US бойци с плътно присъствие в България през годината

САЩ с амбиции да ремонтират мост край Ново село – да минава военна техника по него
8 фев 2016 07:00,
245
US бойци с плътно присъствие в България през годината
Снимка: архив, Булфото

Американската армия ще присъства плътно в България през цялата година. Това се вижда от списъка за ученията, които ще проведе армията на САЩ в страната ни, пише вестник "Труд".

Освен сухопътни ще има и много учения на кораби в Черно море, като често американски F-16 ще кацат в авиобазата край Граф Игнатиево.

Първото учение между САЩ и България бе от 7 до 15 януари. То е част от голямата съвместна подготовка. В него участваха 350 военни, от които 150 български и 155 от Корпуса на морската пехота на САЩ и 25 румънци. Имало е и стрелби с танкове. У нас специално бяха докарани четири танка М1 Abrams, бронетранспортьори "Страйкър" и артилерийски системи.

16 са ученията между българската и американската армия, които ще се проведат в други страни. През септември тренировките ще бъдат в Грузия, а месец преди това - в Украйна. През цялата година ще ума подготовки в Германия и Румъния.

И през тази година САЩ продължат да инвестират в подобрението на инфраструктурата на полигона в Ново село. Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за строителство и надзор при реконструкцията на мост, който се намира близо до полигона, на пътя Шумен – Ямбол – Гранитово - Лесово. След реконструкцията по моста ще може да преминава военна техника. Ще се поставят нови парапети и защитна ограда. Ремонтът трябва да бъде направен за 200 календарни дни, или 7 месеца. Прогнозната стойност на поръчката е 670 000 лева без ДДС.

Проектът се финансира от въоръжението сили на САЩ.

Американската армия ще спази и традицията да помага на населението ни в различни райони на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър ден на всички балъци , които вярват че краварите инвестират в България. Не само , че стоят в България без да плащат стотинка , нито инвестират в пътища, даже и да гръмнат някой не подлежат на наказание по нашите закони. Гледайте АЛФА и се информирайте от официални американски сайтове колко хиляди на година от тези военнослужещи по мисии в света в последствие се самоубиват. Картината е поразителна. За разлика от руските военни , които се бият заради вътрешна убеденост ,че пазят родината си.
118
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АкоТ.е. осигуряват им спокоен преход, да не би наши служби да сбъркат и ги върнат в Турция. Правилно, хората изпълняват злокобния проект на страната, която им плаща (не родина, защото голямата част от краварското население са пришълци от цял свят, кой загиващ от бедност мързелив пияница, кой търсен от властите престъпник, коя пpocтитутка, изпозаразила "клиентелата"си, кой просто търтей, дошъл да *** чуждия труд, кой мошеник, решил да ползва "неограничените възможости" и тук-там Човек.
117
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевХич даже не си луд. Нищо че ни правят на луди и лаят срещу историята и паметта ни. Но ... има една народна поговорка : "Коя ме е кyчка залаяла - все е побeсняла". Лошото е, че бяcът е заразна болест, но бecните кучета ги yбивaт.
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАЛКО СА ДРУГИТЕ.
115
1
 
3
 
! Отговори
До 160 преди 8 години
Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-.....само като знаеш, че краварчетата ОЩЕ ЛЕТЯТ НА РУСКИ ДВИГАТЕЛИ... и всичко, което си го надраскал си губи смисъла.....Все едно да се гордееш, че си направил фотоапарата с който снимаш от РУСКАТА КОЛА С КОЯТА СЕ ВОЗИШ....Леле, колко сте боси...като децата, дето не знаят че в контакта тече ток и бъркат с пръстчетата!!! Нищо, ще си изпатите и ще си седнете на задничетата....
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 151Достатъчно е да поеднеш улицатап им - уродливо грозни хора - резултат от смешение на раси и националности с наследствените им болести, с генетичните им увреждания, дебели като cвине, с дивото им поведение - резултат от масов наркотизъм, пиянство и разврат... Ами Кравария не е само Брад Пит. Тя е и Харлем, и Седмият участък, и Арканзас, и Мисисипи, и Тенеси, и Южна Каролина и, и, и..
113
5
 
3
 
! Отговори
Ако преди 8 години
US бойците охраняват българо-турската граница от нахлуващите мигранти-джихадисти,по-голяма полза ще има от присъствието им.
112
0
 
