Управляващите решиха: Втори лифт на Банско

Реформаторите се въздържаха от мнение по въпроса
10 фев 2016 16:52,
21
Управляващите решиха: Втори лифт на Банско
Снимка: Bulphoto, архив

Партиите от управляващата коалиция одобриха строителството на втори лифт в Банско. Друго решение на днешния Съвет за развитие е да разширят функциите на армията по охраната на границата ни, съобщава БНР.

"По настояване на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов е разгледана точката за строителството на втория лифт в Банско и след като година партиите мълчаха, сега ще се действа", обяви председателят на Съвета Румяна Бъчварова.

"Единствено от Реформаторския блок се въздържаха, за да могат да съгласуват положителната си позиция със своите политически партньори. Това е едно решение, което МОСВ трябваше да вземе. Отлагано беше заради възражения без аргументация. Ние една година очаквахме становища и от Реформаторския блок и от останалите партньори, които не получихме, затова просто закъсняваме със сроковете, в които министерството трябва да изпълни своите задължения", допълни тя.

При извънредна ситуация по границата ни и при засилен бежански поток ще се разчита на включване на армията при съвместните патрули. Военните по границата обаче няма да имат полицейски правомощия, но ще могат да носят оръжие и ще го използват при много строги правила, уточни още Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Банскалия преди 8 години
Абе скъпи съграждани престанете с тези глупави лифтове. Ние вече така съсипахме нашето Банско,че Никой не иска да повтори идването тук.Някога бяхме природно глупави но трудолюбиви, сега сме не само много глупави но и пословично прости и алчни.Ставаме за смях на цяла България, че и в Англия и Русия.Да си върнем старото Банско.
16
2
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Тази зима колко пари изкарахте? Всички следващи ще са така, ако не пазим природата - без сняг, а на изкуствен сериозните скиори знаем не се кара като на естествен. Да не говорим за чара на малките курорти, които са предимството на България. Ние с Алпите няма как да се конкурираме, т.к. нямаме тези високи и обширни планини. КОГА ще РАЗВАЛИТЕ концесията за ВИТОША??!!!
15
0
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Пак ще трябва да се видгаме да пазим България от политиците и! Боко, нали те беше страх да не те свалим 5000+ души. Еми ще те свалим както свалихме Ореховката ако се налага. Караоткачанов пък къде се реди за комисионна и той? Банско е циреят на Пирин, а беше курорт преди да изрежете резервата, а градът от китно планинско селце стана бетонен концлагер. Вместо глоба, затовр и залесяване на унищожените от Юлен територии - за награда втори лифт, още писти и още много бетон. Резнете и мурата - пречи!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то до 5 години в Бя вече няма да пода сняг. Така че решението за лифта е правилно. С него банскалии ще возят говедата да пасат горе у планину.
13
7
 
2
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Отдавна чакам това решение.Добра новина.
12
0
 
10
 
! Отговори
Цеко преди 8 години
А защо не наказахте юлен като се разбра че са заграбили повече територия ?май ще има санкции от европата
11
6
 
9
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Простата истина е, че втори лифт там трябваше да има преди поне 10 години. Природата се разрушава без възможност за контрамерки навсякъде в България. *** пример: Пишеш акт за незаконна сеч, който няма да бъде платен, но пък за сметка на това ти скачат 15-20 от братята да те попребият малко. Зелените като милеят толкова, да ходят да се оправят с този въпрос. Правилното развитие на туризма е бъдещето на България, просто друг отрасъл не остана.
10
7
 
20
 
! Отговори
spasov преди 8 години
Простата истина е ,че съсипват планината както съсипаха и черномориет и всичко за пари!Да не говорим,че никой от морските ни и планински курорти не е на ниво,само високи цени и претенции и ниско качество ,на строителство и на прудлагани услуги.Това е тъжната истина за туризма в България
9
9
 
7
 
! Отговори
Трака преди 8 години
Разгеле! Оле!
8
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банско, Слънчев Бряг: колко още природа ще съсипете за да може определени кръгове да печелят милиарди? ОСТАВКА! МАФИЯ!
7
5
 
14
 
! Отговори
ЕВто преди 8 години
А в същото време не разрешават на Витоша, да не им паднат печалбите. На Витоша има къде повече за развитие ама няма никой интерес. Иначе ако София си има ски курорт няма да им пълним гушките на Банско, Боровец и Пампорово.
6
4
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Прав си в едно в България наистина се режат цели гори но не банско а навсякъде където има незаконна сеч и наистина проблема е много сериозен и трябва да се работи по въпроса та Люлин, ,Стара Планина,Голо Бърдо ,Родопите и един куп други които не са много по добър контрол на горското.Пирин и Витоша са малко по различна категория може да провериш защо.
5
4
 
12
 
! Отговори
fuyt преди 8 години
До ИванЗа Витоша съм съгласен. На Банско накъде, да се изсече цялата гора на Пирин и да го застроим до дупка :))
4
8
 
20
 
! Отговори
fyut преди 8 години
Това решение беше предопределено. Всички така наречени политици са на хранилката. Национални предатели и унищожители на природата в България. Сега очаквайте следващата лапаница - финансиране на частните училища и градини с нашите данъци.
3
14
 
18
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Браво. Да се направят и трите ски курорта на ниво ! И Банско и Боровец и най-вече Витоша, която не работи от години заради тъпотиите ви.
2
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала!
1
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отсега мога да ви кажа следващата стъпка.Ще трябва да се изсекат още дървета,защото няма да има писти за тези които се качват с лифта.А и още няколко хотелчета , че тези са малко.Българската глупост и лакомия край нямат.