широката се иска благоволението на мутрите ... Иначе тормоз ... Живеят още в 90-те ...
16
0
 
32
 
! Отговори
От Поморие преди 8 години
...големия скандал с гражданите относно водния цикъл.Х. Широката в момента е поставен в комисиите по туризъм, строителство и общинска собственост - разбирайте че в Поморие за всяка една дейност ще е нужно благоволението на мутрите.Градът е пълен с наркомани и *** познайте защо? Всички качествени млафи хора отдавна са напуснали.Така е в БОСТАН Поморие, утре и във вашите градове.
15
0
 
38
 
! Отговори
От Поморие преди 8 години
Целият град знае кои са биячите - арестуваният и негов авер с прякор Узуната.И двамата са свързани с Христо Широката личен бодигард на Митьо Очите и вече съветник от ДПС.В Поморие ДПС управляват Н-ти мандат, а ГЕРБ печелят единствено с преливане на турски гласове. Всички едри поръчки са спечелени познайте от КОЙ?Кметът наистина е баничар и дюнерджия по професия, настанил е на постове всичките си крадливи роднини. Той е крайно неуравновесен тип с прояви на психопатия и параноя, особено след...
14
0
 
7
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Съгласна съм с Василев
13
1
 
22
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
ТО БИВА ,БИВА ГРАБЕНЕ, *** НЯМА ЛИ ДА ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН,КОГА ЩЕ СЕ ВРЪЩА ОКРАДЕНОТО ПРЕЗ ТЕЗИ 26 ГОДИНИ,ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ПРЕБИВАТ НЯКОИ ЖУРНАЛИСТ КАЗАЛ ИСТИНАТА,КЪДЕ СА ХОРАТА ,НЯМА ГИ,КЪДЕ Е СВОБОДАТА ,НЯМА Я,КЪДЕ Е ПРАВДАТА ,НЯМА Я,КЪДЕ Е ИСТИНАТА ,НЯМА Я,КЪДЕ Е ЖЕЛЮ НЯМА ГО,КЪДЕ Е БОЖКОВ НЯМА ГО,КЪДЕ Е ГАНЕВ НЯМА ГО,НИЩО НЕ ЗАНЕСОХА ОТ ОКРАДЕНОТО И РАЗРУШЕНОТО НАРОДНО ИМУЩЕСТВО,ОСТАНА ЕДНА ГОЛА И НЕЯСНА БЪЛГАРИЯ,СЯКАШ СМЕ УЧАСТВУВАЛИ В АРАБСКАТА ПРОЛЕТ.26 ГОДИНИ, ПРОЛЕТ МОЯ,МОЯ БЯЛА ПРОЛЕТ,
12
2
 
21
 
! Отговори
diasen преди 8 години
това се вика СЪЖИТЕЛСТВО по български,а иначе неразбирам сега робство ли е иго ли е,владичество ли е...
11
1
 
4
 
! Отговори
онз преди 8 години
"дири се" ...а, коляжке, потеря ли го дири или агата е пратил пезвенк заптиета?
10
2
 
6
 
! Отговори
жу преди 8 години
Добавете и това , че могат да загубят болницата си , а експертите бездействат . Явно и това е изгодно да се случи .....
9
1
 
13
 
! Отговори
жу преди 8 години
А като включим и последното попълнение г-н Широков ...
8
1
 
35
 
! Отговори
жу преди 8 години
Доста странно се развива всичко в община Поморие ... Започнете от там , че кмета и заместник кмета са братовчеди ..... И свършете с това , че всички са с връзки . Цяло Поморие се познава , така че ..... Много добре се знае защо и от кой е бит ....
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кмета да си ходи
6
1
 
47
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
И какво се оказва накрая: Поръчител на опит за убийство- кмета Алексиев, завежда дело срещу жертвата! Нема такава държава!
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иван Алексиев е първосигнален тип, който не може да се контролира. Вкарайте го в затвора тоя ***!
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представяте ли си какъв кмет имат в Поморие? Все едно Тиквата да пребива по двама трима журналисти на ден, които го плюят и изнасят срещу него факти.