Убитият Йордан оставя 6 деца, в селото бесни на кметския син

Напрежение обхваща пазарджишкото село Братаница
6 фев 2016 08:12,
171
Убитият Йордан оставя 6 деца, в селото бесни на кметския син
Снимка: Dnes.bg

В пазарджишкото село Братаница хората се вдигнаха на бунт заради убийството на местен жител, извършено от сина на кмета.

Трима души са задържани за побоя, довел до смъртта на 44-годишния Йордан Асенов. Мъжът бил пребит заради кражба на царевица. Два месеца е бил в неизвестност, но разследващите успели да намерят трупа и да издирят извършителите на престъплението.

Още по темата

Йордан Асенов е в неизвестност от началото на месец декември. Близките уведомяват полицията, че Васил Спасов – синът на кмета на Братаница и двама негови работници, са нанесли побой на мъжа и са го отвлекли. Започва разследване.

"Двама от извършителите са нанесли побой на мъжа пред двете му деца – на 6 и на 12 години", съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

В дома на кмета е открито незаконно оръжие, но от пострадалия нямало и следа.

В Братаница днес научиха лошата новина за местния жител, което доведе до напрежение.

"Разпознах мъжа си в моргата, сега оставам сама с шестте деца – какво да правя" попита през сълзи съпругата на убития.

Сред местните също се усеща напрежение заради престъплението.

"Като е откраднал, има закони, така ли трябва да постъпва", попита близка на жертвата.

Тялото на убития мъж е открито в канал. Въпреки трудностите, разследващите издирили и задържали извършителите.

"Колегите се бяха ориентирали, че става въпрос за убийство още в края на миналата година, но правилата са такива, че няма труп – няма убийство и едва вчера успяха да открият трупа на жертвата заради тяхната упоритост.”, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов.

Асенов е криминално проявен и осъждан за кражби.

Проверка в търговския регистър показва, че семейството на кмета на Братаница притежава завидно имотно състояние, част от което 5 къщи, десетки декари земеделски земи, включително и сградата на бившето ТКЗС, която Спасов закупил в първите години на своето кметуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защитил е сам нивата си от ромите, защото няма МВР и съд.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 91горските са пазили дърварите . за това си изгонен от там
57
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gordostta na balkanskia chovek - da zatvori v kletka i da bie do smart ot zloba i omraza. Kak se Radvam, che se spasih ot balkanite.
56
5
 
22
 
! Отговори
крадеЦ преди 8 години
Крадеца убил крадец на дребно. Вървим към анархия!
55
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Lin4 na ubieza stom nama pravisadie
54
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TulskiZa milioni nqma nakazanie no za kokoshka nqma proshka
53
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След дъжд качулка се е сетила, че има закони.
52
3
 
12
 
! Отговори
spearo преди 8 години
докато няма закон-влязъл ли в имота ти без позволение-посрещаш с оръжие в ръка!а на шите индианци-район в който да съжителстват.ще стане като вица за груповия секс между ***.за тези които не го знаят-нищо не се случило,защото пазели дрехите си!
51
2
 
33
 
! Отговори
Мило преди 8 години
Изглеждат достатъчно добре хранени и облечени, а нямат вид на отрудени или преучили.Мили хорица.
50
1
 
37
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Цари беззаконие , наскоро ни обраха вилата , която е строена с много труд от мен и баща ми за период около 10 години... ( Около 80 квадрата на два етажа, общо80 квадрата) Ако хвана хората , които са го направили ще ги последва същата съдба.Извиках полиция , няма отпечатъци и си тръгнаха...Кажете ми какво да направи човек , крадците знаят много добре , че ще останат безнаказани. Няколко месеца по-рано счупиха прозореца на колата , откраднаха акумулатора..... Полиция ,но нямаше отпечатъци.
49
2
 
41
 
! Отговори
6,7,8,9 ... преди 8 години
"Сега оставам сама с 6 деца, какво да правя?"Роди седмо, осмо и т.н.
48
1
 
38
 
! Отговори
Льошо преди 8 години
"Който е откраднал, има закони, така ли трябва да се случва".Ами, да. Така трябва.Впрочем, може ли някой да ни докаже, че само е крал, без да посяга на пазачите?
47
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ееее ся да не ги осъдите...той човека просто е умрял от сърдечен удар, не от побоя ;)
46
0
 
6
 
! Отговори
до 76 преди 8 години
Супер значи. Лошото само е, че никой не е в безопастност.
45
0
 
11
 
! Отговори
до 72 преди 8 години
в англия едни араби ги заловиха по телефонни разговори, че отвлекли ученичка, "опипвали" я до смърт и на края да се отърват я нарязали и продали за дюнери.Записи имат, ама труп липсва.. та ги въртяха нагоре-надолу, зче ги пуснаха - доказателството го няма..
44
0
 
40
 
! Отговори
Бай Тошо минало врем преди 8 години
горката мургавелка имала 6 деца.. а 10 можеше да има и нив всички работещи бъглари щяхме да ги отгледаме. Може ние да нямаме деца, но държавата най-са й мили *** деца. Антибългарската политика не познава партия, докато гласувате на 4 години за различни клоуни останахте без държава и деца. Спите върху въглени...
43
0
 
45
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
Умрелият не е отишъл да краде а посто да се самообслужи както е свикнал много пъти ,защото смята че тези които се трудят и работят са задължени да му дават а неговото задължение е да надува корема на Айшето
42
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малееее игати некадърниците. Фърлили манхала в канал. ПРОСТИ СТЕ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ. 5 къщи и нито една месомелачка, да го направат на кайма и после у ***. "но правилата са такива, че няма труп няма убийство"Мерси Днес...това е полезна информация за малкото останали смирени хора, жертви на грабежи и насилие от поддържаните от институциите малцинства. Хора, остава само да ги заловите на местопрестъплението. От там насетне законът го е уредил!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
71 --Спазвай тонът на приличе, случайно да си чувал за графичен дизайн, он-лайн шопинг и листът е безкраен, виж думичката може . Давам ти пример.
40
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
63 --- Ще има и 10 деца, Господ дава децата, Той решава на кой да даде и колко и храната Той я дава, но някои безбожници я крадат от хората.