US бойци с плътно присъствие в България през годината

САЩ с амбиции да ремонтират мост край Ново село – да минава военна техника по него
8 фев 2016 07:00,
245
US бойци с плътно присъствие в България през годината
Снимка: архив, Булфото

Американската армия ще присъства плътно в България през цялата година. Това се вижда от списъка за ученията, които ще проведе армията на САЩ в страната ни, пише вестник "Труд".

Освен сухопътни ще има и много учения на кораби в Черно море, като често американски F-16 ще кацат в авиобазата край Граф Игнатиево.

Първото учение между САЩ и България бе от 7 до 15 януари. То е част от голямата съвместна подготовка. В него участваха 350 военни, от които 150 български и 155 от Корпуса на морската пехота на САЩ и 25 румънци. Имало е и стрелби с танкове. У нас специално бяха докарани четири танка М1 Abrams, бронетранспортьори "Страйкър" и артилерийски системи.

16 са ученията между българската и американската армия, които ще се проведат в други страни. През септември тренировките ще бъдат в Грузия, а месец преди това - в Украйна. През цялата година ще ума подготовки в Германия и Румъния.

И през тази година САЩ продължат да инвестират в подобрението на инфраструктурата на полигона в Ново село. Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за строителство и надзор при реконструкцията на мост, който се намира близо до полигона, на пътя Шумен – Ямбол – Гранитово - Лесово. След реконструкцията по моста ще може да преминава военна техника. Ще се поставят нови парапети и защитна ограда. Ремонтът трябва да бъде направен за 200 календарни дни, или 7 месеца. Прогнозната стойност на поръчката е 670 000 лева без ДДС.

Проектът се финансира от въоръжението сили на САЩ.

Американската армия ще спази и традицията да помага на населението ни в различни райони на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брутният външен дълг в края на ноември 2015 г. е 34 542.3 млн. евро (77.4% от БВП) - Данни на БНБ. По други данни на СБ - брутният дълг на РБ е 52,6 млрд. $, тоест 6 пъти повече отколкото при НРБ. Страшното е, че това става при унищожена икономика. По съпоставими цени, днешният ни БВП е 80% от този 1989 г.. Но - днес 60% от БВП са от сектор услуги - тоест, нищо реално.
58
3
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Сиреч - постоянно присъствие на окупационни войски.А, някои нещастници говореха за съветско робство при положение, че в България никога не е имало нито съветски бази, нито съветски войски.Сега е истинското робство !
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено,че самолетите в небето са турски-няма да идват от авиобази на държаеа ,която не ни е гранична я.
56
3
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Не, Одисей, мисля, че по-лошо от това да имаш чужди войски на собствена територия е само 'присъствието'. Също така мисля, че пишеш абсолютни глупости. Престани да оправдаваш некадърното и продажно управление на страната с един отдавна отминал период, период в който между другото хората живееха мниго, ама много по-добре!
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"16 са ученията между българската и американската армия"Кой победи в ученията и сраженията между ЮЕС *** и българската армия ?????Да си бегат у САЩ и да се командироват у Ирак и други подобни, за да сио взимат доларчетата.
54
6
 
19
 
! Отговори
чукча преди 8 години
Историята се повтаря както винаги...Наскоро ми попаднаха стари вестници от 1941-1943 година.Същата омраза към Русия.Дори сега е повече.Ако се заменят думи като "непобедимата немска армия" с "натовските войски" става като че ли четеш сегашен вестник.Само думата Русия не се променя и омразата към нея.Явно никой не си взема поуки от историята...
53
0
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Както е тръгнало ще станем мишена за един куп терористични организации, както и тази част от света, която не се съгласява с интересите на САЩ. Честито!
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Русия почти унищожи преторианската гвардия на НАТО-ИД,значи с тези апапи дето ще сквернят нашата земя дори няма да се церемонят много-много...Един залп и базата им Ново село ще отиде на гости в Турция барабар с танковете им.
51
4
 
9
 
! Отговори
касандра преди 8 години
Повтаря се ситуацията от 1941гд Тогава в България имаше германски войски, бази, разузнаване (бюро д-р Делиус) даже обявихме война на Англия и щатите,какво стана след това всички знаете.Бяхме в списъка в страните на победените и още един път поокастриха границите ни. Защо винаги сме съюзник на губещата страна.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ЧЕ НИ СЪСИПАХА СТРАНАТА И НАРОДА.ДО КОГА ЩЕ СЕ ЧАКА..."На страната и на народа им няма нищо. Това, че ти явно си я закъсал здравата, си е твой проблем.
49
0
 
1
 
! Отговори
до 93 преди 8 години
как ФР да ни купува селскостопанската ни продукция, като ЕС забрани износа. не се хаби, че дразниш с незнание и неразбиране
48
5
 
3
 
! Отговори
стоян преди 8 години
гордея се че сме част от най могъщият военно политически съюз на планетата.служил съм във въздушно преносимата бригада в пловдив
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турски самолети в небетоАмерикански танкове в полетоТова е US колонията България сега.
46
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО е единствената гаранция за страната ни от напастта на червените скакалци!
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на момчетатаДо 76: мозъкът ти е колонизиран още 44-та ! *** ;)
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изнежените краварски танкистчета и мост ще искат да не им друса еха да не ги одруса някой бронебоен снаряд само.
43
1
 
6
 
! Отговори
МОЛ до МОЛ преди 8 години
само дето вече се свърши какво да разпродават и вжеха 16 МЛРД нови заеми, защото КОЛОНИЯТА Е ФАЛИРАЛА и крадците няма от къде да крадат освен от БЪДЕЩЕТО и ЗАРОБВАНЕ на НЕРОДЕНИТЕ БЪЛГАРИ
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ имали амбиции да ремонтират един мост :)))Може би ще вкарат това велико дело за обсъждане в сената и след бурни дебати ще се приеме :)))И ние сме колония на тези хамсалаци...Какво падение Боже
41
2
 
6
 
! Отговори
РПГ-7 преди 8 години
мисля ще е най-доброто посрещане за новодошлите. А ПЛЕВЕЛА си търси място в ЛАТИНСКА АМЕРИКА както нацистите след като ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ се развя над РАХСТАГА
40
2
 
7
 
! Отговори
Слушайте какво... преди 8 години
Какво е било преди 70-80 години е било--важното е какво е сега-след като сме губерня на САЩ----мизерия и опростяване на народът ни-ФАКТ....Разиграване на ислямисти не само в Европа,а и у нас-ФАКТ...Обезлюдяване на цели градове-ФАКТ...и тн...Важното е сега какво става-това определя бъдещето ни.....