Къща с двор, кладенец, дръвчета - колкото чанта на "Витошка"

Имотите удариха дъното там, където апашите властват
82
Къща с двор, кладенец, дръвчета - колкото чанта на "Витошка"
Снимка: Булфото, архив

Хората по селата пропищяха от ежедневните набези на крадци и това е причината цените на имотите в някои села да стигнат дъното си.

Още по темата

Вече един декар двор с къща, кладец и плодни дръвчета струва колкото една овча кожа ушита под формата на чанта, купена от магазин на столичната "Витошка".

Една къща се продава по за 2 -3 хиляди лева в Монтанско, Плевенско, Ловешко, защото хората се опитват да се отърват от наследствените си имоти.

Къщите са на безценица заради много кражби и в село монтанското село Габровица.

Ние тук сме просто един пазачи на едни реликви останали от нашите баби и дядовци, призна жена от селото пред bTV.

Рекордно ниските цени са там, където крадците държат селата, а където няма апаши има търсене на имоти.

В същото време законът поставя ограничения пред хората, които са жертви на агресия от страна на престъпници.

Според експерта по сигурността Тома Борисов от изключителна важност е гражданите да сигнализират на съответните институции при нападение.

Само така ще се проведе разследване за инцидента, коментира той.

Експертът поясни, че според закона у нас само при влизане с взлом или при насилствено проникване в жилището на даден човек, собственикът може да използва всички средства ,за да защити дома и семейството си.

"Насилствено проникване е когато Вие стоите на вратата и някой Ви избутва, за да влезе в апартамента, обясни Борисов. „Влизане с взлом” има, когато вратата или прозорецът са счупени от атакуващите, за да влязат в жилището", обясни Борисов.

Той подчерта, че при тези две ситуации човек може да използва всички средства, за да се защити, включително и законното си оръжие, ако притежава такова.

"Оръжието за лов си е за лов, а не за самозащита", каза експертът по сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
2
 
! Отговори
СВЯТ преди 8 години
КОГАТО КОМАНДВАНЕТО НА РАЙОНА СЕ ИЗВЪРШВАШЕ ОТ .. ОСМАН ПАША..МАЙ ВСИЧКИ СЕЛЕНИ БЯХА ДОВОЛНИ ,,,, ХАСЕГА ДА ВИДИМ ДАЛИ СА БИЛИ ДОВОЛНИ,,,,,,
56
2
 
6
 
! Отговори
Едно ченге преди 8 години
Като за начало решението е да се разшири предела на т. нар. "неизбежна отбрана" - чл.12 от НК. На второ място всеки един психически здрав, завършил основно образование и неосъждан за определни престъпления от общ характер гражданин, да може да притежава и носи огнестрелно оръжие. Защото проблема със сигурността не е само в дома, а и на улицата, в заведенията, в метрото и къде ли не. Истината трябва да се каже, а тя е, че преди държавата, всеки един от нас отговаря за собствената си сигурност.
55
0
 
0
 
! Отговори
знаещ преди 8 години
До Любо 62 поинтересувайсе в михайлово община хайреддин виж обявите и с малко оточняване на цената ще стане селото с най много магазини на глава от населенирто ток, вода,охрана всичко има.
54
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Аз съм от този район на северо западна България и има и още нещо идва лица от етноса (няма да оточнявам точно за кой етнос става на въпрос защотото ДНЕС>БГ ще ми изтрият коментара) дават ти една част от цената останалото на изплащане (което никога няма да получиш).Имота,сметки за ток и вода се водят на твое име данъците към общината също те тетърсят ти да ги плащаш.И накрая става така ,че си им подарил имота.
53
2
 
8
 
! Отговори
пепо преди 8 години
До Vasko VaskoooooVasko taq demokraciq si q napraviha komunistite .. Я да ми обясниш , как комунистите бяха диктатори, биеха наред, вкарваха в затвора, нямаше крадци, просяци пък сега изведнъж се оказа , че нарочно са си развалили държавата и всички пак недоволни?
52
2
 