11
 
! Отговори
селски ветеринар преди 8 години
Абе Василев, спри се с тези "селяни" та "селяни". То и селяни не останаха - селото загива, всичко се тъпчи в по-големите градове, малките селца изчезват всяка година, а руините им ги разграбватАгент Койчо из Долно Нанагорнище!!! Не от ЦРУ!!!
111
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 151НАСА изпрати снимки от всички планети в системата. Роскосмос тества как ръждясват ракетите им на дъното на океана.НАСА изпрати апарат който достигна до Плутон и се размина с 10 хил км от планетта.Това е все едно от 200 км да зстреляш муха. Руснаците могат само да мечтаят за подобни технологии :)Да не говорим за медицината.Руснаците още един аналгин не могат да направят като хората.
110
14
 
5
 
! Отговори
Руски агресор преди 8 години
САЩ и НАТО ще ни защитят от руския агресор, готов да погълне всичко което не може да му се противопостави. Щом "братята" си в Украйна убиват, какво остава за нас.
109
3
 
9
 
! Отговори
До 151 преди 8 години
Ха-ха-ха-ха....краварите били 100 години напред....Хи-хи...те са 100 години НАСТРАНИ!!!! Напълно откъснати от реалност, мирозрение, култура, възпитание....При тях всичко е една холивудска боза и техни си чалгаджийски изпълнения...КРАДЪТ ОТВСЯКЪДЕ, ЧУЖДИ УЧЕНИ РАБОТЯТ ЗА ТЯХ, ШПИОНЯТ.Ти да си чул, че първите безжични телефони ги е имало в бившия СССР??? Има документи, че са използвани още на ялтенската конференция,но са били все още с малък обхват, няколко стотин метра! Не са ги открили краварите
108
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 153нямаше да допуснете войните в Украйна,САЩ ли вкараха зелените човечета в Крим и "отпускарите" в Донбас. Сигурно те гръмнаха и Боинга с руския БУК.
107
7
 
7
 
! Отговори
Lesaint преди 8 години
До Анонимен 144, не бих искал да Ви обидя, но явно сте или много невеж или русофил! Когато съветските "другари" се разхождаха като собственици във всички министерства и служби, даваха заповеди и команди, когато ТЕХНИТЕ ядрени ракети бяха на българска земя господинчо, такива дупедавци като теб ги аплодираха. Днес когато България има шанса да се завърне в семейството си, МИЖИТУРКИ като вас я критикуват, имало чуждестранни армии на територията ни. България е част от най- от Европа и НАТО !
106
3
 
7
 
! Отговори
До 146 преди 8 години
Имаш грешка, вие не сте толерантни, защото ако бяхте нямаше да допуснете войните в Украйна, Близкия Изток, северна Африка, Латинска Америка и т.н и т.н....Или пак "пияния мужик" ги е направил???????????? Ех, ако той се беше намесил...сега всичко щеше да е наред и разните соросчета щяха да са в затвора! Но явно вие не си вземате поуки от историята, затова през 100-ина години ще ядете бой и ще си сядате на задниците....
105
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 142Държавата поръчва на частен подизпълнители които се конкурират.Резултатът е видим. Русия е 100 г назад от САЩ технологично и като икономика.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 148Изкарват си "честно" петолевкитеизкарват пари, а не тапети (рубли) като платените руски ***.
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 144една чужда армия присъства в родината ти без да е желана от народапроруската сгaн не е народа
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безродните американофили яко са задействани днес финансово. Изкарват си "честно" петолевките.
101
0
 
2
 
! Отговори
До 142 преди 8 години
Ей, "умнико", ти въобще съобразяваш ли какво плещиш или сега просто нямаш друга работа???? "Държавата" не правела бизнес!!!! А кой я прави, бай Пешо от гаража ли?Я си направи в мазето кораб или термоядрен реактор...или балистическа ракета....или ренгенов апарат...или свръхзвуков самолет или локомотив на магнитна възглавница..*** занаятчия, това да не ти е средновековието..ДЪРЖАВАТА Е НАВСЯКЪДЕ,ТЯ ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКИТЕ И СТРАТЕГИИТЕ, И РАЗПРЕДЕЛЯ ПРИОРИТЕТИТЕ И ХРАНИ УЧЕНИТЕ!Но ти явно не си от тях
100
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 136Явно да за русофилистичните *** да си толерантен човек е висша обида. Явно моделът е пиян мужик с ядрена прашка за когото законите са просто някакви препоръки.