Къща с двор, кладенец, дръвчета - колкото чанта на "Витошка"

Имотите удариха дъното там, където апашите властват
82
Къща с двор, кладенец, дръвчета - колкото чанта на "Витошка"
Снимка: Булфото, архив

Хората по селата пропищяха от ежедневните набези на крадци и това е причината цените на имотите в някои села да стигнат дъното си.

Още по темата

Вече един декар двор с къща, кладец и плодни дръвчета струва колкото една овча кожа ушита под формата на чанта, купена от магазин на столичната "Витошка".

Една къща се продава по за 2 -3 хиляди лева в Монтанско, Плевенско, Ловешко, защото хората се опитват да се отърват от наследствените си имоти.

Къщите са на безценица заради много кражби и в село монтанското село Габровица.

Ние тук сме просто един пазачи на едни реликви останали от нашите баби и дядовци, призна жена от селото пред bTV.

Рекордно ниските цени са там, където крадците държат селата, а където няма апаши има търсене на имоти.

В същото време законът поставя ограничения пред хората, които са жертви на агресия от страна на престъпници.

Според експерта по сигурността Тома Борисов от изключителна важност е гражданите да сигнализират на съответните институции при нападение.

Само така ще се проведе разследване за инцидента, коментира той.

Експертът поясни, че според закона у нас само при влизане с взлом или при насилствено проникване в жилището на даден човек, собственикът може да използва всички средства ,за да защити дома и семейството си.

"Насилствено проникване е когато Вие стоите на вратата и някой Ви избутва, за да влезе в апартамента, обясни Борисов. „Влизане с взлом” има, когато вратата или прозорецът са счупени от атакуващите, за да влязат в жилището", обясни Борисов.

Той подчерта, че при тези две ситуации човек може да използва всички средства, за да се защити, включително и законното си оръжие, ако притежава такова.

"Оръжието за лов си е за лов, а не за самозащита", каза експертът по сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ отказват да съкратят ненужните МВР и кметове и да раздадат оръжието от закритите казарми та хората да се отбраняват сами.
36
19
 
41
 
! Отговори
Тодор Живков преди 8 години
Добре дошли в НАТО и в ЕС, българи, добре ли живеете без мене? Докато ви управлявах аз, всички си купихте апартаменти в града и си направихте къщи на село, болниците и зъболекарите бяха БЕЗПЛАТНИ, всички си изучихте децата.Сега не можете да си продадете къщите заради крадците. При мене 5 хил. КРАДЦИ И ФАШИСТИ ЛЕЖАХА В БЕЛЕНЕ, ама 9 МЛН. българи живееха ЧОВЕШКИ
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бедства само Северна България. Навсякъде в ЕС и САЩ има гета с евтини жилища и опасни за живота квартали. София например е оградена отвсякъде с ромски и бандитски гета. Неслучайно и депутатите са със солидна охрана от НСО. В Лондон са огромни гета с африканци и талибани, а в провинцията са пенсионери, емигранти на помощи и изоставени бараки. Много заминават за ислямска държава, защото нямат работа и така се спасяват от кражбите и затвора.
34
1
 
11
 
! Отговори
2345 преди 8 години
до 39Като ти гледам правописа на училище си ходил само да се наплюскаш!
33
1
 
13
 
! Отговори
do 23 преди 8 години
Отиваш през нощта и хвърляш два *** коктейли. Причакваш го в тъмното, чувала на главата и бой. Законово нищо не можеш да направиш, така е! Ако чакаш бъгларският закон да ти реши проблема, ще има да чакаш докато къщата ти бива набрана от някой съсед.
32
0
 
32
 
! Отговори
1111 преди 8 години
Преди два дни вечерта докато спи дядо ми крадци разбиват катнара на мазето крадът каквото намерят и обръщат всичко с главата надолу и изчеват ...На другия ден дядо ми като вижда за кражбата отива в полицията да им разкаже..От там му казават,че ще дойдат утре и още ги чакаме...Полицията в БГ въобще не се занимава вече с кражби,в най- добрия случай ако дойдат само "регистрирват" и до там!
31
3
 
