Дават ваучери на 62 деца майки в Монтанско

С тях не може да се купуват цигари и алкохол
11
Дават ваучери на 62 деца майки в Монтанско
Снимка: Булфото, архив

Ваучери за стоки получават 62 малолетни и непълнолетни майки от Монтанско, съобщиха от дирекцията "Социално подпомагане" в Монтана.

Подпомагането е започнало от декември 2015 година. На децата, станали майки преди да пораснат, се дават ваучери за храни, дрехи и лекарства за бебето, с които обаче не може да се купуват цигари и алкохол, уточниха от социалната дирекция.

Ваучерите за първо дете са на стойност 35 лева, а за второ се прибавят още 50 лева.

През последните няколко години броят на малолетните и непълнолетни майки в региона расте. От началото на тази година деца са родили две момичета на по 12 години от Лом и село Мадан в община Бойчиновци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
До Dinosaurus преди 8 години
Не е блудство това, а чист вид изнасилване. Да седят тези "бащи" по затворите. Родителите пък на малолетните майки да бъдат лишавани от родителски права.
7
0
 
9
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
На 62-мата, "забременили" тези деца-майки, трябва да бъдат повдигнати обвинения за блудство с малолетни и да бъдат осъдени по бързата процедура и затворени; така няма да се пръкне поне второ дете на детето-майка. А родителите на децата-майки и децата-бащи да се осъдят на принудителен труд за да издържат внуците си, а не българските данъкоплатци да "подпомагат" безразборното размножаване и блудството с деца!!!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЛУПЛАНДИЯ!
5
0
 
15
 
! Отговори
opps преди 8 години
А не е ли по-добре да се сложи спирала, вместо да ги СТИМУЛИРАТЕ ЗА 2 - ро ?????????????????
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тея, които са ги забременили осъдени ли са?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромите ли няма да се справят с положението? тези ще се оправят с всичко и ще се докопат до всичко.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да са живи и здрави и те, и майките им! Нашето общестно ще ги отгледа - отглеждаме гробокопачите на България! Виновен за всичко е Живков - беше голям приятел с Индира Ганди, а ни й каза да репатриира заблудените чада! Да живее прогресът и геометричната прогресия! Да живее най-патриотичната организация в България - Хелзинкския комитет! Последният да дръпне шалтера, защото някои и това не могат, затова се пържат по елстълбовете.
1
0
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 8 години
И аз получавам ваучери, на които пише "само за храна". Ако се съди по това, какво плащам с тях, излиза, че се храня с прах за пране, алкохол, Доместос... Цигари не споменавам, защото не пуша. Но вероятно и това ще мога да платя с тях.