Образоват баби, хвърлящи пари през балкона

Полицията все по-трудно лови ало измамниците
15 фев 2016 10:07,
30
Образоват баби, хвърлящи пари през балкона
Снимка: Bulphoto, архив

Отново фрапиращи случаи на телефонни измами и отново жертвите са възрастни хора. Историите са от едно добричко село, където възрастни редовно хвърляли през балконите си пликове с пари.

Заради зачестилите случаи кметът на селото решил да проведе инструктаж за своите съселяни, за да се научат как да разпознават измамниците, съобщава Нова телевизия.

Още по темата

Баба Митка от село Плачи дол разказва, че те често й се обаждали по телефона, но все не успявали да я излъжат - до последния път, когато им дала 1000 лева.

Едва след като предала парите в края на селото, на връщане към вкъщи жената се усъмнила, че е измамена. Истински ужас изпитала и Маринка Атанасова, когато чула по телефонна, че внукът й е тежко болен.

Срещу хитрите измамници кметът на селото решил да действа с образователни мерки. Започнал да събира възрастните хора в пенсионерския клуб и да ги учи как да не се хващат на лъжите.

Само за последните 10 дни в Добрич и региона няколко възрастни жени са станали жертви на телефонни измамници, като метнали през балконите и оградите си пакети с пари общо за над 20 000 лева.

Полицията обаче все още не е успяла да залови организаторите на измамите.    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 8 години
С радио и с теб не се спори.Има си хора, които не искат да разберат някои неща, не че не могат - не искат и тогава просто човек спира да им обяснява как стоят нещата. Някои от тях ги избива на обиди, както е в случая, защото доводи нямат, а да мислят им е трудно.
18
0
 
3
 
! Отговори
Разбирачев преди 8 години
Пробваха се и при мен няколко пъти, не успяха, но искам да кажа, че при повечето хора биха успели с номерата, които ми приложиха. При мен може би ще мине друг номер - едва ли има някой, който е застрахован, че няма да се хване на номера на измамниците.
17
1
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
Грешиш. Всеки може да бъде измамен и никой не те пита за твоето позволение. Живееш в някакъв измислен свят, че ти нямало да позволиш да бъдеш измамен. Е, за да осъзнаеш реалността, ще трябва и на теб да ти се случи, за да слезеш на земята.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са изобретателни измамниците и чукайте на дърво да не се окажете тяхна мишена. Много е вероятно да напипат слабото ви място и да ви измъкнат парите. Много са ми смешни тези, дето си мислят, че на тях не може да им се случи да ги измамят.
15
1
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 8 години
Много елементарно разсъждаваш и съответно много грешиш. Акъл обаче даваш без да знаеш как стоят нещата. Примерно в моя случай, веднага разпознах, че има измама по нещо си и нямаш причина да звъня на дъщеря ми посред нощ на другият край на света. Аз писах за друго, но ти не си го схванал. Такива неща предизвикват жесток стрес, даже и когато човек много добре разбира, че го лъжат и съответно човек може да направи неща, които не би направил, ако не е под стрес.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди години, едни измамници много ловко преметнаха един мой съсед на около 30 години, който се мислеше за голяма работа по отношение на далаверите. Няма да казвам как го направиха, за да не се научат и други на този номер, но в общи линии го накараха да им плати около 20 пъти повече, отколкото се бяха договорили. От този ден съседа спря да се бие в гърдите колко е велик, образно казано.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези измами ги има не само в България. Получавал съм фалшив е-мейл на английски уж от дъщеря ми, която беше извън България, с който се опитваха да ме накарат да им пратя пари. Като получи такъв e-mail човек се стресира и не е ясно какви може да ги свърши и за такова нещо изобщо не е необходимо да си на 10-20 години над пенсионната възраст, а се отнася за всички, вкл. и тези дето си мислят, че на тях е невъзможно да се случи.
12
1
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Питаш как ще те измамят. Отговарям ти много простичко ще те измамят, базирайки се на твоята увереност, че не можеш да бъдеш измамен.
11
0
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Кой ти говори за рушвети!?Много си ербап, докато не те преметнат и теб. После ще си мълчиш по въпроса. Такива случаи съм виждал, че просто са за рекордите на Гинес за изобретателност на измамниците.
10
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Не сте наясно как се мамят хората, но акъл давате.Всеки може да бъде измамен по един или друг начин и всеки един от вас ще си даде парите на подходящият измамник. Не сте наясно и че повечето измамени са млади хора, които след измамата си мълчат от срам как елементарно са ги преметнали. Затова се дава гласност само за измамите при старите хора, което е огромна грешка - дава на младите увереност, че на тях няма да им се случи, а то се случва и то най-често при тях.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тази техника, която имат не е ли по-лесно да проследяват обаждането и да стигнат до ало измамниците.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно обаждане на сина/щерката да провери дали е вярно. Толкова ли не може да се сети? Още повече, че някой ти търси пари по телефона и се юрваш да ги даваш, е достатъчно да се усъмниш. Не гледат ли телевизия, не четат ли вестници?
7
3
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
образовайте тъпите им деца и внуци които държат толкова пари при тезидеменции
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо полицията да си върши работата и залавя ало измамниците те тръгнали акъл да дават на баба ти където днес й говориш едно утре го е забравила. Пародия на държава.
5
3
 
2
 
! Отговори
Геро преди 8 години
Неколко ценни съвета за просвещението но бабите. Първо за да ги съберете бързо и в по-голям състав ,обявете,че ще говорите за комунизъма и има ли той почва у нас.Второ,в никакъв случай не казвайте да не дават пари. Това се говори всеки ден,по радио по телевизия по вестници по интернет даже по някои села има залепени и предупреждения от измамници. Нашенеца е обратно пропорционален,не им казвате да дават,и то по много, и те чак тогава ще спрат. И Путин да питате и той това ще Ви каже.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едни хвърлят пари от балконите други салфетки срещу балконите на каките!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имали хвърляли като ги свършат няма да хвърлят!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добричко село, където възрастни редовно хвърляли през балконите си пликове с пари.Какви са тези села с балкони по къщите !?
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Образовайте ги да хвърлят повечко парици.