BG шофьори пробиха блокадата на "Кулата" с мръсна газ

Българите минали през бариерите, имало и изпочупени коли
Обновена: 9 фев 2016 11:14 | 9 фев 2016 11:07,
67
BG шофьори пробиха блокадата на "Кулата" с мръсна газ
Снимка: БТА

Напрежението на граничен пункт "Кулата" ескалира. Границата ни за пореден ден е затворена от протестиращи гръцки фермери.

Чакащите с дни български шофьори направиха контраблокада, съобщава bTV.

След организация с колегите си, чакащи от гръцката страна, десетки тираджии затвориха границата и не пропускат нито една гръцка лека кола. Има информация за изпочупени коли, както и за ранени.

Още по темата

По информация на Нова тв четирима шофьори на камиони с българска регистрация, явно изнервени до краен предел от дългото чакане, преминали от гръцка на българска територия, след като потеглили рязко и минали през защитните бариери.

С мръсна газ водачите изминали около 2 км от мястото, където бяха паркирали, до самия граничен пункт.

Това опитал на направи и още един шофьор, но бил спрян своевременно от гръцката полиция.

Протестиращите земеделци обясниха пред гръцки медии, че тежкотоварните превозни средства потеглили с опасно висока скорост.

На косъм се разминал сериозен инцидент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо един тир ,учете се от гърците ,така се прави но едновременно с много тирове .
30
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К'ви блокади, к'ви 5 лева бре? Блокират "Орлов мост" - на управляващите (лапнАли кокала) им е все тая. Тези- блокирали Кулата- Ципрас си пие узото и му е през ***. Протестиращите правят *** на хора които са на техния хал. Като имаш претенции *** пред парламента или лЕгни пред колата на управляващия от който не си доволен. За какво пречиш на хората като тебе, дето се "трепят" и мизерстват за насъщния. А?
29
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако видиш византиец на пътя- дай газ до ламарината.
28
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОблечения, и да ме кани някой - не бих отишъл! Има по-цивилизовани страни за посещение от Гърция и спокойно мога да си изкарам почивката по-добре, отколкото да хрантутя наглите и мързеливи южни съседи!
27
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И пристанищата са блокирани и магазините не работят, просто наще тираджии са наи кресливата из мет на света.
26
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е блокирана само границата и магистралите са блокирани, просто българския тираджия като наближи границата и придобива смелост, също като *** в глутница.
25
2
 
40
 
! Отговори
ММ преди 8 години
До АнонименЕдно е протест срещу политиката на правителството а друго е изнудване. В момента тия зеделци няма какво да правят и ходят да играят на казината на границата и да се напият. Като почне сеидбата ще се махнат. Освен това го правят всяка година и отиват да се напият далеч от жените си. Като искат да протестират да го правят в градовете си а не да спират бизнеса на други страни.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевА Вие на какво сте свикнали да работите без пари и евробюрократите да Ви правят на ***.
23
16
 
22
 
! Отговори
До всички пишещи преди 8 години
Каква ще е разликата,ако фермерите,вместо да са блокирали граничните пунктове,са блокирали по-долу магистралите си? Не е ли пак същото, тировете блокирани, но вътре в Гърция!? Просто гърците се борят отчаяно за правата си,тъй като никъде не пишат,че увеличават много данъците,както и здр.и соц.осигуровки. Данък 29%+100%капаро за следващата год.+2% данък за безработните+650евро,че имаш фирма+4800евро соц.и здр.осигуровки и то за тебе не остана нищо.
22
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БойкотНикой не ви кани в Гърция бе гольовци.
21
6
 
41
 
! Отговори
Бойкот преди 8 години
Вместо да подкрепям гърците, бих ги бойкотирал изцяло - никакво ходене в Гърция! Всички трябва да го направим!
20
35
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Робски и *** народ сте, вместо да подкрепите гърците. Очевидно сте доволни от заплатите и пенсиите в България скотове нещастни.
19
6
 
31
 
! Отговори
ss преди 8 години
ае защо тираджиите като блокираха границите не ги защитавахте? защо 2 пъти миналата и по-миналата година турските кпп-та бяха блокирани от тираджии? защо тогава не ревахте ... ай сектрир ! както и тираджиите ни блокираха в българско пътищата така и гърците може да блокират в гръцко квото си сакат... от не минът през турко към гръцко или от македонско към гръцко? щото ще тряя митничари да прегледат багажа? май ке секне краденето на ДДС и контрабандата ...
18
2
 
42
 
! Отговори
хх преди 8 години
Това лесно ще се разреши .Като им стане продукцията блокада на границата и да си я съхраняват в Гърция .Тогава това което произведат ще си го хапват сами
17
7
 
36
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
А бе нали подскачаха тези *** с Охи Охи и пееха Бела чао бела чао чао и нашите червени боклу ци ги подкрепаха
16
58
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-т ъпо и м алоумно животно от български тираджия няма.
15
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е оня пр*так премиера, тоя сел*нин дето е прочел една книга през живота си да сезира, който трябва. Браво на нашите тираджии, няма да им търпим на тея *** протестите.
14
2
 
34
 
! Отговори
Булгар преди 8 години
До АПОСТОЛУС ПАНАЙОТИСДа го ... под вода...
13
0
 
23
 
! Отговори
MM преди 8 години
До АнонименЧовек не се обаждай некомпетентно, блокадата е за камиони и са затоворени всички пунктове с Гърция. Работя точно с такива превози от и до Гърция и следя положението постоянно. Единствните варианти са през Македония но там има бежанци и проверяват камионите, а другият е през Турция където проблеми няма.
12
47
 
17
 
! Отговори
АПОСТОЛУС ПАНАЙОТИС преди 8 години
МБУГАРОС --- НЕ ИДВАИТЕ В ЕЛЛАДА. ВСИЧКИ НОМЕРА НА ТИР-ОВЕТЕ СА ЗАПИСАНИ И ВТОРИ ПЪТ ВЕЦЕ НИКОГА НЯМА ДА ВЛЕЗАТ В ЕЛЛАДА...ЩЕ ИМА МАСОВА СЕЧ ЗА МБУЛГАРАС.НЯМА ДА ВЛЕЗЕТЕ НИКОГА НА ГРЪЦКА ЗЕМЯ...НИ КО ГА !!ЩЕ ПРИЕМЕМ СПЕЦИАЛНИ ЗАКОНИ САМО ЗА МБУЛГАРИС.