US бойци с плътно присъствие в България през годината

САЩ с амбиции да ремонтират мост край Ново село – да минава военна техника по него
8 фев 2016 07:00,
245
US бойци с плътно присъствие в България през годината
Снимка: архив, Булфото

Американската армия ще присъства плътно в България през цялата година. Това се вижда от списъка за ученията, които ще проведе армията на САЩ в страната ни, пише вестник "Труд".

Освен сухопътни ще има и много учения на кораби в Черно море, като често американски F-16 ще кацат в авиобазата край Граф Игнатиево.

Първото учение между САЩ и България бе от 7 до 15 януари. То е част от голямата съвместна подготовка. В него участваха 350 военни, от които 150 български и 155 от Корпуса на морската пехота на САЩ и 25 румънци. Имало е и стрелби с танкове. У нас специално бяха докарани четири танка М1 Abrams, бронетранспортьори "Страйкър" и артилерийски системи.

16 са ученията между българската и американската армия, които ще се проведат в други страни. През септември тренировките ще бъдат в Грузия, а месец преди това - в Украйна. През цялата година ще ума подготовки в Германия и Румъния.

И през тази година САЩ продължат да инвестират в подобрението на инфраструктурата на полигона в Ново село. Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за строителство и надзор при реконструкцията на мост, който се намира близо до полигона, на пътя Шумен – Ямбол – Гранитово - Лесово. След реконструкцията по моста ще може да преминава военна техника. Ще се поставят нови парапети и защитна ограда. Ремонтът трябва да бъде направен за 200 календарни дни, или 7 месеца. Прогнозната стойност на поръчката е 670 000 лева без ДДС.

Проектът се финансира от въоръжението сили на САЩ.

Американската армия ще спази и традицията да помага на населението ни в различни райони на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
2
 
! Отговори
ФБР преди 8 години
По-добе US полицаи, ама с техните правомощия, отколкото нашите ***, които си го подмятат от единия в другия крачол
138
1
 
2
 
! Отговори
До 185 преди 8 години
Това за ветераните от къде го чу? Защото пък всичките руски ветерани са клошари, дори и без да го осъзнават, живеят в затвороподобни панелни затвори, т.е. жк блокове, с общи бани тоалетни и кухни за целия етаж още са с жигулки или с на германците колите трета ръка да не се окаже че американските клошари са по добре от руските войници, а иначе 4тия по големина град в България в Чикаго и там ли са прошляци ха ха ха ха
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен179 украинските комунисти и те така питаха кой пък има интерес зла напада Украйна и преди и след унищожаването на 1400 ядрени оръжия в Украйна
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време беше, по добре късно от колкото никога, за Украйна, Грузия и други съседни на империята на злото страни вече късно
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В прибалтийските страни има 500 американски войници, в България има 50, и русофилите реват на умрело, пруснацте имат 1,4 милиона армия но 500 или 50 войници ги уплашиха? И два танка ейбръмс и русофилите напълниха памперсите?
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Половината от US-ветераните стават клошари. Защо ли!?
133
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Янките докара 2 танка и чебурашките осрaха кълките.
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 175НАСА изпрати снимки ?Такива снимки ,пази Боже . Веещото се знаме на Лунатаимали - изпратили. Ушанките нямат никакви, даже и фалшиви.
131
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До Анонимен-съветогейазияНай-добре еднопосочен до Северна Корея си вземи.А колкото "до 16 поколение в затвора",в което мечтаеш да си надзирател,ако не се върне на теб,ще се върне на някой след теб.Рано или късно.
130
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Играта им е ясна а целта е по близо до РУСИЯ...Дано след малко време се завърнът в САЩ с дървени опъковки...
129
0
 
6
 
! Отговори
И от Хитлер има преди 8 години
И от Хитлер има още бункери по морето. И той така инвестираше, ха ха
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой пък има интерес да напада България, за да ни пази така усърдно НАТО?!?! Да се радвам ли на такова "пазене" или да се притеснявам?
127
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да идват американци, те поне си плащат всичко до стотинка.Не като пияните каскетчици от русията. Чебурашки от Азия
126
4
 
5
 
! Отговори
1492 преди 8 години
Пратили 100 човека (за да не обидят повечето мрънкала) и тук ореваха орталъка, 10 000 трябва да пратят...
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен НАСА изпрати снимки ?Такива снимки ,пази Боже . Веещото се знаме на Луната ,или снимите от Марс със сянката на ,,марсиянина,,или бягащият лалугер. Да изчезнат след накое време ,както ,,изчезнаха снимките от Луната ,,Този цирксъс снимките , вече е остарял.
124
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Окупация! Защотот не плащат никакъв наем. Който няма своя армия ,храни чужда
123
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Алекс 171- еврогейатлантикаДа Русия искаше да докара по 400 милиона годишно приходи от транзитни такси на газ на България , но днешните управляващи целуват само щатски краварски заадници и не им пука за хората в България. Разбира се за това са получили по някое друго милионче комисионна. За смрадовете убили Вапцаров и компания не само Белене им е малко , но трябваше къс по къс да им режат от тялото. За тези днешните, които откраднаха милиарди от хазната затвор до 16-то поколение.
122
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно , окупацията ще бъде пълна ! Само да сте посмели да изберете някой който да не слуша американските ,,приятели'' !
121
7
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До АнонименНеосъветските ли другари интернационалисти милеят за България?Те винаги се изказват от името на народа.Значи има още за крадене,в-името на народа.Ако се намери и някой,който отново да ви подари власта като на 9.9.,пак щв има "вечна дружба".Която се доказва-Белене,лагери,ДС.Познаваме ви,каквато и маска да сложите.
120
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DreamTheaterReally, you a Dreamer, more correctly insane dreamar=