24
 
! Отговори
Коце преди 8 години
Oт ГЕРБ с любов. Партия изпразнила България, изгонила чуждестранните инвестиции и монополизирала усвояването на Еврофондове в частни джобове. Да ви е честито другари и другарки.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДемократТи май си боледувал от възпаление на мозъка, а, не - ти мозък нямаш - изпила ти го е чавка! Вместо него твоите "братя американците" са ти сложили чип, за да трещиш налудничави глyпocти и лъжи на нeнopмалник.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според експерта по сигурността Тома Борисов от изключителна важност е гражданите да сигнализират на съответните институции при нападение."Експертът по сигурност да вземе да си навре нещо голямо отзад! Нашата вила беше разбивана ШЕСТ ПЪТИ! Всичките пъти бяха отчетени от полицията, но нищо. То ня бяха решетки, аларми, смяна на врати, какво ли не направихме. И накрая я продадохме. Това беше преди ДЕСЕТ ГОДИНИ. Защото баща ми знаеше, че проблемът ще се задълбочи. ДЕСЕТ ГОДИНИ нерешен проблем!
28
1
 
9
 
! Отговори
pepe преди 8 години
Купил съм си стоп патрони за ловната пушка тип бренеке и 13/0. Нека набарам някой у нас, пък да видим за какво се ползва 12кал.
27
9
 
21
 
! Отговори
fred преди 8 години
Гладът е по-силен от тока... !Айдуците са като озверели от глад глутница кучета... !Решението е много елементарноДа се осигури безуславен базов доход на всеки безработен - 300 лв. /месечно.При кражба се лишава от парите за минимум две години ... Никой няма да си позволи за кражба на 5 лв. или буркани от нечие мазе да бъде зачеркнат...!Пари има , щом има милиони - за премии по хиляди лева на служители от министерства и дотации на партии, дотации на монополи, охранители и др.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР покровителства организираната и битова престъпност. Така е и по врачанско.Тък Гъзибарецо си пита дедовиият заедно с такива неграмници и айдуци като Б. Къчев и друга *** имаща се за испектори и носеща фуражка.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДемократАма така личи, че си писал под злобна диктовка на човек, далеч от България на денонощие разстояние. Затова несвързано си набутал всички "опорни точки", с които промиваш младите мозъци, вече атрофирани от наркотици, *** филми и непрекъснати хвалби за прекрасния живот на отхранвани за Коледа пуйки. Но родените преди 1985 трудно ще заблудиш. Изобщо не е носталгия по миналото. Пък създайте и вие носталгия по вас с безработицата, ровенето по кофите, болестите, експлоатацията, глада
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 20Чакай ти, някой балък да се върне в тоя ***.Като се върне, какво ще прави в някое забравено и от Бога село?
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намирисва на морави *** с шведски произход...
22
3
 
35
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 8 години
Те му казват: Няма работа, няма пари, той им вика: Има магистрали. Те му говорят колко е зле здравеопазването, ниска раждаемостта, висока смъртността, а той им говори за еврофондовете, които много добре се усвояват. Ако си позволят да го попитат за върлуващите банди, които бият баби и дядовци по селата, той ще им каже за последния пресечен канал на границата. И т.н.
21
4
 
22
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 8 години
Миналата седмица няколко българи в Лондон нагледно показаха на Бойко Борисов, че с празни приказки за измислени успехи няма как да се управлява успешно. Българската общност освирка по категоричен начин празнодумието, което традиционно ни залива откъм жълтите павета в София.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
romite si pravat golemi ka6ti bez plan bez razre6itelni imat posle i to i voda cvetelin kan4ev gi za6titava vi6te do panaguri6te
19
2
 
24
 
! Отговори
решението е преди 8 години
Само когато "препарирате" неканения гост/крадец с олово или по друг ефективен начин ще се реши въпросът с кражбите и ако законът ви осъжда, адекватно е да подходите по подобен начин със съдията, прокурора или който много е замилял за правата на крадците!!! Решението е в наши ръце, стигат ни измишльотените правила за престъпващите закона и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на съвестните собственици и данъкоплатци!!!
18
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Видинско имаме селска къща, която съседа ром я руши. Жалби в полицията в кметството и къде ли не, но нищо. Оня си руши, а ти законово нямаш какво да му направиш. Какво друго можеш да направиш освен да се отървеш от този кошмар. Апашите са си апаши, но къде са органите на реда.