Без лотарийни билети в Рилския манастир, били вид хазарт

Няма забрана за винетки, манастирските коли вече със стикери
Обновена: 8 фев 2016 07:42 | 8 фев 2016 07:35,
6
Без лотарийни билети в Рилския манастир, били вид хазарт
Снимка: архив, Булфото

В Рилския манастир не разрешавали продажбата в пощенската станция в светата обител на лотарийни билети "чрез триене", по които се е запалило мало и голямо сред българите напоследък, разказаха регионални шефове на "Български пощи" в Кюстендил пред вестник "Труд".

Лично игуменът Адрианополския епископ Евлоги бил против билетите да се предлагат, "без да дава обяснения" за позицията си. Очевидно този вид лотария се счита от монасите за хазарт - против канона, и няма място зад стените на манастира. Не само пощенската станция, едва ли и на павилионите в двора на обителта "триенето" може да бъде разрешено. Затова пък винетките се продават "свободно", дори и за манастирските коли стикерите закупили от пощата, казаха информирани.

Същевременно двамата тийнейджъри Валентин Сашев и Марио Стойчев от ромския кв. "Изток" в Кюстендил, които спечелиха половин милион лева от частна национална лотария точно чрез билет за триене, обявиха пред медиите, че с печалбата ще пътуват до Дубай. "Първото нещо, което ще направим, е екскурзия до Дубай! Поне за един месец. Там отиват всички богати хора. Най-красивата държава", споделят тийнейджърите пред медиите през уикенда.

Единият от тях ще е абитуриент в земеделската гимназия в Кюстендил, другият учел там, но се отказал. Двамата обаче казват и, че въпреки че са милионери, ще продължат да разнасят хляб из 12-хилядната махала, както са го правили преди удара в лотарията. Разбира се, ще почерпят съкварталците си с подобаващ купон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako parite vzeti ot biletite otivat za poddryjkata na manastira shte byde hubavo. ne-mnogo hora praviat darenia, a taka...
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждам попа от сега се приготвя за следващата Коледа с парички да си купи прасенца и винце.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то наистина са си хазарт лотариините билетки, ша *** извиняват вервяащите в Исуса дето си мислат, че ще им прави много имане.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън търговците от храма.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А , НЕ ЛИ ХАЗАРТ ????