US бойци с плътно присъствие в България през годината

САЩ с амбиции да ремонтират мост край Ново село – да минава военна техника по него
8 фев 2016 07:00,
245
US бойци с плътно присъствие в България през годината
Снимка: архив, Булфото

Американската армия ще присъства плътно в България през цялата година. Това се вижда от списъка за ученията, които ще проведе армията на САЩ в страната ни, пише вестник "Труд".

Освен сухопътни ще има и много учения на кораби в Черно море, като често американски F-16 ще кацат в авиобазата край Граф Игнатиево.

Първото учение между САЩ и България бе от 7 до 15 януари. То е част от голямата съвместна подготовка. В него участваха 350 военни, от които 150 български и 155 от Корпуса на морската пехота на САЩ и 25 румънци. Имало е и стрелби с танкове. У нас специално бяха докарани четири танка М1 Abrams, бронетранспортьори "Страйкър" и артилерийски системи.

16 са ученията между българската и американската армия, които ще се проведат в други страни. През септември тренировките ще бъдат в Грузия, а месец преди това - в Украйна. През цялата година ще ума подготовки в Германия и Румъния.

И през тази година САЩ продължат да инвестират в подобрението на инфраструктурата на полигона в Ново село. Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за строителство и надзор при реконструкцията на мост, който се намира близо до полигона, на пътя Шумен – Ямбол – Гранитово - Лесово. След реконструкцията по моста ще може да преминава военна техника. Ще се поставят нови парапети и защитна ограда. Ремонтът трябва да бъде направен за 200 календарни дни, или 7 месеца. Прогнозната стойност на поръчката е 670 000 лева без ДДС.

Проектът се финансира от въоръжението сили на САЩ.

Американската армия ще спази и традицията да помага на населението ни в различни райони на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
5
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Ултра манипулативна статия за ниско ниво четящи.Днес.бг, не разбрахте ли, че матрялът (с разни изключения) не е толлова наивен, че да му пробутвате такива статии?ОК. "Плътното присъствие" някак ще го преглътнем :), но как армията традиционно ни помага....моля ви се.Това чужда армия! Руска, американска, все чужда!
18
3
 
7
 
! Отговори
Rp. преди 8 години
Знаете ли, че американски войник, каквото и престъпление да извърши на наша територия - не може да бъде съден? Да нашите собствени закони осигуряват безнаказано да правят каквото щат..
17
1
 
7
 
! Отговори
жеко преди 8 години
ще обучават подразделение на идил в бг, отрядите дойдоха вече под формата на мигранти, остана да се инструктират и да се въоръжат
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само тарикат руснаците бягат, другите са галошкофци и дремят пияни в русия
15
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не сте загубили от американските военни, що ревете ?!Само се печели от тях.
14
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Където са минали американци - сега е рай!Където е минал руснак - пълна разруха и мизерия!Справка - световната история!Затова руснаците бягат а Америка, защото и на тях им писна от робство!
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама да ви напръскат всичките такива като тебе та да може тая държава да тръгне на някъде и да се излекува малко от болни мозъци къде не могат грам да разсъждават.
12
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американеца идва подготвен.Руснака идва беден, гладен и дрипав - изяжда храната ти, изпива ти пиенето, изнасилва жена ти и ако се опълчиш те застрелва като враг на народа...
11
2
 
13
 
! Отговори
se преди 8 години
Явно ще им постиламе килимчета до Истанбул и обратно на тези измислени войници.Дано само като се навеждат да изпускат по малко газове за да не тровят татковината ни.Плевнелиев и Борисов също да си постелят по едно килимче пред портите на Истанбул защото ще им трябва.
10
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като са почнали да помагат защо не съборят съвецките паметници ?!Да ги ползват за мишени тези бетонни альоши, незнайни войни и т.н.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страда
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те от такива грипове като тебе държавата страна
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По време на авиационни учения ни напръскаха, сега чакаме грипни епидемии.
6
4
 
2
 
! Отговори
До този под мен. преди 8 години
За разлика от българите - американците са изчислили колко ще струва:) а не тия цени къде ги дават наще по 10 милиона... Не беше отдавна кога откривахаме тоалетна за 200хил. в гората!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много евтина реконструкция... Парите ще стигнат само за парапети и ограждения. В България за по-малко от 6 милиона няма кой да ремонтира път, да не говорим за мост...
4
0
 
11
 
! Отговори
7 преди 8 години
Сега ЮС бойците, др. месец войските на партньорите от Турция.
3
1
 
22
 
! Отговори
.... преди 8 години
Да дойдат чуждестранни войски да ти оправят инфраструктурата- Безценно! Мизерна работа.
2
4
 
34
 
! Отговори
Само думи преди 8 години
Американската армия имала традиция да помага на населението ни?! Ей това е голяма новина! Я дай подробности! Ние защо нищо не знаем и не сме чували за такава традиция?
1
11
 
37
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Не ви искаме тази помощ. Тръгвайте си от нашите земи.