Турското финансиране на училища – братска помощ

В исляма има благотворителност, заявиха от мюфтийството
Обновена: 10 фев 2016 11:11 | 10 фев 2016 11:07,
69
Турското финансиране на училища – братска помощ
Ахмед Ахмедов, Снимка: Нова тв

Задължителна част за учениците в мюсюлманските духовни училища у нас е молитвата. Също толкова задължителни са обаче и останалите предмети от учебната програма, защото макар и да са частна собственост, ислямските училища се подчиняват на МОН. След завършването им учениците получават диплома за средно образование.

Директорите уверяват, че не задължват учениците да продължават по пътя на религията. Над 80% от тях избирали светския живот. Останалите 20% ставали имами.

Мотивацията на децата да учат в духовнте училища в Шумен и Момчилград била, че там се предлага безплатна храна и общежитие. Също така сградите са нови и чисти. А сметката се пише на Турция.

"Не виждам нищо лошо в това Турция да финансира ислямски училища у нас. Това е една братска помощ, която позволява при едни регламентирани условия да се подкрепи образованието на нашите деца", коментира пред Нова тв главният секретар на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов.

По повод обвиненията, че Турция опитва да увеличи влиянието си върху България, той коментира: "Много е важно да вярваме на българските служби за сигурност. Щом Румяна Бъчварова заявява, че в страната не се допускат мигранти с по-съмнително поведение, това означава, че има контрол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 8 години
Вижте какви са училищните автобуси.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който плаща поръчва музиката, така че не мерси.
46
1
 
9
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Тоя братовчед на Ким чен Ун нека финансира улищата в Кюстендилска,Видинска и Врачанска област,щото са закъсали- щом ще е братска помощ,нека я усетят Българите а не турците!
45
1
 
4
 
! Отговори
Lika prilika преди 8 години
V isliama, ortodoxa i v mvr ima blagotvoritelnost. Te sa bratia i sestri ot edno semeistvo. :-)
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Много е важно да вярваме на българските служби за сигурност. Щом Румяна Бъчварова заявява, че в страната не се допускат мигранти с по-съмнително поведение, това означава, че има контрол".Даа, щом Бъчварова го твърди, никой не се съмнява, че е така.. :D
43
3
 
7
 
! Отговори
Майк преди 8 години
До ВалНе обобщавай и не слагай всичко под един знаменател религии. Аз съм вярващ в Словото Божие християнин и за мен това е единствената истинска вяра която води към спасение и живот вечен. Атеистичната пропаганда на комунизма която тръби, че религията е опиум за народа е точно това - комунистическа атеистична пропаганда. Християнството е чистото Божие учение, това не е човешко учение, то иде от Бога Вседържателя и е добра новина и благодат защото на приелите го дава възможност за живот вечен.
42
3
 
12
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Това е опит за засилване на влиянието на турция в страната, така на младите ислямисти се внушава че дължат образованието си на турция и трябва да са и признателни. Освен това в училища финансирани от турция историята и начина на преподаване ще е такъв че ще ги обезбългари и туркофилизира. Подмяна на националното самоосъзнаване. Сещам се за поговорката с безплатния обед.
41
0
 
8
 
! Отговори
bulgarin преди 8 години
Haide sega da pomislim koi e vinoven za vsichko tova i da go nakajem.
40
3
 
14
 
! Отговори
Вал преди 8 години
Стига с тази безкрайна толерантност към хора, които ти копаят гроба.По принцип религиите са отдавна вредни с тяхното промиване на мозъци, но най-отпред се нарежда най-нездравата и крайно радикализираща се ислямска религия.Тя е и най- назадничавата.Крайно време е държавата да се намеси и спре това безумие с разни дарения, фондации и т.н. чужди държави да налагат по всякакъв злосторен начин експанзията си у нас.!
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В исляма има благотворителност, заявиха от мюфтийството"Не думай. А тогава защо не вземете да осигурите нормални условия и интеграция на мюсулманските си "братя" - бежанците от Сирия? А вместо това ги пращате към ЕС...Мюсулманството са лицемери от класа - едно говорят, друго вършат. Или казано иначе - обикновени лъжци и дребни тарикати.
38
6
 
9
 
! Отговори
Приел преди 8 години
Предлагам на всички мюсюлмани в България да премат христовата вяра защото тази година голямата червена *** ще скача в половин турция барабар с кюрди и сириици
37
4
 
15
 
! Отговори
Подходящ пример преди 8 години
""В исляма има благотворителност, заявиха от мюфтийството"Да така е!Затова и свободните светски сирийци,християни и кюрди биват избивани от тази турска и саудитска благотворителност в исляма,която обучава,спонсорира и въоръжава ислямските религиозни терористи от "ИДИЛ-ИД-ДАЕШ-умерена опозиция" и туркмените в Сирия."
36
3
 
24
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Трябва да се намери начин дали през национална сигурност , дали по друг път да се забрани на чужди държави да плащат за религиозно обучение у нас. Ако се докажат подобни случаи - затваряне на училищата и наказания за директори, учители, счетоводители и прочие.
35
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президента на Индонезия преди 3-4г. каза на един световен ислямски форум, че исляма е изостанала религия и запита- къде са нашите нобелови лауреати, физици, философи, писатели, големи корифеи в своите области и т.н. Няма ги. Оплюха го, но истината остана.
34
3
 
13
 
! Отговори
Бежанец с нагон преди 8 години
Този с редките зъбета знае ли Корана наизуст ?
33
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 8 години
В исляма има и благотворителност и рязане на пръсти, ръце и т.н. Трябва много да се внимава с тази религия !!!
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как пък нищо добро не се случи на България за тия 26 години
31
3
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Да не дава Господ такива "братя"!
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А българската държава (ако въобще има такава останала) спи!!!
29
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези, дето "учат" в училището за *** в Шумен, са адските промити мозъци! Няма толкова болни хора, обаче явно Турция киха огромни пари да се поддържа тая промивка на мозъци. Освен това има мюсюлмански общежития и даже едно построиха до военните блокове в кв. Еверест и добре че хората протестираха и уж не се употребява. Това, защото живущите са семейства на бивши военни и имат останало чувство за самосъхранение, но не се знае кога предателите от общината ще клекнат на ДПС.