0
 
! Отговори
Vasko Vaskooooo преди 8 години
До ВаскоVasko taq demokraciq si q napraviha komunistite ...
51
0
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Според тоя експерт, решението е метална врата и хората да се крият в къщата си. През това време апашите ще им оберат двора и всеки по пътя си. Кога най сетне пределите на "неизбежната самоотбрана" ще се разширят за да включат и двора на къщата?Отива си българското село. И то заради некадърността и продажността на нашите законотворци.
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Конституцията чл.17 (3) ясно се казва, че частната собственост е неприкосновена. Там няма условия за взлом и насилствено проникване. Кратко и ясно... Всичко останало е словоблудство.
49
0
 
12
 
! Отговори
Maks преди 8 години
Този Тома Белев да го д**а , институциите отдавна са мъртви . Само обединението на хората и организирането за взаимопомощ е решение за предпазване от кражбите.
48
1
 
31
 
! Отговори
тояга си трЕбва преди 8 години
Не разбрахте ли ,че рибата се вмирисва от към главата и първо трябва да оправим крадците в кулоарите по жълтите павета и след това со малце кютек кюнците ще подвият опашки.
47
0
 
30
 
! Отговори
дедо преди 8 години
Преди известно време прочетох един коментар.,,Ако ти откраднат нещо,което струва колкото една минимална заплата-само те регистрират и това е.Обаче ако не си платил данъци за 100-200 лева жална ти майка.,,
46
2
 
31
 
! Отговори
Васко преди 8 години
Това е благодарение на хубавата демокрация от 90 г
45
0
 
26
 
! Отговори
Закона преди 8 години
Ами да променят закона в полза на жертвите! Какво, да чакам да ме убие крадеца и тогава да действам ли? Или да ми застрелят кучето и да ме глобят защото животното си е свършило работата и е нападнало крадеца? Как, по какъв начин може човек да се защити ЗАКОННО от крадците без да пострада? И ако човек живее в отдалечено село, без телефон и мобилен обхват, как ще се обади на полицията? Освен да си има електрическа ограда на всякъде друго не виждам...
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на журналиста написал тази статия,това е самата истина,...престъпниците бивши и настоящи комуно-социалисти и псевдодемократи продължават да изкупуват земята на хората за без пари ,а всичко друго е безбожно скъпо,няма такава цена на земята никъде по света....И докога ще е така ?????.....
43
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няколко гръмнати сигански *** ще свършат работа, превантивно...
42
0
 
15
 
! Отговори
Ка преди 8 години
До 1111Има и още по-лошо. Идва полицията, твърди, че сте я викал за нищо и те заплашва, че ще бъдете глобен заради злоупотреба с тел. 112. Може и цяла постановка да спретнат, направо като театро с роли, за да изкарат жертвата крива.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сп??нсКакъв ти е проблемът, платено драскарче? Кажи на твоите хора да ти възлагат по-разумни задачи! Искаш да плащаш повече? Кой ти пречи? Плати 1000-рка и ще ти сложат лампа и над дворната врата. А лампата, за която жалиш, свети на мно-о-ого други, които са дали по 30 лева. Да не би да мият улицата ти, да поправят дупките, да те пазят от кражби. За водата и тока плащаш на чужденци, сам си поправяш покрива, но "поучаваш". Изобщо, личи ти, че пишеш глyпocти по поръчка. Герберска ви работа..
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 19БКП умря, но отроците им останаха и сега ни съдират и бутат без милост в гроба. Бащите им, поради"партийна дисциплина" се въздържаха. Но наследниците, ДО ЕДИН ЗАВЪРШИЛИ АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ (ТАМ ПРИЕМАХА САМО ДЕЦА НА ВЪРЛИ ***) се обиграха в държавен бандитизъм и си създадоха закони, с които грабят в удобно за тях беззаконие. Синове,дъщери,снахи,зетьове...какви са Плевньо, Пръмова, Поптодорова, Павлова, Калфин, та и Москов, Костов, Ивелина, КриСТАЛИНа, Бокова...рояци, пълчища.
39
0
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Къща на цената на телевизор...
38
31
 
2
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
За едно е права държавата - ако искате европейски услуги плащайте европейски данъци , моята къща е в градче от 5-6хил души и плащам 30лв годишно - според вас какво може да ми осигури държавата срещу тези 30 лв !?- само уличната лампа харчи повече ток